La Cerdanya Cycle Tour, amb novetats per a la segona edició, que es celebra el 3 de setembre

La Cerdanya Cycle Tour, amb novetats per a la segona  edició, que es celebra el 3 de setembre

  • L´edició 2017 presenta un tercer recorregut opcional de 158 km, a més dels coneguts de 128 i 200 km

  • Inverse ha fet l’equipació oficial commemorativa per als participants

  • Enguany La Cerdanya Cycle Tour s’incorpora al circuit Gran Fondo World Tour i serà l’única prova en territori estatal del certamen

 

La segona edició de la marxa cicloturista La Cerdanya Cycle Tour es troba en ple període d’inscripcions amb destacades novetats. Després de celebrar una exitosa primera edició a través d’alguns dels paratges més macos de la comarca de la Cerdanya, tant en el vessant català com el francès, l’edició 2017 convoca de nou a tots ciclistes el proper 3 de setembre a Alp-La Molina.
Una de les novetats d’aquesta nova edició de La Cerdanya Cycle Tour és la incorporació d’un tercer recorregut de la marxa. D’aquesta manera, s’afegeix una opció intermèdia que permet gaudir del preciós pas per la Cerdanya francesa amb un kilometratge més ajustat en evitar el pas per la Collada de Toses en el tram final. Així, la ruta “Medial” consta de 158 km i 2.794 metres de desnivell positiu acumulat. Les altres dues opcions, “Sport” i “Endurance”, mantenen el recorregut de la passada edició.
La ruta “Endurance”, pels més experimentats i atrevits, consta de 200 quilòmetres de recorregut i un desnivell positiu acumulat de 3.690 metres. Recorre la vall amb ascensions com Lles de Cerdanya, La Molina i, en el seu pas per la Cerdanya francesa, les pujades a Font Romeu, Coll de la Llosa, Coll de la Creu i Els Angles. Per la seva banda, la ruta “Sport”, de 128 quilòmetres i 1.889 metres de desnivell positiu es presenta com l’opció més assequible per als participants, amb un terreny molt favorable des del quilòmetre 87 i fins a l’arribada. Novament, la localitat d’Alp serà el punt de sortida i arribada de les tres rutes de la marxa.

20160904_075813

Debut en el Gran Fondo World Tour

Una altra novetat important és que La Cerdanya Cycle Tour s’incorpora al circuit internacional Gran Fondo World Tour, convertint-se així en l’única prova d’Espanya que forma part d’aquesta challenge mundial de marxes cicloturistes.
El Gran Fondo World Tour abasta nou mesos de la temporada (de març a novembre) en els quals es disputaran, de moment, sis cites, a l’espera de confirmació de les seus sud-americana i australiana, que suposaran una expansió a més continents. Es tracta d’un circuit open, en el qual s’atorguen punts a tots els participants, fins i tot en esdeveniments no cronometrats, on tots els cicloturistas aconsegueixen la mateixa puntuació, premiant la regularitat i la participació en més proves. El Gran Fondo World Tour es diferencia d’altres circuits mundials de marxes perquè no disposa d’un gran esdeveniment final pel qual els participants han de classificar-se en alguna prova prèvia. En l’edició 2016 del Gran Fondo World Tour, 10.500 participants van prendre part en almenys una prova i s’esperen fins a 12.000 ciclistes per a aquesta edició 2017. Els noruecs Knut Sande i Elisabeth Solberg van aconseguir la primera plaça del rànquing l’any passat.

Inscripcions disponibles

Les inscripcions per a la marxa estan disponibles a la web www.lacerdanyacycletour.com, on també s’ofereixen packs d’allotjament amb dorsal amb preus especials per als participants en la marxa amb una àmplia gamma d’establiments hotelers col·laboradors.

La marxa comptarà amb totes les atencions que requereix una cita esportiva d’aquest tipus, amb avituallaments líquids i sòlids durant el recorregut, assistència mecànica i mèdica, i ofereix als participants, entre altres avantatges, amb serveis de desplaçaments entre hotels i punt de sortida/meta, la possibilitat de fer entrenaments previs a la zona, massatgistes, suport mecànic i lloguer de bicicletes de gamma alta.

A més, amb l´inscripció, els ciclistes poden optar a comprar l’equipació oficial de la prova, un conjunt de mallot i culotte de màxima qualitat fabricat per la prestigiosa marca Inverse, dissenyat per augmentar el confort i l’aerodinàmica.

 

cerdanya cycle tour

Deixa un comentari