Esportistes.cat a la Mitja de Figueres 2017

Mitja Marató de Figueres 2017

El passat diumenge 3 de desembre vam participar a la 2a Mitja de Figueres organitzada per Associació Atlètica Mitja Marató Figueres juntament amb l’Ajuntament de Figueres. En aquest cas va córrer en Dani Soriano, tot un crack de reporter!

Aquesta cursa té dues modalitats, la mitja marató de 21,097 km (certificada i homologada oficialment per la Federació Catalana d’Atletisme) i la de 10 km, a més a més compta amb 4 curses infantils “la Menuda” per infants nascuts entre 2005 i 2017.

Sense voler-nos anticipar gaire en el que llegireu, poder dir-vos que és una gran mitja, molt recomenada, per ambient, per organització, pel trajecte, per haver altres modalitats i curses infantils i per ser ideal per fer una bona marca, … FELICITATS ORGANITZADORS!

Anàlisi dels elements més importants a tenir en compte en una cursa

Localització:

La sortida va tenir lloc  al carrer Pujada del Castell (Torre Galatea) i l’arribada a la Plaça Catalunya. Hi havia diferents zones gratuïtes per aparcar a prop de la sortida.

Horari:

La mitja i la cursa de de 10km van començar a les 10:00 La Menuda entre les 9:10 i les 9:35.

Recorregut:

Mitja: inici i final a Figueres passant pels municipis de  Vilabertran, Peralada i Cabanes.

10km: inici i final a Figueres passant pels municipis de  Vilabertran i Cabanes.

El Track de la mitja que vam córrer és el següent:

Terreny:

La majoria de la cursa passa per carretera i asfalt, hi ha alguna zona de llambordins del centre de Figueres.

Paisatge/entorn:

La part inicial i final és a Figueres ciutat, es comença a la Torre Galatea, zona emblemàtica de Figueres i s’acaba a la Plaça Catalunya. Durant la resta de la cursa hi ha molta carretera i es passa per els municipis de de  Vilabertran, Peralada i Cabanes. A destacar el Castell de Peralada i les vistes del Pirineu.

Avituallaments:

3 avituallaments durant la cursa i un final. Els de la cursa tots líquids amb aigua i begudes isotòniques, en got de plàstic. El final molt complert amb molta varietat, des de xocolata desfeta fins a cervesa.

(foto de Hipòlit Moreno Llagostera)

Voluntaris:

Durant l’entrega de dorsals (recollit dissabte) tot perfecte, ràpid i àgil.

El dia de la cursa: molts voluntaris, hi havia un com a mínim a cada creuament per evitar accidents i vetllar per la seguretat dels corredors. Als avituallaments molt bé. Tots molt amables i animant durant la cursa.

Llebres:

Hi va haver servei de llebres de corredors.cat,  des de 01:25h i cada 5 min fins a les 02:00h, 8 en total , tots van fer una gran feina amb la dificultat de la Tramuntana afegida.

Ambient:

A la sortida i meta , molt d’ambient, no gaire durant el recorregut. La Tramuntana que bufava no va afavorir la presència de públic. Cal destacar el Grup “Egoísmo Positivo” (que té per objectiu d’integrar les persones amb discapacitat mitjançant el running) que va donar molt d’ambient a la sortida i al km1.

Organització:

De 10, tot va anar perfecte, inici de la cursa puntual i sense cap problema durant el desenvolupament. Cada kilòmetre estava marcat amb unes petites senyals posades a terra. El dorsal portava xip integrat per les classificacions, tot i que no hi va haver catifa de sortida. La cursa també oferia servei de dutxes , massatges i lavabos pels participants.

Bossa del corredor:

Els corredors de la mitja una samarreta Asics commemorativa de la cursa , una ampolla de vi i diferents flyers i productes dels patrocinadors.

Fira del corredor:

El dissabte va haver-hi la fira del corredor a la Casa Empordà, a més a més dels expositors va tenir lloc dues taules rodones, una amb la presència de Sebas Guim, Pablo Villalobos, Amaya Sanfabio i Radouane Nour i l’altra amb Carmen Rodríguez, Jesús Oliver, soci cofundador d’Egoísmo Positivo i Artur Roig.

 

Reportatge: Esportistes.cat a la Mitja de Figueres.

El dia abans aprofito per anar a recollir el dorsal i la bossa del corredor, i de pas veure la fira del corredor.

Diumenge al voltant de les 9:15 vam arribar a  Figueres, no ens va costar gaire aparcar bastant a prop de la sortida i ens vam dirigir cap allà ja canviats per córrer, aprofitant per fer fotos i veure l’ambient previ a la cursa.

Abans de començar el grup “Egoísmo Positivo”, fan la seva presentació i poc després surten iniciant el recorregut abans que els corredors.

Quan es dona la sortida a la cursa comencem a córrer bastant ràpids ja que hi ha el “Km llançat”, un primer km en baixada i amb premi pel primer corredor. Tot i això em trobo amb alguns corredors i corredores que em fan una mica de tap i no faig un gran temps , segurament sense els taps tampoc, a l’arribar al final del primer km hi ha tot el grup d’Egoísmo Positivo animant a tots els corredors.

Després de fer uns 3 km per dins de Figueres agafem la carretera cap a Vilabertran, comencem a notar la Tramuntana, però encara és suportable i es pot mantenir un bon ritme, a Vilabertran (km 6’6 aprox) hi ha la separació de les dues curses, els de 10 agafen cap a l’esquerra i els de la mitja a la dreta, també hi ha el primer avituallament, amb aigües i begudes isotòniques.

Seguim endavant direcció Peralada, uns 5 km planers, com la majoria de la cursa fins arribar a una pujada que fa la volta al Castell de Peralada. Perdo una mica de ritme en aquesta pujada però després de l’avituallament hi ha una baixada i accelero pensant que ara recupero, res més lluny de la realitat, em trobo amb la Tramuntana de cara i ara si que bufa fort, ens costa avançar molt a un ritme decent, inclús respirar costa una mica. Fem els tres km més durs de la cursa i al girar cap a Cabanes tenim la Tramuntana a favor, ara si que accelerem tots.

Fem 5 km més direcció Figueres per la carretera, molt planera i sense la Tramuntana fent de les seves podem mantenir un bon ritme, passem pel tercer avituallament que torna a ser d’aigua i begudes isotòniques. Des del km 14 vaig amb la llebre de 1:40 enganxada i intento accelerar i deixar-la enrere però les forces comencen a anar justes i no puc.

(Foto de Hipòlit Moreno Llagostera)

Arribem a Figueres novament, la llebre em passa en la pujada del km final i al cap d’uns metres aconsegueixo passar-la i arribar davant però com jo havia sortit una mica abans marco 1:40:07 (reals) 1:40:17 (oficials),  que vist la duresa de la prova i els km acumulats durant la setmana em deixem un gran sabor de boca.

(Foto de Novotiming)

L’avituallament final és força complert amb xocolata calenta, begudes, i menjar.

Tornem cap a casa molt contents amb la Mitja de Figueres, una cursa molt ben organitzada i amb molt de carinyo cap els corredors. Molt recomanable i si la Tramuntana ho permet amb un circuit força favorable per poder fer bones marques.

 

Deixa un comentari