Sant Silvestre Barcelonesa Sant Cugat 2018 – Reportatge Esportistes.cat

Cursa de la Sant Silvestre Barcelonesa

El passat dilluns 31 de desembre de 2018 vam estar presents a la cursa 20ª edició de la Sant Silvestre Barcelonesa de 10 km que es celebrava  a Sant Cugat.

Com veureu a continuació, es tracta d’una gran proposta per acabar l’any fent esport, en un entorn nadalenc i ambient festiu, que recomanem molt!

Anàlisi dels elements més importants a tenir en compte en una cursa

Localització:

La cursa es celebrava a Sant Cugat, ben comunicada per la autopista AP-7 o també venint des de Cerdanyola per la BP-1413. Si no volies utilizar el cotxe, l’organització també oferia, amb un acord amb Renfe, la possibilitat d’arribar a la cursa amb tren amb un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol estació de la xarxa de rodalies.

sant silvestre sant cugat

Horari:

La cursa de 10km començava a les 17:30h. Horari ideal per aquestes dates. És la  millor manera de finalitzar l’any, fer esport i després anar de festa de cap d’any. També hi havia unes curses pels més petits de la casa que es realitzaven a partir de les 16.30h i eren segons les edats de tots els nens.

sant silvestre sant cugat

Recorregut:

El recorregut de la cursa de 10km es feia en un circuit de 1 sola volta pels carrers de Sant Cugat. Aqui us passo el track de la meva cursa de 10km

sant silvestre sant cugat

Terreny:

Tot el terreny era d’asfalt. El recorregut es caracteritza pels trams de pujades i baixades; és a dir, tobogans en tota regla. Els 5 primers kilómetres es fan pel centre de ciutat, però a partir d’aquí ens allunyen fins que a l’ultim kilómetre retornen al centre i ens esperava una baixada fins a meta.

Paisatges:

La part del recorregut més interessant és el principi i al final, ja que passava pel centre i on hi ha més animació per part dels espectactadors. També passaven pels principals monuments de la ciutat (Monestir,…).

Avituallaments:

Hi havia 2 avituallaments. El primer sobre el km 6 amb aigua, i a l’avituallament de l’arribada on també trobaven aigua.

sant cugat

sant silvestre

Voluntaris:

Hi havia un bon treball dels voluntaris, tant en el tema de l’avituallament, repartint dorsals, indicant-nos el recorregut, controlant les cruîlles amb els cotxes i al guardarroba. També ens van animar molt als participants. Genials!!!

sant silvestre

sant silvestre

Ambient:

Hi havia poca gent animant durant la cursa, en els trams més allunyats del centre, com és normal, però a la zona del centre (inici i final de la cursa) trobem un ambient espectacular i molt festiu i agradable, a més a més, acompanyat per les ganes de festa de la gent, disfresses, música i un speaker.

Organització

Et deixaven recollir el dorsal i bossa del corredor el diumenge i el dilluns fins a les 16:30h (ideal per la gent que veniem de fora).

La recollida era ràpida, sense cues i, a més a més, et deixaven provar la samarreta abans de triar la talla. El marcatge del circuit era excel.lent, ja que cada kilómetre estava marcat. Hi havia servei de dutxes i guardarroba.

En definitiva, una molt bona organització que es nota que ja fa anys que està organitzant aquesta cursa. Excel·lent!!

sant silvestre

sant silvestre

sant silvestre

Bossa del corredor:

La bossa del corredor contenia 1 samarreta Mizuno de màniga llarga de qualitat i molt xula, 1 tetra brick de caldo Aneto de Nadal, 1 ampolla de Powerade, 1 sobre de Detergen Detersport, 1 sobre de crema OXD, 1 xapa i papers d’informació d’altres curses, etc.

sant silvestre

Reportatge – Esportistes.cat a la cursa de la Sant.Silvestre de St.Cugat.

La tarda a Sant Cugat no era molt freda. Varem arribar d’hora. Aparquem lluny de la sortida, ja que era on els aparcaments eren gratuïts.

Ens dirigim a recollir el dorsal i la bossa del corredor. Comencen els meus preparatius abans de qualsevol cursa (canviar-me de roba, de sabatilles, posar xip) i anar cap a la sortida.

Ens possem al calaix que es tocava per marca (hi ha 3 segons millor registre de 10km) i a esperar el tret de sortida.

sant silvestre

 

sant silvestre

El circuit comença al centre del poble  i estem en aquests carrers fins el kilómetre 5 que comencem a dirigir-nos lluny del centre. Aquest tram del circuit està ple de pujades i de baixades. Quan arribem a l’últim kilómetre ja ens trobem un altre cop  al centre del poble i comencen un tram de baixada que ens dirigirà cap a la meta.

L’arribada és espectacular amb una gran catifa vermella i els espectadors aplaudint, això ens dona els últims ànims per arribar forts a meta.

sant silvestre

sant silvestre

Un aspecte curiós d’aquesta cursa es que també pots anar disfressat per competir a la cursa e inclús hi ha un concurs de disfresses amb premi. També hi ha molts premis i obsequis pels atletes, tant a nivel general ,com per categories.

Resumint, és una cursa exigent, no per fer grans registres, però és un circuit que m’agrada bastant,  perquè combina pujades i baixades; és a dir, que no t’aburreixes. El circuit, l’ambient de festa, les disfresses, l’entorn nadalenc, tot plegat, fa que es tracti d’una cursa que ens agrada molt i us la recomanem!!

Espero que l’organització es repensi el fet de deixar de fer aquesta cursa en St.Cugat.

Deixa un comentari