Esportistes.cat a la Mitja Marató del Conill 2018

MITJA MARATÓ DEL CONILL 2018

El passat diumenge 30 de setembre van estar presents a la cursa de muntanya Mitja Marató de Conill que es feia al municipi de Sant Martí de Maldà

A continuació, com sempre, us parlem d’aquells aspectes més impotants a tenir en compte en una cursa i després el report de com l’hem viscuda.

Anàlisi dels elements més importants a tenir en compte en una cursa

Localització:

Sant Martí de Maldà és un municipi situat a uns 10 km de Tàrrega en la comarca de l’Urgell (Lleida), ben comunicada per la N2 fins Tàrrega i després amb la carretera  LV-2021. Hi havia facilitats per aparcar gràcies al pàrking del camp de fútbol que estava molt a prop de la sortida.

mitja marato conill

Horari:

Els horaris de les 3 curses i la caminada començaven a les 9h del matí. Un bon horari  per no tenir que matinar gaire.

Recorregut:

Hi havia 3 recorreguts més la caminada:

  • 21km
  • 12Km
  • 5Km
  • Caminada de 5km.

Nosaltres varem optar per fer la de 21Km i aquí teniu el track.

mitja marato conill track

Terreny:

Tot el terreny era de terra, excepte algun petit tram d’asfalt situat al principi i al final de la cursa. Els corriols eren, en la seva majoria ràpids. Hi havia alguna baixada on havia senyalitzacions de perill, però era cami ample i es podia fer sense dificultats.

En resum, era un circuit molt ràpid, amb poc desnivell, però amb alguna baixada complicadeta.

mitja marato conill terreny

mitja marato conill terreny

mitja marato conill terreny

Paisatges:

A la  cursa no trobem paisatges espectaculars amb grans muntanyes, però si boscos plens de pins i camps de cultiu.

Un entorn natural genial per practicar aquest esport que tant ens agrada!

mitja marato conill entorn

mitja marato conill entorn

Avituallaments:

A la mitja marató que varen fer hi havia 3 avituallaments, situats aproximadament cada 5 o 6km més el de l’arribada.

Als avituallaments hi havia beguda (Aigua, Coca-Cola, Aquarius) fruita (Meló, plàtans), fruits secs i llaminadures.

A l’avituallament final també  trobaven  una bona butifarrada acompanyada de 1 refresc o cervesa.

Així doncs, parlem d’avituallaments més que suficients i amb tot el necessari per recuperar energies, excel·lent també en aquest aspecte els organitzadors!

mitja marato conill avituallament

mitja marato conill avituallament

Voluntaris:

Un bon treball dels voluntaris en el tema de l’avituallament, però vam detectar alguna errada en les indicacions als participants , perquè  es passava vàries vegades per una part del circuit i els voluntaris no sabien per on havies de continuar. Això va provocar que alguns participans fessin menys metres, altres de més i altres que ho varen fer bé.

Aconsellem doncs als corredors que estiguin atents en aquests punts del circuit on es passava més d’un cop, i com a punt de millora als organitzadors, recomanem reforçar les indicacions en aquests punts.

Ambient:

Al ser una cursa que transcorre per camins, corriols, entre boscos i en aquest entorn natural que us parlàbem, només trobem espectadors a la sortida i a l’arribada de la cursa.

Això sí, en aquests punts, l’organització va contribuir amb un speaker i DJ. per donar a la cursa l’ambient que es mereix!

mitja marato conill ambient

mitja marato conill ambient

Organització:

Hem de felicitar a l’organització per aspectes tant importants en una cursa com els avituallaments, tant complerts i nombrosos. la bossa del corredor, el circuit en sí mateix, la facilitar per aparcar, tot plegat fa que valorem molt positivament l’organització.

Millorant les indicacions en els punts que comentàbem anteriorment, l’any vinent ja podrem parlar d’un excel·lent !

Bossa del corredor

La bossa del corredor contenia una samarreta técnica de la marca TUGA molt xula i amb disseny per dona (tirans) o home (màniga curta), gel, poma, bosseta de fruits secs BORGES, ampolleta d’oli + vinagre, globus, bolígraf, gel, informació turística, etc…

Força complerta i de qualitat!

mitja marato conill bossa corredor

Reportatge – Esportistes.cat a la mitja marató del Conill 2018

Sortiem cap a Sant Martí de Maldà al voltant de les 6h del matí, va ser un viatge una mica accidentat perquè el meu cotxe es va espatllar i vaig aconseguir arribar a les 8’30h, però a la tornada vaig necessitar la grua per arribar a casa.

I en aquests moments és quan més s’agraeix la bona organització. Fàcil aparcar prop del punt neuràlgic de la cursa, i corrent vaig agafar el dorsal i la bossa del corredor, sense cues i molt ràpida, ja que cada dorsal està separat amb la seva bossa del corredor.

mitja marato conill

Ens dirigim a la sortida esperant que siguin les 9h per sortir, amb nervis i desitjant començar el repte.

mitja marato conill

La mitja es caracteritzava per un circuit de corriols majoritàriament ràpids, amb algún de complicat. Va haver un moment a la cursa que preguntàbem als voluntaris per on continuava el nostre camí i realment ells no sabien indicar-nos, ja que com passàbem moltes vegades pel mateix lloc i com que erem bastants participants (aproximadament 150), no portaven el control dels que pujaven o baixaven.

Tot i aquest petit detall, vam disfrutar molt perquè podíem córrer a ritmes força alts sense perill, ja que el recorregut i circuit així ho permetia.

Durant el recorregut trobem també els punts d’avituallament situats en aquells llocs on segurament fan més falta. En cap moment sde’ns va fer llarg un tram entre avituallament i avituallament així que agafem forces, i a seguir gaudint!

Vaig arribar a la meta amb un temps de 1 hora 50 minuts 27 segons i la 6º  posició !!!

A l’arribada vam trobar dutxes, i 1 llitera pels massatges. Un cop més, d’aquells detalls que ens agraden i demostren que l’organització pensa i cuida molt als corredors. De cara edicions posteriors, estaria molt bé si hi haguéssin activitats, especialment pels nens, per fer-los-hi l’espera dels seus pares o mares més entretinguda (inflables, jocs, minicurses pels ells …).

mitja marato conill

Els trofeus pels guanyadors de les diferents distàncies eren molt originals amb la figura d’un conill  més una bossa amb un obsequi.

mitja marato conill

mitja marato conill

mitja marato conill

Per finalitzar, recomano aquesta cursa pels atletes que vulguin fer una cursa amb un terreny gens perillós i força ràpid  i segur que  disfrutaran i es divertiran tant com jo. També seria interessant que l’organització fes un nou circuit on s’evités passar tantes vegades per un mateix lloc, i així es podría evitar les  confusions en el recorregut dels participants.

En resum, RECOMANEM aquesta cursa per passar-ho bé corrents, fer bons temps, gaudir de l’entorn practicant un trail running sense complicacions i ràpid !!! Una molt bona cursa!!!

Deixa un comentari