Marató Vies Verdes Girona 2019 MVV – Reportatge

El passat diumenge 17 de febrer de 2019 vam estar presents a la cursa de la Marató de les Vies Verdes. La cursa es caracteritza per disputar-se per  la Via Verda (ruta del carrilet) que va des de Girona fins Platja d’Aro i on hi han diferents distàncies (42km, 30km, 21km, 10Km) segons la població que triis per sortir.

Anàlisi dels elements més importants a tenir en compte en una cursa

Localització:

Aqui podeu veure les diferents modalitats de cursa i llocs de sortida.

  • 42Km: Sortida des de Girona – Plaça Constitució-1 d’Octubre
  • 30km: Sortida des de Cassà de la Selva – Rambla Onze de Setembre (Ajuntament de Cassà)
  • 21km: Sortida des de Llagostera – Carrer del Carrilet (CAP de Llagostera)
  • 10km: Sortida des de Pavelló d’Esports de Sta.Cristina d’Aro

La cursa està ben comunicada per la autopista AP-7 o la N-2. A més a més, l’organització posa a disposició dels atletes un servei d’autocar que els porta des de Platja d’Aro fins a les diferents sortides (Girona, Cassà de la Selva, Llagostera i Sta.Cristina d’Aro).

mvv girona

mvv girona

Horari:

Totes les curses començaven a la mateixa hora, les 9 h del matí.

 

Recorregut:

El recorregut de les diferents curses  segueixen  la ruta de la Via Verde del Carrilet que va des de Girona i que arriba a St.Feliu de Guíxols (no s’arriba al final d’aquesta via verde), travessant Cassà de la Selva, Llagostera, Sta.Cristina d’ Aro i Platja d’Aro.

Nosaltres varem fer la marató i aquí teniu el track.

mvv girona

Terreny:

El terreny era gairebé un 80 % terra, apte per anar amb sabatilles mixtes. El recorregut es caracteritza pels trams de pujades i baixades molt suaus; és a dir, tobogans no gaire exigents.

mvv girona

mvv girona

mvv girona

Paisatges:

Durant el recorregut trobem boscos de  pins i d’eucaliptos i camps de cultiu i podem veure de lluny el Montseny, la Serralada Transversal i al final arribem a la platja (Platja d’Aro).

 mvv girona

mvv girona

mvv girona

Avituallaments:

Hi havia avituallaments cada 7 km, amb aigua i begudes isotòniques. L’últim avituallament, abans de la meta, era molt complert amb fruita (taronges, plàtans, raïm), gels energètics, panses, gominoles, etc. A l’avituallament de meta hi havia aigua, begudes isotòniques, fruits secs, plàtans, patates fregides, butifarra, llom de porc, etc.

mvv girona

mvv girona

mvv girona

Voluntaris:

Hi havia un bon treball dels voluntaris, en el tema de l’avituallament (2 o 3 persones en cada avituallament), entrega de bosses de corredor i samarretes o dessuadora (segons la distància de la cursa).

mvv girona

mvv girona

Ambient:

Hi havia poca gent animant durant la cursa, excepte a l’inici de cada cursa i l’arribada de Platja d’Aro. Hi havia música i un speaker a la sortida de Girona així com a la meta de Platja d’Aro on, a més a més, hi havia una gran festa final amb un bon i complert avituallament  i activitats per tota la familia.

mvv girona

mvv girona

mvv girona

Organització:

Un detall de l’organització a tenir en compte és que et deixaven recollir el dorsal molts dies abans, triant a l’hora de fer l’inscripcio la població on volies recollir-ho (Barcelona, Mataró,Terrassa, Girona o Vic), així el dia de la competició podies anar amb tot i només pensar en la cursa. També podies recollir el dorsal a Platja d’Aro i un servei d’autobusos et portaven a cada sortida. Cada dorsal era de diferent color segons la cursa que feies.   També a la meta hi havia un servei de massatgistes, parking gratuït, etc.

mvv girona

mvv girona

Bossa del corredor:

La bossa del corredor  era diferent  (només en el tema de l’obsequi de peça de roba) segons si feies la marató (et donaven dessuadora de qualitat i molt xula) o les altres curses (samarreta de màniga curta o amb tirants de qualitat i molt xules), 1 medalla, 1 gymsack, 1 tetra brick de Caldo Aneto vegetal de 500ml, 1 paquet de cacauets Frit Ravich, 1 paquet de galetes salades Quelis i papers d’informació d’altres curses, etc.

mvv girona

mvv girona

Reportatge – Esportistes.cat a la Marató de les Vies Verdes de Girona

El mati a Girona era  fred amb una temperatura de 5ºC. Varem arribar d’hora i aparquem  al costat  de la sortida.

mvv girona

Ens dirigim la sortida perquè ja teniem el dorsal recollit a Barcelona i la bossa del corredor ens espera a Platja d’Aro.. Comencem els meus preparatius i rituals abans de qualsevol cursa (canviar-me de roba i de sabatilles, etc) i cap a la sortida.

Ens possem al arc de sortida, no hi ha calaixos i cadascú es posava on volia . Al no haver molta gent, es va poder començar a correr sense problema.

mvv girona

mvv girona

La nostra cursa començava al centre Girona, a prop de l’estació ,  i continuaven pels seus carrers fins que al kilómetre 1 ja ens dirigiem cap al camí de les Vies Verdes on només trobarem ciclistes, caminants i  corredors.

Anem passant pels diferents kilómetres amb terrenys sense gaires dificultats (petites pujades i baixades), ponts i poblacions (Cassà de la Selva, Llagostera, Sta.Cristina d’ Aro…).També ens trobem algún participant de les altres modalitats de curses.

mvv girona

mvv girona

mvv girona

Un aspecte molt curiós de la cursa és que trobem  paisatges plens de pins i eucaliptus, muntanya i acabem a la mateixa platja i sense perill de cotxes.

mvv girona

I ens apropem al final de cursa i on ens espera una gran catifa vermella, la bossa del corredor amb dessuadora, la medalla (hi havia servei per gravar-la), els trofeus pels guanyadors i una super festa pels participants i tota la familia (hi havia inflables pels nens).

mvv girona

mvv girona

mvv girona

mvv girona

mvv girona

mvv girona

mvv girona

En resum, la cursa hem va agradar molt i per això és 100% recomanable. Perquè és una cursa diferent on no escoltes els típics conductors queixant-se per no poder circular per culpa d’ una prova atlètica. Es respira tranquil.litat pels paisatges tant macus que veus , per la gran festa final que ens van trobar a Platja d’ Aro i on es veu que l’organització té un tracte exquisit amb els corredors. Ens veiem el proper any.

 

Deixa un comentari