Neix la Orbea Cadí Challenge – Marxa Cicloturista en 2 etapes

Neix la Orbea Cadí Challenge – Marxa Cicloturista en 2 etapes

Orbea Cadi Challenge és una marxa cicloturista per etapes que transcorre en un 80% pel Parc Natural del Cadí – Moixeró. Circula per les províncies de Berguedà, l’Alt Urgell i la Cerdanya i amb les seves respectives províncies; Barcelona, Lleida i Girona.

El proper 10 i 11 de juny es donarà la sortida de Guardiola de Berguedà, municipi impulsor del projecte, juntament amb el Parc Natural del Cadí Moixeró.

La Orbea Cadí Challenge ha nascut amb la intenció de recuperar de nou el concepte de descoberta a les marxes cicloturistes; ports poc coneguts, carreteres secundàries gairebé amagades i trams exigents en un entorn natural totalment salvatge.

Es tracta d’una ruta dissenyada pel mateix Jordi Laparra, autor de la Transpyr Road, i la Cavalls del Vent en BTT entre altres.

És una marxa NO-competitiva que ofereix al participant un assortit de paisatges molt variats;  carreteres entre boscos, passos d’alta muntanya, pobles d’encant, fins i tot la mateixa plana de la Cerdanya que s’estén per prats de gran bellesa. Tot això, combinat amb carreteres sinuoses que s’endinsen a les valls, pujant i baixant ports, avançat de forma còmoda, fins a donar la volta a tot el Parc Natural del Cadí Moixeró.

 

UNA CICLOTURISTA INÈDITA DE 2 ETAPES

En tot moment s’ha donat prioritat a la bellesa del traçat, sense escatimar km ni afegir-ne de més. És per aquest motiu que es necessiten 2 etapes exigents per poder completar la Volta al Parc Natural del Cadí Moixeró.

El sentit de la marxa antihorari, ofereix més seguretat als participants en els trams de baixada, on l’asfalt està en millors condicions. A més permet un tram neutralitzat al començament de la segona etapa que es circula per una via principal.

Les altures per la qual transcorre la ruta oscil·len entre els 665 m. d’alçada del riu Segre, al seu pas per la Seu d’Urgell, i els 1.888 de Coll de Creueta, cota màxima de la marxa.

 

OPCIÖ DE FER NOMËS UNA ETAPA

La organització també ofereix l’opció de realitzar una de les dos etapes per aquells que vulguin fer un tastet de la Cadi Challenge.

 

SERVEIS ALS CICLISTES

El propòsit de viure una aventura sobre  asfalt, en un entorn natural apartat de les principals víes, implica uns serveis als ciclistes que garanteixin solventar les necessitats que els puguin sorgir durant el traçat, amb el propòsit de completar amb èxit les dues etapes d’aquest repte esportiu.

 

Seguiment en línia

Tots els participants disposaran d’un xip a la bicicleta que permetrà a l’organització, amics i familiars a través d’una plataforma en línia fer un seguiment en directe de la ubicació de cada participant.

 

Assistència Mecànica

A la línia de sortida els participants que han tingut un problema d’última hora podran acudir a la carpa habilitada com a taller.  A més durant el transcurs de les dues etapa una furgoneta i una moto actuarán  com tallers mòbils per solucionar tots els problemes mecànics que sorgeixin, amb l’objectiu que el participant acabi l’etapa.

En finalitzar la primera etapa, s’habilitarà una carpa per solucionar possibles desajustos que s’hagin tingut durant el dia.

 

Avituallaments

A cada etapa s’habilitaran en ruta dos avituallaments líquid i sòlid, més el de fi d’etapa.

El contingut de l’avituallament serà principalment varietat de fruita fresca, Plum cakes, sandvitx de pernil i formatge i abundant beguda isotònica.

Al final de les dues etapes tots els participants podran omplir el seu botellí amb beguda recovery de Nutrisport, a més de gaudir d’un àpat a base d’amanida d’arròs o pasta i brasa.

 

ALLOTJAMENT (la nit del 10 al 11 de juny)

Com s’ha comentat, la Orbea Cadí Challenge proposa un recorregut en dos etapes. Per això, l’organització ha habilitat l’Alberg La Bruna  que disposa de pàrquing per a bicicletes vigilat, habitacions dobles, bany al’habitació, llençols i tovalloles, sopar i esmorzar en buffet lliure, wifi … Per descomptat, l’organització s’ocuparà també de traslladar l’equipatge dels participants a aquest alberg.

 

EL MAILLOT

La prestigiosa marca Orca és l’encarregada del disseny i fabricació del mallot commemoratiu. El seu model més alt de gamma valorat en 79 € PVP és el model que es lluïra a cada participant.

mallot orbea cadi challenge

 

mallot orbea cadi challenge

INSCRIPCIONS

Es disposen només de 200 inscripcions  i es poden realitzar a través de la web http://www.orbeacadichallenge.com

 

 

UNA APOSTA DE FUTUR

Aquest esdeveniment és un primer pasi d’un projecte turístic de la zona. Doncs de cara al 2018 de forma paral·lela es podrà fer la ruta de manera autoguiada a 3/4 dies, i amb els serveis de transport d’equipatges, assistència mecànica i una selecció dels millors establiments de la zona per gaudir de les parades i dels moments de descans.

 

LA TRAVESSA

travessa orbea cadi challenge

 

LES ETAPES

1era. Etapa  // 135km 3.000m+
https://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=16220212

 2na. Etapa //  113km 2.300m+
https://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=16220213

 

etapes orbea cadi challenge

 

SPONSORS

Orbea patrocinador principal

Orbea, marca de basca de bicicletes, aposta pel format inèdit de la Cadi Challenge. Són molts els punts d’unió entre la Orbea i l’organització de la marxa, entre ells, la confiança entre les dues parts, l’entorn natural en què es desenvolupa la prova i el format inèdit de la mateixa.

La presència d’Orbea, abans durant i després de la prova serà una garantia de qualitat de l’organització de l’esdeveniment.

I a partir d’aquí altres marques com la prestigiosa de cascs i ulleres Rudy Project, la catalana Nutrisport,  empresa líder de Nutrició esportiva, Yogy Tea marca d’infusions ayurrvédiques compromeses amb el benestar personal o la metixa empresa Twonav han fet pinya  abans d’arrencar el projecte i ens han donat suport de forma contínua, aportant idees i consells per al desenvolupament del projecte.

 

SUPORT INSTITUCIONAL

Ajuntament de Guardiola de Berguedà Impulsor y organizador de la Cadi Chalenge, amb un projecte de futur com a objectiu de dinamitzar el seu municipi i l’entorn natural del que s’envolta.

Parc Natural del Cadí Moixeró Impulsor del projecte amb una clara vocació de dinamitzador d’activitats respectuoses amb el medi ambient.

 

Xarxes SOCIALS

Facebook

https://www.facebook.com/cadichallenge

 

Deixa un comentari