La Mitja del Prat 2018 – Reportatge Esportistes.cat

La Mitja del Prat 2018

El diumenge 4 de novembre van ser presents a la Mitja del Prat organitzada per el Club Pratenc AA amb el suport de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. A més a més de la mitja es va celebrar una cursa de 5 km.

Com veureu en el reportatge, es tracta d’una molt bona opció perquè els amants de la mitja marató puguin fent bones marques, i gaudir d’alguns trams de trajecte força especials 🙂

Localització:

La sortida i arribada a la  a la pista d’atletisme del Complex Esportiu Municipal Sagnier del Prat de Llobregat. No hi ha gaire aparcament per la zona, però si aneu més justos de temps i arribeu amb menys d’una hora per la sortida, hi ha la possibilitat d’anar-hi en Metro, Bus o Renfe.

mitja del prat

Horari:

Dos horaris diferents per les dues modalitats:

Bona mesura de separar les dues curses ja que la sortida es feia dins de la pista d’atletisme i haurien estat massa corredors

  • 9:30 La Mitja
  • 9:45 Cursa de 5 km.

Recorregut:

Dos modalitats diferents:

  • La mitja 21’097 km certificats per la Federació Catalana d’Atletisme.
  • 5 km.

Nosaltres vam córrer la mitja, aquí teniu el recorregut i perfil:

mitja del prat

mitja del prat

Terreny:

Tota la cursa va transcórrer per zona asfaltada, molt poc desnivell, un parell de pujadetes molt suaus i poc més. És un bon circuït per poder intentar fer una marca bona, sobretot si no fa gaire vent com el passat diumenge.

mitja del prat

Foto de l’organitzacio

Paisatges / entorn:

Una cursa molt urbana en un principi però després ja anava per les afores del Prat. Curiós passar tant a prop de l’aeroport i veure i sentir com s’enlairaven els avions. Un altre punt interessant de la cursa va ser el pont Nelson Mandela.

mitja del prat

Foto de l’organitzacio

Avituallaments:

Avituallaments totalment correctes per una cursa d’aquestes característiques! 4 avituallaments en total: el primer el trobem al kilòmetre 5, el segon al kilòmetre 10 amb només aigua i un altre en el km 15 amb isotònica i aigua. L’avituallament final amb més aigua isotònica i un plàtan.

Voluntaris:

Molt col·laboradors i animant en els punt d’avituallament.

Ambient:

A la sortida i arribada hi havia l’Alex Parreño, d’Egoísmo Positivo, que va animar l’ambient i l’espera fins la sortida. Tot i que pels carrers no trobem molta gent animant, de tant en tant hi ha alguna batukada, cosa que sempre s’agraeix, genera de cop un gran ambient i motiva als corredors.

mitja del prat

Organització:

L’entrega de dorsal va ser bastant lenta, molta gent fent cua el que va fer endarrerir la sortida de les dues curses 15 minuts. L’entrega de la bossa al guardarrobes també va ser força lenta i amb molta cua. serien alguns dels aspectes a millorar de cara a posteriors edicions.

mitja del prat

La cursa estava ben senyalitzada a cada km. Sense cap punt de conflictiu. Servei de dutxes al mateix pavelló del complex esportiu. Servei de massatge molt atent i amb màquines innovadores.. Cursa cronometrada amb Xip Groc, resultats immediats amb missatges o l’aplicació de Championchip.

mitja del prat mitja del prat

També hi va haver servei de llebres de corredors.cat, temps de les llebres: 1h 20m, 1h 30m, 1h 40m, 1h 50m i 2 hores

Bossa del corredor:

En aquesta ocasió no podem parlar de bossa del corredor, ja que no hi havia bossa 🙂

Ens van donar una samarreta tècnica

mitja del prat

Reportatge – Esportistes.cat a la Mitja del Prat 2018

Diumenge i nova cursa, aquesta vegada cap el Prat del Llobregat a fer la mitja. Surto de Girona cap a les 7:30 i després d’un viatge per autopista tranquil arribo al Prat, el Gps em porta fins la pista d’Atletisme i començo a buscar aparcament, estic una bona estona fent voltes i finalment aparco bastant lluny.

Vaig caminant fins el recinte per recollir el dorsal, hi ha molta cua i espero, una voluntària ens diu que fem una altra fila els que tenen el dorsal per sota de 500 i per sort aquí no hi ha tanta cua. Quan ja tinc el dorsal i la samarreta torno a fer cua per deixar la bossa, Ens grapen el resguard a la fila per no perdre més temps. Finalment a 7 minuts per la sortida entro a la pista i començo a escalfar amb en Lluis, un company que també ha vingut des de Girona. Saludo a molts coneguts i sento que endarrereixen la sortida 15 minuts, lògic, quan he sortit a escalfar encara hi havia força gent fent cua. No faig més voltes per no carregar més la planta del peu que porta uns dies donant-me problemes.

mitja del prat

A les 9:45 comença la mitja, surto força bé tot i les molèsties, durant els primers 10 km vaig per davant de la llebre de 1:40 sense gaire dificultat. Ja hem passat pel primer avituallament del km 5, en el Pont de Nelson Mandela i he saludat a la grupeta d’en Julian i en Xavi  que han fet 9 km previs a la mitja.

Passem per la zona de l’aeroport i podem veure com s’enlairen i aterren els avions des de ben aprop. A l’avituallament del km 10 arribo encara davant de la llebre d’1:40 però poc després m’atrapen ja que les molèsties cada vegada són més grans. Intento mantenir-me amb el grup, i així repetir el temps de València, però només ho puc fer durant un km i mig i finalment veig com es va allunyant poc a poc. Decideixo no forçar i anar fent el més ràpid possible, però les molèsties es transformen en dolor i des del km 15 ja em costa molt poder anar per sota de 5. Pateixo els últims 6 kilòmetres , em torno a creuar a la grupeta dels col·legues que m’animen. Segueixo cada vegada més lent fins fer l’últim km a 5`30’’. Arribo a la pista i saludo L’Alex Parreño que fa d’speaker, com porto la samarreta de DrinkingRunners m’anima força. Finalment creuo la meta en 1:52:59 i em vaig directe a la fila del massatge a veure si em poden treure una mica el mal del peu. A la cua trobo en  Joan que ha vingut des de Lloret, fent la cua junt i em fan un massatge amb una mena de trepant, espero el meu torn i em fan un massatge més tradicional.

Després del massatge vaig a recollir la bossa que em donen abans de dir el meu número. A la dutxa hi ha força gent però en Xevi em fa un lloc i em puc dutxar tranquil·lament. Després de prendre alguna cosa torno fins el cotxe caminant, el mal del peu segueix tot i el massatge i ara em sembla encara més lluny que abans, i cap a Girona

La mitja del Prat és una cursa amb un recorregut molt planer i en la que pots fer una molt bona marca si tens un bon dia. Bons serveis complementaris i el pas pel Pont o prop de l’aeroport fan que tingui un atractiu especial.

Deixa un comentari