Frontal Grimpada Llunatik 1.000 – Review

Llanterna Frontal Grimpada Llunatik 1000

La llanterna frontal Grimpada Llunatik 1000 és una de les millors opcions pel que fa a il·luminació outdoor en el mercat.

llunatik grimpada

Equipada amb un led blanc XP-L HI fabricat per la prestigiosa marca americana CREU, és capaç de desenvolupar una potència màxima de 1000 lúmens i 12.950Cd aconseguint un màxim de 225m de distància.

És un frontal recarregable (durant el seu ús o en repòs) mitjançant un port micro-USB, equipat amb bateria “pota negra” fabricada per PANASONIC. Aquesta bateria del tipus 18650, aporta una càrrega de 3600mAh (màxim en aquest tipus de bateries). La bateria és reemplaçable i el canvi es pot efectuar en només 20 segons.

La intensitat de llum és regulada a les seves necessitats mitjançant un potenciòmetre rotatiu, amb el qual pots ajustar la intensitat entre 1 i 1000 lúmens.

Malgrat la seva fabricació en aliatge d’alumini, la Llunatik 1000 només pesa 48g (98g si incloem la bateria), sent un frontal còmode i perfecte per a realitzar activitats outdoor dinàmiques.

Característiques tècniques

 • Led: CREU XP-L HI
 • Candeles: 12.950 Cd
 • Potència màxima: 1000 lúmens
 • Distància màxima: 225 metres
 • Autonomia a màxima potència: 2h25m
 • Autonomia a mínima potència: 360h
 • Bateria: 1 x Llunatik 3600mAh
 • Protecció de la bateria davant polaritat inversa
 • Fabricació: aliatge d’alumini
 • Acabat: Anodizado Premium III
 • Impermeabilitat: Certificat IPX-8
 • Impacte: Certificat de 1,5 m
 • Pes: 46g (Sense bateria)
 • Pes amb bateria inclosa: 97G

Què inclou la seva compra?

 1. 1x Frontal Llunatik 1000
 2. 1x Cinta per al cap
 3. 1x Cable de càrrega USB
 4. 2x Juntes toricas
 5. 1x Manual d’usuari
 6. 1x bateria Llunatik 3600mAh

llunatik grimpada

Review – Prova d’Esportistes.cat

Ens ha sorprès des del primer moment en tots els aspectes que us comentem a continuació:

Aparença:

És el que primer ens ha sorprès. Pel que fa el seu disseny, és totalment diferent a la resta de frontals que hem provat fins ara.

La cinta pel cap i el frontal propiament dit són independents. Diguèssim que el frontal, per sí sol, separat de la cinta del cap, no deixa de ser una súper llanterna.

frontal grimpada llunatik

Potència

Impressionant. Fins a dia d’avui, el frontal més potent que hem provat. I la intensitat de llum és regulable podent obtenir qualsevol potència desitjada entre 0 i 1.000 lumens.

frontal grimpada llunatik

Autonomia

Tenint en compte la gran potència de llum, l’autonomia és també una passada.

A màxima potència és de 2h25m, regulant la potencia en una travessa o ultra trail, podem allargarla fins a 6h i fins i tot 8h !!

llunatik grimpada

Subjecció

La subjecció al cap és boníssima, tant per la part superior, davantera, trasera i laterals, podent graduar en tot moment el portar el fronatl més o menys apretat, més o menys amunt o abaix del front, etc…

Això permet un ajust perfecte a cadascú de nosaltres.

Comoditat

Aquest ajust perfecte que comentàbem evita també qualsevol tipus de vibració, de forma que al córrer, no provoca cap tipus de molèstia.

Realment es tracta d’un frontal molt còmode i si no fos per la llum que fa, ni te n’adonaries que el portes un cop ja fa una estona que estàs corrent.

Consell:

Tot i que ja hem dit que l’autonomia, sobretot tenint en compte la potència, és excel·lent, si mai feu una tirada llarga de tota la nit, en aquests casos podria passar que us quedeu sense bateria i cal sempre tenir previst un plà B si no us voleu quedar tirats a les fosques al mig de la muntanya.

El nostres consells per evitar que això succeeixi són:

 1. No cal abusar de la potència del frontal en aquestes tirades de tota la nit. Segurament durant molts trams del recorregut, baixant la intensitat, serà suficient per veure enmig de la foscor. Penseu que aquest frontal a una intensitat mitja ja supera a molts d’altres que pogueu tenir funcionant al màxim !! Com deiem abans, regulant la potència podreu tirar 6h i fins i tot 8h Això sí, en cas de fer tirades més curtes, a tope de llum i gaudiu al màxim de l’experiència!!
 2. Aneu preparats per si s’acaba la bateria. Això ho podeu fer de dues maneres. Portant un carregador portàtil, que us permetrà carregar el frontal i fer-ne ús d’ell al mateix temps, o portant una bateria de recanvi (obviament carregada). Nosaltres personalment ens decantem més per aquesta segona opció, més còmode i pràctica (amb 20 segons és suficient per canviar la bateria). Tingueu en compte que no funciona amb piles convencionals, ja que no serien capaces de donar aquesta potència de llum.

Els amics de GRIMPADA ofereixen inclús packs de bateries a la seva web on el preu és realment bó!

De fet, ofereixen la llanterna amb l’opció de comprar-la sola, amb una bateria de recanvi, o amb dues bateries de recanvi. També es poden comprar per separat https://grimpada.com/collections/frontales-2018

CONCLUSIÓ: Un nou concepte de fronatl que us sorprendrà en tots els aspectes, sobretot potència i comoditat. MOLT RECOMENABLE !!!

Vídeo

Imatge de com varia la llum girant la graduació de potència. En directe és espectacular la llum que fa, en el vídeo es pot apreciar però realment cal que ho probeu i us sorprendrà!!

Deixa un comentari