Valoració de les INOV-8 TRAILROC 285

INOV-8 TRAILROC 285

Hem tingut el plaer de poder provar i córrer amb les noves sabatilles de trail running de la marca britànica Inov-8, les Trailroc 285, que han sortit a la venta aquesta mateixa tardor del 2017.

 

A continuació podeu llegir la nostra valoració personal un cop provades les sabatilles i les característiques més tècniques que ens dóna la marca, però us anticipem que es tracta d’un calçat on les seves principals virtuts són:

  • Més protecció per llargues distàncies
  • Ideal per trails rocosos i de sòl dur
  • Gran confort i suport
  • Agarre extraordinari

Per les seves característiques, es tracta d’una sabatilla molt recomenada per gent de pes mig-elevat i per córrer mitges o llargues distàncies, i per terrenys durs, rocosos i tècnics.

 inov-8 trailroc285

Però no ens anticipem i anem a analitzar-les!

 

CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS DE LES INOV-8 TRAILROC 285

Com sempre, valorarem primer els elements més importants d’unes sabatilles de córrer per muntanya, segons la nostra pròpia experiència i sensacions, per aquest model en concret, i sense entrar de moment en aspectes més tècnics:

Agarre (9)

Les hem provat sobretot en terrenys força durs, pedregosos, trams tècnics, amb molta pedra, tot i que també hem trepitjat trams amb més sorra, pedretes petites, grava, fang… una mica tot terreny per tal de comprovar i valorar l’agarre proporcionat sobre diferents sòls i en tot moment la sabatilla ha respost a la perfecció. La gran quantitat de tacs més aviat petits, ben distribuits i de poca profunditat aporten bona estabilitat i al mateix temps un agarre perfecte. Tot i això, no us en fieu damunt la pedra/roca llisa i sense pors quan està mullada. Creiem que no s’ha inventat un calçat que no rellisqui en aquesta superfície i per tant, tot i que valorem amb un 9 l’agarre de les Trailroc 285, hem de saber que tampoc són màgiques i quan una superfície com la que comentàbem llisca, et possis el que et possis al peu, lliscaràs.

inov-8 trailroc285

Amortiguació (8)

La sabatilla ofereix una molt bona amortiguació, tot i que no es tracta de la principal virtut del model Trailroc 285. Aquesta sabatilla ofereix unes prestacions brutals i un gran equilibri en tots aquells aspectes que més valorem (protecció, agarre, amortiguació, estabilitat, lleugeresa, confort…) En aquest cas, s’ha pensat en una sabatilla amb uns objectius molt clars, i s’ha sacrificat una miqueta d’amortiguació que ofereixen altres sabatilles Inov-8 com les Trailtalon 290, Parkclaw 275 etc… a canvi de potenciar molt aquesta protecció que la fa una sabatilla robusta, segura, però al mateix temps lleugera, còmoda.

 

Confort (9)

El fet de què siguin unes sabatilles més aviat estretes ens feia una mica de por pel que fa el confort (i més tenint en compte que el nostre peu és més aviat ample). Les sensacions, tot el contrari, ja que el peu queda molt ben agafat sense notar cap tipus de pressió molesta. Això fa incrementar la sensació de seguretat al córrer, i la sabatilla s’adapta tant bé al peu que juntament al fet de no tenir costures, evita l’aparició de ferides o possibles llagues sobretot si corres en terrenys durs, tècnics o de llarga distància.

 

Disseny (9)

El disseny és tema de gustos, pot agradar més o menys, però a nosaltres ens encanten la majoria de les propostes de Inov-8 i les Trailroc 285 no són cap excepció. En aquest cas, la combinació de tons de grisos i verds fan que la sabatilla tingui una identitat pròpia, sense voler cridar molt l’atenció, però que al mateix temps es deixa veure, de forma molt elegant i en certa manera integrant-se amb el paisatge. Ens encanta!

 

Durabilitat (-)

La Trailroc 285 és una de les grans novetats de la marca Inov-8 aquesta tardor, i per tant, les hem estrenat relativament fa poc i no podem jutjar la durabiitat de les mateixes. Tot i això, després de les primeres proves, es troben en perfecte estat, com a noves. Si a sobre tenim en compte que les hem fet anar damunt roques punxagudes, terreny dur i tècnic, i que es tracta d’un calçat especial per aquest tipus de sòl, estem convençuts que la durabilitat serà excel·lent. Es nota que la qualitat dels materials i les proteccions utilitzades són garantia  d’una llarga durada per aquest model de Inov-8.

 

Estabilitat (8)

Una sabatilla amb bona estabilitat. El fet que sigui una sabatilla més aviat estreta genera menys zona de recolzament al sòl i això juga en contra de l’estabilitat, però al matex temps, ajuda a la sensació de seguretat, de tenir el peu ben subjecte, del major suport que comentàbem abans. També ajuden força els tacs, que al ser molts, més aviat junts i no gaire alts (uns 4mm de mitja), ajuden a una millor estabilitat. També el que deiem sobre la protecció del taló, ajuda molt a l’estabilitat en aquesta part de la sabatilla, ja que en altres models on aquesta fermesa al taló no existeix, l’estabilitat de la sabatilla se’n resent.

El drop de 8mm també ajuda se’ns dubte a una millor estabilitat.

inov-8 trailroc285

Flexibilitat (7)

Tot i el sistema Metaflex que proporciona i facilita la flexibilitat de la sabatilla per adaptar-se al moviment natural del peu, s’aprecia clarament que es tracta d’una sabatilla més rígida i sense tanta flexibilitat com d’altres models de la marca Inov-8. No és el seu punt fort, però segurament tampoc és el que busca un corredor quan adquireix aquesta sabatilla.

flexi

 

Lleugeresa (7)

Quan les agafes i les sostens, et dóna sensació de tenir entre les mans unes sabatilles molt lleugeres. I de fet, ho són, ja que estem parlant de 285gr. que tenint en compte tots els elements que incorpora la sabatilla, sobretot a nivell de protecció, no està gens malament! Però es clar, si ho comparem amb molts altres models de la marca Inov-8 veiem que no són les més lleugeres ni de bon troç. Cada sabatilla té les seves característiques i els seus objectius, i aquesta prioritza la protecció, durabilitat, confort i agarre a la lleugeresa. Tot i això, estem d’una sabatilla que evidentment i se’ns dubte, és lleugera.

 

Protecció Inferior (10)

Brutal, ens ha encantat la protecció que ofereix aquest model de sabatilla pel que fa la seva sola. Unes sabatilles que estan pensades per trails llargs i rocosos han de complir a la perfecció aquesta característica i el model Trailroc 285 ho fa sobradament. Les hem provat en un terreny d’aquestes característiques on tenim comprovat que amb altres sabatilles la planta dels peus pateix bastant, i hem anat d’allò més segurs, tot i les pedres, roques més aviat puntiagudes, i el terreny dur amb alguns troços més tècnics. És una sabatilla pensada per això i us garantim que us sorprendrà i estareu d’alló més satisfets si heu de córrer per aquests tipus de terreny.

 

Protecció Superior (8)

La protecció de la puntera és també espectacular i ho notareu si ensopegueu o xuteu ense voler alguna pedra del camí. Al mateix temps, i es pot apreciar a simple vista, la protecció a tota la part del taló, i laterals, és també excel·lent, la qual cosa proporciona al corredor seguretat, major subjecció del peu i evita possibles lesions provocades per pedres o alteracions del terreny.

darrera

Reactivitat (6)

Com venim dient en tot l’anàlisi, la protecció, suport, agarre són excel·lents i les sabatilles són perfectes per corredors de pes mig.alt que volen córrer llargues distàncies en sòls durs, rocosos, tècnics… Sacrificant una mica l’amortiguació, lleugeresa i flexibilitat, i tenim en compte el tipus de corredor i terrenys, està clar que la reactividad no té perquè ser una de les caractarístiques principals de la sabatilla, per això la nostra valoració de 6. Correcte, però el que busquem amb les Trailroc 285 són d’altres funcionalitats.

 

Suport (9)

Boníssima sensació de suport, de fixació, de seguretat…

El que comentàbem de ser una sabatilla més aviat estreta, juntament amb les prestacions d’alta tecnologia que veurem en l’apartat següent, però que s’encarreguen d’envoltar tota la zona del taló i del peu en general, des dels cordos fins la base, protegint tot l’arc del peu, ens han donat unes sensacions espectaculars en quant a bon suport i seguretat.

 

Tecnologia (9)

Ho veureu més endavant en aquest article (Power Flow+, Meta-Plate, Tri-C Sticky Rubber…), però és evident que Inov-8 ofereix una millora contínua en els aspectes tecnològics de les seves sabatilles, i aquest model, dels més nous de la marca britànica, recull les més recents innovacions per tal d’oferir una qualitat i prestacions excepcionals.

 

Transpirabilitat (8)

El upper és lleuger, transpira molt bé, i al mateix temps és més consistent, robust i protegit que el que ens havíem trobat en alguns models més antics, de forma que també està preparat per climes més freds i amb més humitat.

 

Excel·lent en PROTECCIÓ, AGARRE, CONFORT, SUPORT i més que notable en AMORTIGUACIÓ, ESTABILITAT, TRANSPIRABILITAT i LLEUGERESA són les nostres notes per aquest calçat de la marca Inov-8 que un cop més llença al mercat un model d’EXCEL·LENTS prestacions i immillorable rati qualitat-preu. Una elecció 100% segura per a qualsevol trailrunner!

 

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

La gamma TRAILROC ha experimentat un complert redisseny i ha tornat per marcar diferències aquesta nova temporada. Les TRAILROC 285 t’ofereixen més protecció, més suport, més confort, més retorn d’energia i una subjecció/adherència millorada. Aquestes noves sabatilles estan ara millor equipades per enfrontar-nos a terrenys sense importar el rocosos que siguin. Perfectes per llargues distàncies, les TRAILROC 285 ofereixen més protecció, suport i confort en trails durs i rocosos. Un agarre suprem i una protecció excepcional, combinada amb un incrementat suport al taló, una mitjasola que proporciona bona amortiguació i una part superior de gran durabilitat, donen peu a la més moderna generació de sabatilla per entrenament en terrenys durs i rocosos.

Aquesta TRAILROC 285 verda i grisa està també disponible en versió blava i grisa.

FitEstàndar
Drop8mm
Plantilla6mm POWER FOOTBED
Profunditat llengüeta4mm
MitjasolaPOWER FLOW+
Midsole StackTaló 21.5mm / Puntera 13.5mm
Shank5th Generation META-PLATE®
Compost de la solaTRI-C STICKY
Pes285g

 

UN AGARRE SUPERIOR COM MAI ABANS

La sola està plena de petits tacs que suprimeixen qualsevol residu del terreny i es subjecten firmement al sòl.

Els tacs estan posicionats seguint un patró que asegura que no s’enganxin residus entre ells. La gran quantitat de tacs també ajuden a dispersar la pressió de la petjada quan el peu del corredor imapcta amb el sòl.

 

TRI-C STICKY RUBBER

Utilitzant tres tipus de goma, els anomenats Tri-C Sticky Rubber compostos, s’incrementa l’agarre i durabilitat.

Els podem veure clarament diferenciats en la imatge.

El més dur, el Hard Sticky Rubber, a la zona del taló, d’un color gris, el trobem en la zona de més desgast per tal de proporcionar una major durabilitat.

El mitjà en quant a duresa, Medium Sticky Rubber, és de color verd i el trobem situat en quatre parts de la sola, als extrems, proporciona agarre i seguretat a cada passa.

El més suau, el Soft Sticky Rubber, estratègicament situat pel centre fins la puntera, estratègicament situat per un major agarre i tracció.

sticky rubber

 

PROTECCIÓ INTEGRAL

La última generació de Dynamic Fascia Band ofereix el més nou en protecció de la part inferior dels peus, de forma que un corredor no sentirà dolor ni tant sols damunt roques punxegudes. La sabatilla es flexiona amb el moviment de les passes naturals del corredor, aportant energia amb cada passa que realitzi.

Un super-robust External Toe Cap protegeix els dits d’impactes amb roques o altres residus que puguin ser xutats accidentalment o amb els que es pugui ensopegar durant el trajecte.

puntera

 

EXTRA AMORTIGUACIÓ

Les Trailroc 285 ens ofereixen un drop de 8mm i el més destacat, un nou Powerflow+ a la mitjasola que proporciona un 10% més d’absorció de l’impacte i un 25% més de retorn d’energia que les mitjasoles estàndars.

 

MÉS SUPORT

El External Heel Counter al voltant de la part del darrera de la sabatilla proveeix suport al taló. Amb aquest suport extra s’incrementa l’estabilitat i ajuda a realitzar millors petjades quan ja ens afecta la fatiga.

Inclús més suport amb el nou i millorat Met-Cradle+ que envolta la part del peu des dels cordons a la mitjasola, assegurant una adaptació segura al peu i un suport extra a l’arc del peu.

lateral

 

CONFORT

La TRAILROC 285 és una sabata lleugera, amb bona transpiració i sense costures, de forma que evita qualsevol tipus d’irritació per al peu a l’interior d’aquest calçat.

superior

 

Comprar a:

 

Deixa un comentari