Cursa de muntanya Historic Trail Calafell 2019 – Reportatge

Historic Trail Calafell 2019

Aquest passat diumenge dia 19 de Maig vam estar presents a la cursa de muntanya de Calafell.

Ens agradaria abans de tot, donar les gràcies a tota la organització per l’entusiasme i la feina feta en la cursa i per el tracte rebut.

Localització:

Calafell a peus del seu castell.

Horari:

8 del matí, bona hora per evitar les hores de calor a la cursa de 21 Km i les 9 del matí, la cursa curta 12 Km i la caminata.

Recorregut:

Tots els voltants de Calafell.

recorregut

Terreny:

Part del recorregut es travessa per parts de nucli urbà i alguna carretera oberta al pas, ben custodiada per els Mossos d’Esquadra. El trajecte principal son per pistes i camins de terra i algun camp de vinyes.

terreny

Paisatges / entorn:

Tot el voltant i l’entorn natural de Calafell, encara coneixent la zona, molts llocs preciosos que es poden descobrir.

calafell

Avituallaments:

A la zona de sortida i arribada hi havia unes fonts d’aigua potable fresca, detall de la companyia d’aigües.

En el recorregut hi havia 3 avituallaments: un líquid + 2 sòlids a la cursa de 21 K i 1 liquid + 1 sòlid a la curta i caminata.

Els avituallaments sòlids molt complerts per la distancia de la cursa.

avituallament

Voluntaris:

Moltíssims i aclimatats a l’historia del poble, creant escenes i amb el vestuari de les diferentes époques  als llocs més importants de la cursa. Un 10 a tots i totes

voluntaris

Ambient:

Bon ambient amb música, speaker i gent animant pel recorregut. Tot el poble disfrutant de la seva cursa.

Organització:

Abans de tot, m’agradaría indicar que van insistir molt en que aquesta cursa lluitaven a favor del medi ambient i minimitzar l’impacte mediambiental, ja ni entrem em no embrutar la natura amb les nostres restes, sinó, en tots els avituallaments no hi havia gots de plàstics per llençar. Cada participant tenia que dur un got seu o bidó de líquid. Però per si hi havia algun despistat, tenien algun got reutilitzable de plàstic per poder assistir-los. Tot una bona iniciativa!!!

Tots els serveis molt ben senyalitzats a la zona de sortida, tenint la recollida de dorsals dins de la zona històrica i el serveis de dutxes i banys també.

recollida dorsals

A la zona de sortida i arribada, hi eren la zona dels massatgistes treballant per la recuperació dels participants, avituallament sòlid complert i una carpa per recollir l’entrepà de botifarra impressionant que ens van donar.

carpa sortida

També van fer varis sorteigs regalant als participants diferents obsequis.

Tot el recorregut hi era marcat amb cintes de color vermell i a les zones on podria ocasionar un conflicte, i era un voluntari donant-te ànims e indicant el camí.

Un excel·lent pels organitzadors!!!

Bossa del corredor:

Dins d’una bossa molt maca amb el logo de la cura teníem el dorsal, un joc de mitjons amb el logo de la cursa, una mostra d’oli d’oliva i propaganda varia.

També hi havia l’opció d’una samarreta prèviament confirmada amb un temps avançat i amb un preu super econòmic.

bossa corredor

Reportatge de la cursa

La distancia de cursa que vam fer es la de 21 Km que segons el meu Garmin va sortir +850, alçada molt ben aconseguida ja que recordem que Calafell està en zona litoral.

calafell

Després de recollir el dorsal de forma ràpida i molt ben organitzada, ja llestos per la sortida!!

sortida

Sortida rapidíssima en baixada desde el nucli històric i desprès nucli urbà per anar a agafar al primer camí, allà ens trobem la primera teatrealització en la muntanya de les trinxeres amb soldats milicians republicans i el casalot del viola, de la guerra dels segadors.

Comencem a agafar alçada i ens permet veure tot el voltant a la zona, mar i muntanya, preciós!!!

Baixada tècnica per tornar a pujar a la Talaia on un monge ens avisa de l’arribada dels pirates i una dona que observem i agafem romaní, tots dos representant una escena de l’edat mitjana.

monjo

dona

Baixada tècnica amb pedres per anat a buscar una zona mes planera, on ens trobem el primer avituallament líquid, sobre el Km 4.

I comencem a pujar a un repetidor de senyal i desprès per una altre pujada sota uns cables delta tensió. Al final de la pujada, uns voluntaris molt animats ens indiquen  on tenim un avituallament sòlid/ líquid, rondàvem sobre el km 7.

Des d’allà, baixem per camins i va sent un trencacames constant on arribem a un poblat Montpaó on una família de camperols ens rep cordialment.

camperols

Continuem els camins i de vegades tenim que passar per la carretera, ben vigilada pels voluntaris i Mossos. Atrabesem unes vinyes en una zona còmode, però de seguida ens ve una altre pujadeta que ens porta a la pedrera de l’escarnosa, on allà estava el segon avituallament líquid/ sòlid, sobre el Km 14.

Cal dir que aquets avituallaments estaven molt be, trobant taronges, plàtan, tant isotònic, aigua i coca cola, tot sense got com ja hem explicat, i gominoles i alguna pasta. Al sortir de l’avituallament, en poca distancia ens trobem que coincidim amb el trajecte dels de la cursa curta i fem junts la ultima tiradeta.

Ens trobem la cova foradada, un llaciment epipaleolític on ens esperen una representació prehistòrica i mes endebant tornem a passar per la muntanya de les trinxeres on tornem a agafar el camí d’asfalt que ens conduirà a l’arc  d’arribada, donant una volteta pel nucli antic i passant pel costat del castell de Calafell on li donem la volta i baixem a l’arribada, on ens espera el Pau, on ens felicita al arribar.

arribada

Un cop acabat, tenim tiquet per un entrepà de botifarra boníssim i una beguda.

Hi ha serveis de massatgistes per els esportistes, avituallament complert i una piscina improvitzada per qui volgui donar-se una remullada o ficar les cames. A l’escenari hi son els premis per les categories i una pissarra amb els dorsals que van tindre la sort de recollir un premi sota sorteig.

piscina

Cursa i recorregut molt maco, on ens ensenya els voltants de Calafell i que ens sorprèn els seus paissatges, on els voluntaris estaven totalment entregats desde el primer moment

Representacions teatrealitzades als punts d’interes històric

Felicitar als organitzadors ja que tot i ser una cursa molt jove, no va haver cap problema ni de senyalitzacions ni de cap tipus i tots els corredors i corredores parlant molt be del recorregut i tenint ganes de tornar l’any vinent.

 

 

 

Deixa un comentari