Presentació 5a Romànic Extrem Vall de Bianya

PRESENTACIÓ 5a ROMÀNIC EXTREM VALL DE BIANYA

L’Ajuntament de la Vall de Bianya i la comissió organitzadora de la Romànic Extrem van portar a terme ahir, a l’església de Sant Martí de Capsec, la roda de premsa de presentació de les novetats i principals característiques tècniques del que serà la 5a edició de la prova.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya, s’ha mostrat molt satisfet de la gran repercussió que està tenint la prova, amb només quatre any de vida, i alhora sorprès pel gran èxit d’inscrits i pel fet d’haver tancat les inscripcions una vegada més, abans de la finalització de terminis i abans de l’inici de la prova.

romanic extrem vall bianya

A continuació, David Darné, coordinador de la prova i màxim responsable de la organització ha donat a conèixer les novetats d’aquesta 5a edició i ha explicat que des de l’organització es treballa de valent i amb la màxima il·lusió per tenir-ho tot a punt el proper 2 d’abril i mantenir les fantàstiques valoracions que ha tingut la prova per part dels corredors i acompanyants en les quatre primeres edicions de la Marató i Mitja Marató de muntanya ‘Romànic Extrem’ de la Vall de Bianya.

Novetats

En aquesta 5a edició, la gran novetat serà un nou recorregut que ha treballat la organització des del mes de setembre passat, per aconseguir enllaçar noves esglésies i nous punts d’interès de la Vall de Bianya.

En aquesta edició la sortida i arribada serà a la zona esportiva de l’Hostalnou de Bianya, i les dos modalitat seguiran el mateix recorregut fins l’Hostal de la Vall del Bac, passant per l’església de Santa Margarida de Bianya, el carenar de Puigsolana, Sant Martí de Capsec, Juncars i el cim de Sant Tomàs, per baixar fins l’Hostal de la Vall del Bac, on es separaran les dos modalitats.

La Marató continuarà per la zona de l’Alta Garrotxa, direcció Seguer de Pera, Coll Sagordi, Talló, Puig Ou i Coll d’Arrencafels fins tornar a l’Hostal de la Vall del Bac, passant abans per l’església de Sant Andreu de Porreres i la Torre de la Vall del Bac.

Des de l’Hostal de la Vall de Bac, les dos modalitats continuaran fins la Masia del Mas Llongarriu per un dels camins de la Xarxa Itinerannia, vorejaran la casa i s’arribarà fins al Coll de la Barcadura, seguint per una baixada tècnica i molt ràpida per la zona del Quiquiriquic fins la Madevall.

Es travessarà la plana de Capsec i després d’un corriol per la Solana s’arribarà al final de la prova a l’Hostalnou de Bianya.

romanic extrem vall bianya

Dorsals esgotats

Una edició més els 700 dorsals disponibles s’han esgotat, i 450 corredors estaran a la línia de sortida de la Mitja Marató i 250 a la Marató.

David Darné ha destacat la procedència dels corredors de fora de la comarca i aquesta edició amb corredors de Castelló, Balears, Andorra, França i Navarra.

A més a més, en aquesta edició ens han acompanyat el corredor de l’equip TRC-Aresta Miquel Henderickx que ha valorat molt positivament el recorregut i la organització de la prova i han explicat que té moltes ganes de participar en la 5a edició i que lluitaran al màxim per estar al capdavant de la Mitja Marató. En Miquel és un dels 80 corredors que ha participat en totes les edicions de la Romànic Extrem de la Vall de Bianya, algunes edicions a la Mitja Marató i d’altres com aquest any, a la Mitja Marató.

La 5a edició de la prova comptarà amb un gran nivell de corredors com Aleix Fàbregas, Jordi Roura, Adrià Canimas, Adrià Muixach, Jordi Casadellà, Zoel Codolà en masculí i de Mila Duran, Anna Capdevila, Teresa Rivera, Laura Plana, Sofia Garcia pel que fa a les noies.

Entorn únic i tercera millor Trail Mitja d’Espanya

La cursa per senders i corriols permetrà als participants descobrir la Vall de Bianya corrent pels límits del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’Alta Garrotxa, a més de gaudir d’un dels paisatges més bells de la Garrotxa. Natura i esport, amb l’al·licient del ric patrimoni romànic de la zona, es donen la mà en una prova que inclourà una marató de 42km i una mitja marató de 22km, i que es complementa de la marxa popular que se celebra a la zona des de fa més de trenta anys.

Segons Miquel Henderickx, la Romànic Extrem es diferencia de les altres curses de muntanya, per l’atractiu del territori, la modificació del recorregut i la combinació de plana i muntanya, però sobretot perquè és una prova on tota la família hi troba el seu moment, la seva activitat o proposta, que fa que puguin gaudir d’un cap de setmana diferent a la Vall.

La Romànic Extrem 2016 de la Vall de Bianya, ha estat reconeguda com la millor tercera cursa d’Espanya en la categoria de Trail Mitja després de la votació de 50.000 corredors.

Serveis adicionals

Tot i estar tancades les inscripcions a la Romànic Extrem, l’organització encara té obertes les inscripcions a les curses de promoció que es portaran a terme entre la sortida de la Mitja Marató i l’arribada dels primers corredors.

L’Hostalnou serà el punt de trobada de la ‘Romànic Extrem’, ja que a banda de la recollida de dorsals, s’hi habilitarà un espai amb diferents serveis pels corredors com carpa de massatges, servei de guarda-roba, dutxes, avituallaments, mercat del corredor i també diverses activitats de lleure perquè els acompanyants puguin participar.

En aquesta 5a edició, i després de l’èxit de les dos primeres edicions, s’organitzarà la 3a edició de la Pasta Party, el dia abans de la prova, amb un sopar especial al Restaurant Ca la Nàsia i la conferència sobre localització i emergències.

A banda d’ampliar l’oferta esportiva de la Garrotxa, la ‘Romànic Extrem’ vol potenciar, els atractius turístics, culturals i patrimonials de la Vall de Bianya i “dinamitzar l’economia de la zona per tal que els allotjaments, restaurants i artesans del municipi puguin treure profit de la celebració de l’esdeveniment”

DSC_9528-3

Deixa un comentari