Esportistes.cat a la MVV Marató Vies Verdes Girona 2018

Cursa Marató Vies Verdes Girona 2018

El passat 18 de febrer vam participar en la 6à Marató Vies Verdes de Girona organitzada per Diversport. Aquesta cursa té quatre modalitats Marató (42 km), 30 km,  Mitja Marató( 21 km) i 10 km que transcorren per les Vies Verdes entre Girona i Platja d’Aro

Una marató diferent, lineal, amb paisatges genials, super ben organitzada.. molt recomenable!!!

Anàlisi dels elements més importants a tenir en compte en una cursa

Localització:

Les sortides de cada distància tenen lloc en diferents poblacions:

  • 42km -Girona – Plaça Constitució – 1 d’Octubre
  • 30km – Cassà de la Selva – Rambla Onze de Setembre (Ajuntament de Cassà)
  • 21km – Llagostera – Carrer del Carrilet (CAP de Llagostera)
  • 10km – Pavelló d’Esports de Santa Cristina d’Aro

marato vies verdes girona

L’arribada és la mateixa per totes quatre distàncies.

Horari:

Totes les curses comencen a la mateixa hora, les 9:00

Recorregut:

Cada distància sortia de diferents localitats i totes tenien un recorregut lineal fins a Platja d’Aro. Nosaltres vam córrer la marató, aquí teniu el track i el perfil, que surt amb desnivell negatiu.

marato vies verdes girona

marato vies verdes girona

Terreny:

El recorregut segueix la Via Verda i el terreny és majoritàriament de terra compacte i sense dificultats. Les zones urbanes estan asfaltades però són una part petita del recorregut. La pluja del dia abans feia que hi hagués alguna bassa pel camí però es podien esquivar sense problema.

Paisatges / entorn:

El recorregut és per la Via Verda, l’antiga ruta del Carrilet, que dóna nom a la prova. És un paisatge preciós i que passa per diferents poblacions: Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera i Castell d’Aro. Et porta des de la ciutat de Girona fins el mar, amb l’arribada a Platja d’Aro. Durant el recorregut podem observar les Gavarres a la nostra esquerra.

Avituallaments:

A partir del km 6 ens trobem amb 9 punts d’avituallament comptant l’avituallament final. Excepte en el primer, a tots hi ha líquid i menjar . L’avituallament final a més a més constava d’un plat de Cus Cus envasat. En tots els avituallaments hi havia força quantitat i no ha faltat de res.

Voluntaris:

Gran nombre de voluntaris, tant en els avituallaments com en els punts de creuament. A les zones urbanes també hi havia la policia local que aturava el trànsit perquè passessin els corredors. Tots els voluntaris i voluntàries molt amables i amb moltes ganes d’animar.

Ambient:

A la sortida de la marató hi havia un grup de música i un speaker que han animat força als corredors.

marato vies verdes girona

Durant la prova no hi ha gaire gent animant, excepte alguns familiars. A les zones urbanes hi havia una mica més d’ambient però no gaire. Al passar per Llagostera varen coincidir amb la rua de Carnestoltes que tot i no animar-nos directament si que ho van fer amb la seva música.

A l’arribada servei de speaker animant força als corredors que acabaven la prova. En meta si que hi havia força públic et donaven l’última empenta per arribar al final.

marato vies verdes girona

Organització:

Molt bona organització, tot els serveis perfectes. L’entrega de dorsals en diferents punts: Barcelona, Girona, Mataró, Terrassa i Vic els dies previs ho facilitava molt, també es podien recollir el dissabte i diumenge a Platja d’Aro.

Classificacions en temps real, cronometratge amb xip i diplomes de finisher.

Al pavelló hi havia servei de dutxes i massatges per tots els participants.

 

Marcatge:

Aquesta prova a diferència d’altres i per tenir la singularitat de 4 proves lineals, el marcatge dels kilòmetres es fan amb cartells de “FALTEN …KM” , la qual cosa serveix per a totes les distàncies.

Servei de bus:

L’organització oferia servei de bus, pagant un suplement de 6 €, per portar els corredors des de la línia de meta fins a les diferents sortides. Aquest bus feia al mateix temps el servei de recollida de bosses que trobaves a l’arribada.

marato vies verdes girona

Bossa del corredor:

Samarreta finisher per totes les proves i a la marató es podia escollir entre samarreta, model d’home i de dona i dessuadora. La samarreta tècnica de la marca 42K. Bossa amb diferents flyers i Caldo Aneto.

marato vies verdes girona

Reportatge: Esportistes.cat a la Marató Vies Verdes

Aquest 2108 es celebrava la 6à edició de la Marató Vies Verdes, i per a mi era la 5a participació en la prova. Dimecres ja vaig recollir el dorsal per no tenir problemes i el diumenge vaig sortir de casa mitja hora abans fins a la línia de meta que està a un kilòmetre aproximadament de distància.

Quan arribo em trec xandall i xaqueta i els poso a la bossa, que deixo al bus que ens la porta fins a la línia de meta situada a la plaça 1 d’Octubre. Saludo alguns coneguts i fem algunes fotos, escalfo una mica sentint a l’speaker i la batucada, segurament els veïns no devien estar tant contents com jo sentint-los.

Quan queden pocs minuts per la sortida ens anem col·locant sota l’arc, no som gaires corredors, uns 200, així que és fàcil posar-se en primera fila, cosa que faig ben a prop del guanyador de la prova l’Hugo.

marato vies verdes girona

A les 9 en punt i simultàniament amb la resta de distàncies es fa la sortida, començo força ràpid, com m’acostuma a passar, i  ens dirigim cap a la plaça Catalunya. Fem uns primers metres per dins de Girona, per anar a buscar el Carrilet i començar a fer tot el trajecte pel camí de terra.

marato vies verdes girona

Em trobo força bé i la temperatura de 7 graus em va molt bé.

El camí està força humit i amb algunes basses però es poden evitar sense problemes i el terreny no rellisca gens. Poc a poc començo a agafar un ritme més adequat per la marató i em vaig situant a la meva posició real. Anem cap a Quart on hi ha el primer avituallament líquid, sobre el km 6’6, agafo una ampolla d’aigua i segueixo endavant, sempre una mica aïllat de la resta de corredors.

Fem la pujada de Quart, què és de les poques que ens trobarem durant el recorregut i enfilem cap a Llambilles on hi ha un altre avituallament i algun espectador que ens anima. Seguim paral·lels a la carretera uns kilòmetres fins arribar a Cassà de la Selva, on passem per l’interior del poble, fins a la zona esportiva, on saludo un conegut que cada any fa de voluntari, en Quim Massa, deixant Cassà comencem un tram fins a Llagostera que conec molt bé ja que durant 6 anys hi vaig treballar i era la meva zona d’entrenament al mig dia.

Durant aquest tram la 3a classificada femenina es col·loca a la meva alçada i per fi puc parlar una mica durant la cursa. Em comenta que és la primera vegada que la fa i li explico per sobre que es trobarà més endavant. Fins a Llagostera anem junts però allà se me’n va una mica i ja no puc tornar a posar-me al seu costat. A Llagostera coincidim amb la desfilada de Carnestoltes, les carrosses fan sonar la música a tot drap i ens animen involuntàriament, hi ha força gent però més pendent de l’espectacle que dels corredors.

marato vies verdes girona

Abandonem Llagostera i anem per l’últim tros de pujada, el que anomenen per aquí la pujada de l’ou, aquest any no se’m fa tant dura i la supero bastant bé, seguim pel Carrilet cap a Santa Cristina d’Aro, tot i les pluges del dia abans avui no fa ni un núvol i la temperatura va pujant una mica, cosa que sempre em perjudica bastant.

Fins el kilòmetre 37 vaig a ritme de poder acabar sobre 3:30 però aquí començo a patir el cansament i baixo el ritme, em queden 5 kilòmetres així que toca regular el ritme i seguir endavant, tot i que baixo la velocitat encara passo alguns corredors i corredores, inclús veig gent de la prova dels 30 km que encara estan a la cursa.

Quan arribo al Parc dels Estanys, sobre el kilòmetre 39 se’m fa molt pesat, és un tram d’anada i tornada que a més a més notes el vent en contra, penso en el poc que queda i segueixo endavant, fins arribar al passeig, on la gent més que animar es dedicar a passejar i vaig cap a la meta. En el passeig veig un grup dels beerrunners de Barcelona, l’Oriol m’acompanya uns metres i això m’anima i accelero novament l’últim km, ja sento l’Speaker, que conec força, En Carlos Mancera, apreto una mica més i veig a la família a la meta i en motiva molt!!!! quan entro faig un simulacre del ball de moda (swish) i ric bastant, torno a acabar una marató , la meva 26a en un temps de 3:33:51.

marato vies verdes girona

Saludo a la família, alguna foto amb la medalla de finisher i vaig a la dutxa, que em ve molt de gust, primer bec i menjo una mica per recuperar forces, saludo més coneguts i em plantejo fer-me el massatge, hi ha moltes camilles i poca cua, però finalment em vaig a la dutxa directament.

Un any més la marató de les Vies Verdes torna a estar perfecta, és una marató diferent, ja que és lineal i no hi ha un gran nombre de corredors que la facin, en aquesta edició 200 finishers. Té un punt extra de duresa, ja que moltes vegades et trobes molt sol durant el recorregut però ho compensa amb el paisatge i la bona organització. La distància de 30 km és perfecta per preparar altres maratons com pot ser la de Barcelona que es celebra tres setmanes després. També té molta participació la mitja i la cursa de 10 km que són molt més populars.

En definitiva, una cursa molt recomanable si vols fugir de les massificades i urbanes maratons de ciutat. Amb varies modalitats, bons paisatges, distreta i molt ben organitzada. La recomanem moltíssim !!!

 

Deixa un comentari