Entrevista al triatleta Victor del Corral – campió de 4 IronMan

Entrevista al triatleta Victor del Corral

Avui entrevistem al triatleta català Victor del Corral, un dels millors triatletes del món i campió de 4 IronMan. Un crack i un exemple d’esforç i constància.

 

– Amb quants anys vas començar a practicar el triatló??

Vaig fer els meus primers triatlons amb 27 anys.

– Quantes hores consideres que s’ha d’entrenar, com a mínim, si et planteges fer un IronMan?

Això és individual, depèn de la nostre trajectòria esportiva, hi ha gent que porta “tota la vida” fent esport de fons i d’altre que pràcticament no ha fet res. Crec que per algú que ja té un bon rodatge de fons una preparació d’unes 30 setmanes amb una mitja d’unes 15-20h li donarà total garantia per afrontar-ho amb èxit.

– Quan ho estàs passant malament per la duressa de la prova, en què penses per poder seguir endavant?

Això és algo que treballo cada dia amb els entrenaments, i fora amb el meu coach. Normalment els meus pensaments van en la direcció de “avui és el dia de patir i donar-ho tot”.

– Segueixes alguna dieta especial?

He provat una mica de tot, sóc dietista de formació i és un tema que m’apassiona especialment provar-ho amb mi mateix, però actualment no faig res més que una mica de restricció d’hidrats de carboni i gluten.

– Quina és la teva beguda preferida? I el teu plat preferit?

L’aigua, i la paella.

– Què menges el dia abans d’una cursa?

Menjo aliments molt suaus i que ja tinc comprovat que no em donaran problemes digestius, tipus arròs blanc i ou (truita).

– Quan dies entrenes per setmana? I quina mitja d’hores?

Normalment 6 o 7, la mitja d’hores varia molt amb l’època de l’any i/o la proximitat amb les competicions però pot estar entre les 20 i les 30 hores.

– Quan és l’últim dia que entrenes abans d’un Ironman i quin tipus d’entrenament fas?

El dia abans sempre entreno, faig algo curt amb petits estímuls d’activació tipus 20′ natació amb 8×30″ Fort, i 20′ còrrer amb 4 progressions.

– Què t’agrada més: córrer, nedar o la bicicleta?

La bici, especialment la de muntanya.

– Quina és la victòria de la que estàs més orgullós?

L’ultima victòria a l’IM de Niça em va fer molt feliç i estic molt orgullós d’haver-la conseguit, han estat dos anys difícils i ha representat una mica la sortida del túnel.

– Després de guanyar 4 IronMan, tens algún repte més? O ja has assolit el màxim que podies haver somniat mai?

Mai m’havia plantejat fer un IM i menys guanyar-lo, estic molt content de l’aconseguit però em continuo sentint competitiu i vull guanyar més.  A més a més, em faria il·lusió tornar a baixar de les 8h.

– Quina ha estat la cursa o Ironman que més t’ha agradat?

Tinc grans records de moltes curses, el Duatló de Gernika, XTerra de França o l’IronMan de Lanzarote, serien algunes de les que més m’agraden.

– Quin consell donaries a esportistes amateurs que es plantegen el repte d’un IronMan?

Crec que és un repte que tothom hauria de plantejar-se algun cop a la seva vida, és una experiència única, però al matéix temps crec que s’ha de fer bé, no perdre el respecte a la distància, agafar el temps necessari, no tenir pressa i preparar-la a conciència, si es fa bé es gaudeix moltíssim i a l’endemà d’haver acabat ja penses en el següent.

– Per acabar, que opines sobre les Inov-8 Road X-Treme 250 que sortegem entre els seguidors d’Esportistes.cat?

Són unes “zapes” excepcionals, lleugeres però amb bona amortiguació. Són la meva elecció per totes les curses, des d’un 10mil a un IronMan, tenen bona ventilació i un grip brutal. Crec que l’afortunat/da que sigui el guanyador s’endurà un gran premi!

victor del corral inov-8

Moltes gràcies Víctor per l’entrevista, et desitgem que segueixis aconseguint èxits i gaudint de l’esport !!!

Deixa un comentari