Esportistes.cat a la Cerdanyola Adventure Race 2017

Esportistes.cat a la Cerdanyola Adventure Race

El passat 29 d’abril vam estar presents a la cursa d’obstacles Cerdanyola Adventure Race. Concretament vam ser-hi dissabte, el dia de les INDIVIDUALS OPEN i ELITE (diumenge es van celebrar les proves per equips).

Val a dir que mai havíem estat presents en cap cursa d’aquest tipus però com podreu llegir en aquest reportatge, la sensació final és de què una experiència així s’ha de provar, va estar genial, i ja tenim ganes de repetir tot i que abans de començar, només veient les probes, no les teníem totes… però no avancem esdeveniments, llegiu i preneu les vostres conclusions.

Això sí, també creiem que cal estar físicament ben preparat, no només de cames, sinó pel que fa un mínim de força a braços i agilitat, per tal de poder superar obstacles.

Anàlisi de la Cerdanyola Adventure Race 2017 – INDIVIDUALS OPEN I ELITE

Localització:

La Cerdanyola Adventure Race va tenir lloc en el Bosc Tancat de Cerdanyola del Vallès. Se’ns dubte, millor lloc impossible per muntar una prova d’aquest tipus. Fàcil accés, un munt de llocs per aparcar, i el Bosc Tancat, increïble. Piscines, estructures de ferro i fusta per les diferents proves, i com no, kilòmetres de bosc per córrer per un circuit amb pujades, baixades i moltes altres proves entre bosc i arbres. Un lloc ideal on a més a més, hi ha tirolines espectaculars dalt dels arbres, i un munt d’espais per a barbacoes i pícnic.

cerdanyola adventure race

 

boc tancat

Horari:

La prova es va dividir en tres tandes. La primera a les 11h, la segona a les 12h i la tercera a les 13h. Cada corredor podia disputar una, dues o tres segons les forces que tingués i la estratègia que volgués adoptar. Els horari, perfectes, ja que més d’hora el sol potser no escalfava el suficient (tenint en compte que tant sols començar toca remullada a la piscina) i més tard hagués estat un problema per l’horari de dinar.

Recorregut:

El recorregut, de 2km de distància, obligava als corredors a superar uns 20 obstacles i córrer pel bosc, per corriols amb pujades i baixades. Alguns dels obstacles eren:

Piscina: Travessar la piscina d’uns 25m aprox amb aigua cobrint fins al pit

cerdanyola adventure race piscina

Monkey Bars: Passar d’un extrem a l’altre només agafat a les barres superiors, amb la complexitat que el primer tram fa pujada.

cerdanyola adventure race monkey bars

Estora Trampa: Caminar per damunt d’una estora flotant (lògicament has d’anar molt ràpid, gairebé volant, sinó t’enfonses i ja no podràs tornar-te a posar de peu)

cerdanyola adventure race estora trampa

Mur de Rodes: Travessar un mur de 3m-4m d’alçada, tenint en compte que és de pneumàtics amb la inestabilitat que això comporta

cerdanyola adventure race mur de rodes

Trapecis: Doncs això, passar d’un trapeci a un altre, aquí els braços també tenen tot el protagonisme

cerdanyola adventure race trapecis

Trapeci Lateral: Semblant a l’anterior, però amb desplaçament lateral

cerdanyola adventure race trapeci lateral

Xarxa: En aquest cas, es tracta de passar per sota una xarxa que no et permet aixecar-te més de mig metre del terra

cerdanyola adventure race xarxa

Rocòdrom: Pujar per un rocòdrom fins tocar la campaneta

cerdanyola adventure race rocodrom

Carregades: Petit circuit circular d’uns 20m en el que hauràs de carregar un bidó d’uns 20l si ets dóna o dos bidons si ets home.

cerdanyola adventure race carregades

Estreps: Agafat entre cordes i pneumàtics penjants, es tracta d’intentar posar els peus dins els “estribos” per anar avançant sense tocar terra

cerdanyola adventure race estreps

Drag & Pull: Arrosegar un pneumàtic del grans (camió) uns metres de baixada i uns metres de pujada

cerdanyola adventure race drag and pull

Pont Penjant: Passar per sobre un pont de cordes

cerdanyola adventure race pont penjant

Electron: Escala de filferro que hauràs de pujar uns 5 metres fins tocar la campaneta (i necessitaràs agafar el truc si no vols que se’t fagi missió impossible ja que està penjant sense contacte amb el terra)

cerdanyola adventure race electron

Filferros: Semblant a la xarxa anterior, es tracta d’arrosegar-se per sota els filferros que no es troben a més de 50cm del terra

cerdanyola adventure race filferros

Rampa: Puja a la rampa però pel costat alt, la part més alta respecte al terra… gens fàcil amb cansanci acumular a no ser que vinguis amb empenta i fagis un bon salt!

cerdanyola adventure race rampa

Pont Rampa: Pont flotant, inflable, i amb forats, al qual el més complicat és pujar ja que ho has de fer des de dins de l’aigua!

cerdanyola adventure race pont trampa

Murs: Mur de fusta que també hauràs de sobrepassar amb molta agilitat i un bon salt. Espectacular veure els qui ho feien amb tècnica.

murs cerdanyola adventure race

Pegboard: Un altre de braços, desplaçar-se avançant amb uns pals de fusta que hauràs d’encaixar dins els forats per poder anar avançant.

cerdanyola adventure race pegboard

Totes aquestes proves teníem àrbitres que si consideraben que no les feies correctament et feien fer un exercici de càrrega o una sèrie de 10 burpees

 

Terreny:

En aquest cas el terreny és aigua, terra, fusta, aire… una mica de tot

Paisatges / entorn:

L’entorn que ens proporciona el Bosc Tancat és d’allò més agradable, ja que tot i està molt prop de nucli urbà, carretera i centres comercials, un cop entres sembles immers a plena natura. Genial!

Avituallaments:

Excel·lent, ja que al final de cada volta de 2km tens avituallament líquid i sòlid, amb begudes isotòniques i fruita. Al final, entrepà de botifarra!

cerdanyola adventure race avituallament

Voluntaris:

En aquest cas, apart dels voluntaris de la zona de sortida/arribada que és on es troba també l‘avituallament, el que troben durant el recorregut són àrbitres que ens donaran instruccions, ens ajudaran en cas de dubte, i també estaran atents si algú no supera els obstacles per ordenar-li un càstig en forma de burpees o exercici de càrrega.

Ambient:

Molt bon ambient, amb música, speaker, entrega de premis amb podi inclòs. Perfecte!

Organització:

Molt bona organització. Puntual, cada corredor podia veure les classificacions a temps real, i en tot moment el speaker donava les sortides dels diferents grups.

cerdanyola adventure race classificacions

La separació en grups categories Elite i Open, molt acertada, ja que els Open tenien el límit una mica més assequible en alguns dels obstacles.

Les sortides entre cada grup de corredors eren cada 2 minuts, de forma que podies córrer amb un número màxim de 8-10 corredors sense aglomeracions en els diferents obstacles.

Realment molt ben muntat i organitzat!

Bossa del corredor:

La bossa del corredor portava inclòs la mateixa bossa, útil després. Fruita, aigua, la beguda isotònica, un Cacaolat –Shake, mostres de crema de massatge OXD  i una samarreta, molt xula per cert!

cerdanyola adventure race bossa corredor

 

 

Reportatge – Esportistes.cat a la Cerdanyola Valles Race

Vam arribar al Bosc Tancat mitja horeta abans i hi havia força lloc per aparcar als voltants del recinte.

De seguida vam quedar sorpresos a l’entrar al Bosc Tancat! Grans piscines amb aigua ben neta, unes tirolines espectaculars entre arbres de grans dimensions, i estructures preparades per superar algunes de les proves va ser el primer que ens va cridar l’atenció.

cerdanyola adventure race

De seguida vam agafar els dorsals i el speaker ens va explicar a tots com aniria el matí.

cerdanyola adventure race entrega dorsals

Consistia en un circuit tancat i plè d’obstacles d’uns 2km de distància que cada corredor podia córrer fins a un màxim de 3 cops. Aquí jugava l’estratègia de cadascú, per exemple: córrer només un cop donant el màxim, o córrer el primer cop suau per conèixer el circuit, descansar el segon i donar-ho tot al tercer en el que també corre menys gent… i és clar, l’opció de córrer els tres cops, per als més en forma.

Al final, de cara a la classificació final, només comptava el millor temps que fes cada corredor.

La veritat, quan vam veure el perfil de gent que participava a la prova ens vam acollonir una mica. Es veia un perfil d’esportista de gimnàs, de Crossfit, musculat, amb força… però no us espanteu!!! Per algo hi havia el grup Elite i el grup Open, i us animem a tots a que participeu en el grup Open si és el primer cop que correu una cursa d’aquest tipus. L’experiència val molt la pena, i us permetrà passar un dia diferent, divertit, genial!

Els grups anaben sortint cada dos minuts fins que ens va tocar a nosaltres. No era un dia especialment calorós i ja havíem vist que només córrer uns 30m tocava tirar-se dins de la piscina, però com sempre que et tires a l’aigua, la primera impressió va passar ràpid ja que tocava córrer i anar per feina. De seguida tocaben les Monkey Bars i endinsar-se cap al bosc on ens esperaben la majoria de proves i obstacles. Agafar una cuarta posició va servir per superar la por inicial, i anàvem superant obstacles, amb molt esforç però amb molta diversió. És un no parar d’obstacles, sense temps er a descansar ni un sol segon i amb el neguit de pensar…”ai mare, a veure quin és el següent!”

Després de la majoria d’obstacles mencionats en la descripció de la cursa tocava el tram de córrer per muntanya, amb una ziga-ziga impressionant de pujades i baixades molt curtes però tècniques, seguides, exigents…

Tot això per trobar-se en front la pared de la rampa, pujar-la, i tirar-se de nou a la piscina per superar obstacles d’aigua i dirigir-se cap al que més por ens feia priori, el Pegboard, que ara reconeixem que era molt més assequible del que pensàvem ja que hi ha olts obstacles molt pitjors.

cerdanyola adventure race pegboard

 

Un cop superat, l’últim mur i la meta!

cerdanyola adventure race

Brutal!!! Satisfacció d’aconseguir completar el circuit superant TOTS els obstacles, sense ninguna penalització per part dels àrbitres, i amb la sensació de què 19 minuts pr completar el circuit havia estat tot un èxit per no haver fet mai res semblant.

Més avituallament, beguda, fruita, botifarra, entrega de premis i podis i final de festa!

2017-04-29 14.09.32

cerdanyola adventure race

De veritat, sabem que veure les proves pot tirar enrere a molta gent, però RECOMANEM MOLTÍSSIM la CERDANYOLA ADVENTURE RACE i creiem que és una experiència única que hauríeu de provar, encara que només un cop a la vida!!!

Deixa un comentari