Esportistes.cat a la Trail Fonts del Montseny 2017

Esportistes.cat a la cursa de muntanya Trail Fonts del Montseny 2017

Trail Fonts del Montseny 2017

El passat dissabte 1 de juliol de 2017 vam estar presents a la cursa de muntaya Trail Fonts del Montseny que es celebrava a la població de Viladrau.

En concret, aquest cop el nostre corredor enviat ha estat en Xavi Nadal, campió 5 vegades de la Oxfam Trailwalker, i per tant un grandíssim expert en curses de muntanya!!!

A continuació us fem un resum dels elements més importants a tenir en compte en una cursa de muntanya, i després podreu llegir també un petit reportatge de la nostra experiència a la cursa.

Abans de tot us anticipem que recomanem molt la cursa, per paisatges, recorregut i organització en general. Val molt la pena  !!!

Anàlisi dels elements més importants a tenir en compte en una cursa

Localització:

La cursa és circular amb sortida i arribada a la població de Viladrau, passant pel Parc del Montseny i Matagalls, garantia de paisatges espectaculars!

Hi ha zona de parking preparada pels corredors per la zona del pabelló, genial perquè estem prop de la sortida de la cursa, del servei de guardaroba i de les dutxes.

Horari:

Inici a les 8h matí la cursa llarga de 30Km i a les 9h la curta de 20Km.

La sortida a les 8h. és perfecte per córrer amb fresqueta a primera hora (enguany 13º en el moment de la sortida) i poder tornar a l’hora de dinar cap a casa o quedar-se per algun lloc prop de Viladrau.

Obliga a una bona matinada als qui venen de lluny, o a fer nit al poble, però això els corredors ja estem acostumats! 🙂

També és destacable que els corredors de la llarga i la curta surten en hores diferents, lo qual ens agrada, ja que normalment uns corredors i altres van a ritmes diferents i si surten tots junts et pot enganyar i despistar segons quins ritmes segueixis.

Recorregut:

Hi ha dues modalitats:

Cursa Llarga de 30km i 2.000m desnivell positiu acumulat.

Cursa Curta de 20km i 900m desnivell positiu acumulat.

Nosaltres hem estat presents a la cursa llarga i tot el reportatge fa referència a la mateixa.

Resaltar que tot el recorregut estava molt ben senyalitzat amb cintes i rètols de direcció de forma que era ben fàcil de seguir.

Perfil:

trail fonts montseny perfil

Mapa:

recorregut tfm trail fonts montseny

Terreny:

Excepte la sortida del poble, tot el recorregut transcorre per camins, corriols i pistes de forma que pràcticament no trepitgem asfalt.

Combinació perfecte de trams ràpids amb algun petit desnivell, pujades i baixades amb força pendent i inclús alguns trams tècnics on cal fer servir les mans.

Inclús trobarem un petit tram d’escales!

Genial combinació ja que el terreny té una mica de tot i no es fa avorrit ni monòton en cap moment.

Paisatges / entorn:

El Montseny és un espectacular entorn per una cursa, i poder gaudir-lo un dia de principi d’estiu amb bon temps, molta llum i no gaire calor, és tot un privilegi.

Des del mateix poble de Viladrau, vila senyorial, fins a paissatges de bosc de pi negre, castanyers i fagedes. Trams de bosc tancat, pistes més amples corribles i passos tècnics de rocs on fer servir les mans.

Una varietat de terreny, vegetació i paisatges ESPECTACULAR on destaquem indrets com Sant Segimon, la Font dels cims i Sant Miquel.

tfm paisatges

Avituallaments:

Els avituallaments, força complerts i més que suficients.

En trobem fins a un total de 5 en cursa (als Km 7 – 13 – 20 – 26 – 29) i a l’arribada.

A tots aquests i sumem un punt d’aigua (Font dels Cims al km17).

En tots els avituallaments trobem aigua, dos tipus d’isotònics, diferents fruites, galetes i gominoles.

I per acabar, avituallament espectacular a l’arribada amb amanida de pasta, macedònia de fruites i cervesa artesana del Montseny!!!

trail fonts montseny avituallament

Voluntaris:

Gran feina dels voluntaris i sobretot, destaquem que eren molt amables i servicials amb el corredor.

En avituallaments d’alçada, eren indispensables per mantenir un bon ritme i hidratar correctament. En tot moment mostraben cares alegres i somrients quan al corredor li costa riure i l’esforç i el cansament fan acte de presència, lo qual és molt d’agrair.

Ambient:

Molt bona animació a la Plaça Major de Viladrau, lloc de la sortida i arribada, amb un speaker fent ambient i música.

tfm ambient

Organització:

Tenint en compte el que més interessa als corredors (puntualitat, recorregut, paisatges, terreny, senyalització, avituallaments, etc…) l’organització de la cursa és perfecte!

El servei de guardarropia era molt ampli i àgil tant en l’entrega com en la recollida i la senyalització de tota la cursa perfecte.

També es penjaben les classificacions gairebé a temps real a la Plaça Major.

Hi havia inclús dutxes i labavos a disposició dels corredors!!

Només per indicar algo no tant positiu: el parking quedava una miqueta justet, lo qual és normal tenint en compte el volum de corredors i el tamany del poble, de forma que no està de més anar amb temps.

Bossa del corredor:

La bossa del corredor inclou una samarreta tècnica i diferents productes promocionals de nutrició, beguda isotònica, un fuet, etc… força complerta.

bossa corredor TFM

 

Reportatge – Esportistes.cat a la Trail Fonts del Montseny 2017

Arribem ben d’hora i veiem que hi ha una zona de parking prop del pabelló preparada pels corredors. Comencem bé!

Després de recollir el dorsal i fer ús del servei de guardarropia, del qual quedem sorpresos per la agilitat i bona organització tot i el volum de gent, ens dirigim a la zona de sortida fins que donen el tret de sortida!

sortida trail fonts montseny

Comencem a córrer en una sortida força ràpida, en descens cap al rierol, passant per un pont de pedra per posteriorment començar un ascens suau entre una espectacular vegetació de bosc de pi negre i castanys, que ens portarà fins al primer dels avituallament en el km7, a Castanyereda d’Espinzella.

trail fonts montseny

Un bon punt d’avituallament on cal agafar forces ja que ens trobem davant la pujada més forta del recorregut. De fet n’hi ha tres de dures però aquesta és la més llarga.

L’encarem caminant o trotant, alternant amb algun puja baixa més tècnic on caldrà fer servir les mans fins arribar a Sant Segimon Km13 on trobem un nou avituallament en una fageda amb contrallums preciosa.

segimon tfm

La pujada acaba al Km 17 a la Font dels Cims, amb praderies d’alta muntanya molt xules a prop del cim del Matagalls.

font dels cims

prats TFM trail fonts montseny

Arribat aquest punt iniciem descens pel Torrent de les Cordes. Un descens tècnic i exigent que ens portarà fins al Corral del Pujol, al Km.20 on trobem un nou avituallament.

En aquest punt, de nou, és important recuperar i agafar forces ja que tot seguit afrontarem la darrera pujada de la cursa que ens portarà fins la Font del Matagalls. Una pujada d’aproximadament 2Km de distància amb la que arribem al km22 (i trobem un punt d’aigua).

tfm

Iniciem el descens per afrontar la part final, camí altre cop de St. Segimon on trobarem un nou avituallant al km26,  alternant algun tram pronunciat amb terreny sorrenc, pedres soltes i fulles que et fan activar tots els sentits.

tril fonts montseny

trail fonts montseny

Per fi els darrers km fins l’avituallment del km29 (Els Molins) on tant sols ens quedarà un lleuger ascens final amb escales incloses fins a Viladrau – Plaça Major arribada.

trail fonts montseny

En resum, cursa de  muntanya força exigent, no tècnica, però tampoc per principiants, als qui recomanaríem que optin millor per la de 20K. Uns grans paisatges i una bona organització a prop de Barcelona. Molt recomanable!

Deixa un comentari