Esportistes.cat a la cursa Castell Contra Crono 2018

Castell contra Crono 2018

El passat dissabte 30 de Juny de 2018 vam estar a la cursa CASTELL CONTRA CRONO d’Hostalric. Es tracta d’una nova cursa al calendari que barreja trail, cross i contrarrellotge i que consta de 2 curses. La primera de 4km, per petits (2004-2006), d’una sola volta i la segona de 12Km, per participants adults (a partir del 2003), dividida en 2 voltes de 6km cadascuna i separades per un descans entre volta i volta.

A continuación us parlem amb detall però us anticipem que val la pena que la contempleu en el vostre calendari de curses, ja que és diferent  la resta, un format original que us encantarà!

Anàlisi dels elements més importants a tenir en compte en una cursa

Localització:

Hostalric (La Selva). Molt ben comunicada per l’autopista AP7.

Esplanada molt gran per aparcar, cosa que sempre s’agraeix quan vas a qualsevol cursa.

Horari:

La cursa de 4km a la 17:30h i la cursa de 12km a les 18:00h. Bones hores per ser a l’estiu i evitar la calor.

Recorregut:

Hi havia 2 recorreguts, el de 4km per petits (2004-2006) i la de 12km (a partir del 2003).

El recorregut consta de 2 voltes a un circuit de 6km i 200m de desnivell positiu.

Terreny:

Tot el terreny era de terra, excepte algun tram de pedra. Les pistes eren amples i també hi havia corriols tècnics de baixada, però es podia córrer molt còmode i ràpid (no és un circuit exigent). També hi havia tram amb algunes escales de pedra.

Paisatges:

La part del recorregut més interessant es córrer dintre del castell (fossos). És una de les característiques diferencials d’aquesta cursa, ja que sempre agrada córrer per indrets tant exclusius!

Per altra banda també hi havia molt bosc, cosa que ens encanta als trailrunners 🙂

Avituallaments:

Hi havia 2 avituallaments. El primer quan s’acabava la primera volta amb beguda (isotónica) i sindria.

castell contra crono

El 2º quan es feia la segona volta i que era l’arribada, que era molt complert amb beguda, sindria, pa amb tomàquet, pa de motlle, embutit (formatge, pernil york, pernil del pais, butifarra, llonganissa).

Avituallaments més que suficients com podeu veure a les imatges!

Per suposat no vaig sopar quan vaig arribar a casa 🙂

castell contra crono

castell contra crono

Voluntaris:

Com sempre, el treball que puguin fer els voluntaris és una de les claus de l’exit per a qualsevol cursa, i en aquest cas, va haver molt bona feina per part de tots els voluntaris i voluntaries, per això els felicitem!

Hi havia un bon treball dels voluntaris, tant en el tema de l’avituallament, com en el marcatge amb fites del circuit.

Apart d’aquesta feina, ens van animar molt als participants, cosa que sempre t’anima i et fa traure forces extres.

Ambient:

Es respirava força bon ambient, tant gràcies a la gent que hi havia animant durant la cursa, com per la música i el speaker que van posar els organitzadors.

Organització:

Hem de felicitar a l’organització de la cursa per l’avituallament tant complert que hem tingut, pel marcatge de la cursa i, per l’informació i fotos d’aquesta cursa a les xarxes socials ( facebook).

Es tracta d’una cursa en un format diferent i novedós, de forma que la información que els organitzadors fagin arribar als corredors és primordial, i ho van fer a la perfecció.

Excel·lent, i animem als organitzadors a seguir amb aquesta bona feina de cara posteriors edicions de la Castell Contra Crono!!

Bossa del corredor:

La bossa del corredor contenia 1 samarreta de tirants (ideal per l’estiu), 1 taronja i 1 brick d’Aneto de pastanaga (no era el tradicional caldo).

castell contra crono

 

Reportatge – Esportistes.cat a la cursa Castell Contra Crono d’Hostalric

La tarda a Hostalric era calurosa. Varem arribar d’hora. Aparquem a una gran esplanada que hi havia a prop de la sortida, la qual cosa ja ens agrada, doncs no ens hem de preocupar per buscar lloc d’aparcament, caminar fins el lloc d’entrega de dorsals, etc…

castell contra crono

Anem a veure quin dorsal m’ha tocat i la seva recollida juntament amb la bossa d’obsequis va ser molt ràpida. Un cop amb tot el necessari, ens canviem per estar preparats i llestos! Preparats per córrer i veure que tal aquest nou format de cursa! 

Hi havia bon ambient a la sortida i tots comentaven l’originalitat de la cursa. Ja hi havia nervis esperant el tret de sortida.

 castell contra crono

Aquesta cursa és totalment diferent a qualsevol que he fet.

Primera volta

La sortida de la primera volta era en grups de 26 persones . Hi havia 2 pujades fortes però es podia córrer perfectament i ràpid. Arribem al Castell, gaudim de l’experiència de córrer per l’interior de la seva muralla, trepitgem un sòl de terra, herba, més aviat tou, passem per boscos, correm per pista i inclús fem un tram d’escales. Un circuit ràpid que ens agrada moltíssim per gaudir corrents.

castell contra crono

Segona volta

Un cop finalitzada aquesta primera volta en grups, tots podem descansar una bona estona i avituallar-nos bé, agafar forces i energia de cara a la segona volta. Ja coneixem bé el circuit, lo qual sempre és una gran ventatge per tal de dosificar energies o no en segons quins trams, un cop afrontem aquesta segona volta.

En aquest cas, van sortint grups de 7 persones cada 30 segons, i la classificació final era la suma dels temps de les 2 voltes.

castell contra crono

Per si no hi ha preu, també ens trobem amb un segment cronometrat de 1.300m, un tram amb premis per als més ràpids!

Hi havia una dutxa “casolana”  a prop de la meta que era ideal per la calor que hi feia.

castell contra crono

M’ha encantat la cursa i surto molt satisfet,  perquè és un nou format de 2 voltes tipus contrarrellotge que pot tenir molt èxit en edicions futures, a mida que la gent la vagi coneixent i es vagi consolidant. Creiem que amb tantes curses que hi ha, és important que hi hagi elements diferencials, i aquesta en té de sobres 🙂

A més a més, les persones que hem van acompanyar també van disfrutar molt de l’ambient i del format de cursa

En definitiva, RECOMANEM molt la cursa, per la seva originalitat, pel terreny i recorregut, i com no, pel super avituallament de l ‘arribada, generós i variat,  que no et deixava més que satisfet després de l’esforç.

 

 

Deixa un comentari