En Marxa per la Paràlisi Cerebral 2018 – Reportatge Esportistes.cat

En marxa per la paràlisi cerebral 2018 – Barcelona

El diumenge 14 d’Octubre vam anar a la cursa solidària d’asfalt “En marxa per la paràlisi cerebral”, celebrada al barri de Les Corts, Barcelona.

A continuació podeu llegir un resum dels elements més importants a tenir en compte en una cursa (que tot i ser solidaria va complir sobradament) i un breu reportatge de com la vam viure nosaltres.

Donar la nostra sincera felicitació a l’organització per la bona feina feta i per la gran tasca solidària que realitzen any darrera any.

 

Anàlisi de la cursa En marxa per la paràlisi cerebral

Localització:

Barcelona – Barri de Les Corts – Avinguda de Sant Ramon Nonat, davant la Parròquia de Sant Ramon Nonat. Gran facilitat per arribar en transport públic (Trambaix i metro L5 a 5 minuts)

Horari:

14 d’Octubre a les 9:30 del matí. Horari perfecte a aqueta època de l’any per practicar esport. El dia amenaçava pluja, però finalment va aguantar i vam poder gaudir de una molt bona jornada esportiva.

Recorregut:

2 recorreguts per que tothom pugui fer la cursa que mes s’adapti a les seves possibilitats

– Recorregut de 4,5 km

– Recorregut de 1,35 km

Val a dir que al ser una cursa solidària i festiva no hi havia cronometratge ni classificació. Cadascú la va fer al ritme que volia, corrent, caminant, portant un cotxet amb nen, amb cadira de rodes, etc, etc.

Nosaltres vam córrer la de 4,5 km, aquí el nostre track:

en marxa per la paralisi cerebral

Terreny:

Asfalt 100%.

Recorregut de 4,5 km al voltant del Camp Nou i per part de la zona universitària.

Recorregut de 1,35 km sortint de la avinguda de Sant Ramón Nonat i anada i tornada per el carrer del Cardenal Reig per acabar de nou a Sant Ramón Nonat.

No son recorreguts planers 100% i vam haver de dosificar l’esforç en alguns trams de pujada.

Entorn:

100% urbà als voltants del Camp nou, passant per la Maternitat, La Masia i una breu incursió a la zona universitària.

Avituallaments: :

Un únic avituallament a l’arribada a meta mes que suficient per una cursa com aquesta, on et donaven la bossa del corredor amb isotònica, aigua, fruita i bastants productes per part dels col·laboradors. Fins i tot una polsera d’activitat. Bossa mes que completa com podeu veure a la imatge.

en marxa per la paralisi cerebral

Voluntaris:

Molts voluntaris a la zona de sortida/arribada, repartint els dorsals a qui no havia pogut recollir-lo dies abans, preparant les bosses del corredor i fent tasques d’ animació.

Ambient:

Gran ambient festiu en el punt de sortida i arribada amb un speaker animant des de un escenari on es van fer alguna entrevista i algun ball d’animació a càrrec dels protagonistes del dia.

Organització:

Excel·lent. Tot va sortir perfecte i sota el previst. Cap problema per arribar amb transport públic. Guardabosses, servei de massatges, rapidesa en l’entrega de dorsals i bossa del corredor, actuacions i animació. En definitiva, una organització perfecte!!

en marxa per la paralisi cerebral

Recollida bossa/Avituallament

en marxa per la paralisi cerebral

Recollida dorsals

Reportatge – Esportistes.cat a la cursa “En marxa per la paràlisi cerebral”

Vam arribar a la zona de sortida/arribada amb molta facilitat, abans de les 9:00 doncs havíem de recollir els dorsals. Nosaltres vam anar en trambaix, baixant a la parada d’Ernest Lluch, però també es podia arribar perfectament amb metro baixant a l’estació de Collblanc, totes dues a 5 minuts de la sortida.

Ja es veia força moviment. Voluntaris preparant les bosses, al guardabosses, l’speaker animant l’ambient, etc.

No vam tenir cap problema en recollir el dorsal, va anar força ràpid tot i que hi havia una petita cua.

en marxa per la paralisi cerebral

Parròquia Sant Ramón Nonat

en marxa per la paralisi cerebral

en marxa per la paralisi cerebral

Ambient

en marxa per la paralisi cerebral

Escenari

Al ser una cursa solidària i festiva l’ambient era molt diferent al d’altres curses i no vam veure ningú fent escalfament i aquestes coses que fem els corredors quan anem a donar-ho tot 😉

Es tractava de gaudir 100%.

Minuts abans de la sortida l’speaker va baixar del escenari i va endinsar-se entre els corredors preguntant d’on veníem, fent-nos fer “la olla” i coses per escalfar l’ambient.

en marxa per la paralisi cerebral

en marxa per la paralisi cerebral

Sortida i arribada

Donen el tret de sortida fent un compte enrere que vam seguir tots en veu alta.

La sortida es planera, però al girar agafem baixada i la meva companya i jo anem a bon ritme avançant posicions. Arribem al carrer Aristides Maillol i després agafem Travessera de les Corts fins a la Maternitat per començar a pujar per el Carrer de la Maternitat. Anem animant a participants que van amb cotxets o cadires de rodes que s’ho estan passant d’allò mes bé i aquí nosaltres ens fem algun selfie corrent. Ens ho estem passant molt be.

Passem al costat de “La Masia” i una mica mes endavant girem per continuar rodejant el Camp Nou. Mes endavant girem cap a la zona universitària on venen 2 pujades fortes i he d’anar animant la meva companya que s’ha desfonat per que hem sortit massa ràpid el primer km i ella porta temps sense córrer. Girem per tornar cap al Camp Nou i després agafem Gregorio Marañón pujant cap a la Avinguda de Xile, on ja es tot pla fins al carrer Cardenal Reig que fa baixada per girar a l’avinguda Sant Ramon Nonat i entrar a meta. Ara anem a recollir l’avituallament perquè tot i fer molt bona temperatura, el tems amenaça pluja i hi ha molta xafogor. El recollim molt ràpid, sense cua i sense problema.

FELICITATS ALS ORGANITZADORS i VOLUNTARIS per la bona feina i us recomanem a tots córrer les properes edicions d’aquesta cursa solidaria on només per veure com gaudeixen les persones amb paràlisi cerebral participant en ella ja mereix la pena ser-hi present.

Deixa un comentari