Prova de la jaqueta BONATTI WP JKT M de SALOMON

Jaqueta BONATTI WP JKT M de SALOMON

Avui us parlarem de la jaqueta BONATTI de SALOMON, imprescindible per tots aquells trailrunners, i especialment pels que correu llargues distàncies, ja que per exemple en les ultra trails, és obligatori portar al damunt un producte amb aquestes característiques.

La Bonatti reuneix tots els elements que necessitem, ja que es tracta d’una impressionant jaqueta ultralleugera, impermeable, transpirable i termosegellada especial per trailrunning.

jaqueta bonatti salomon

En primer lloc us comentem aspectes més tècnics, i després, com sempre, la nostra valoració i prova de material efectuada.

I si us interessa, la podeu comprar aquí:

Informació tècnica

Un teixit lleuger que segueix els teus moviments, protecció climàtica transpirable i detalls minimalistes: totes aquestes característiques les trobem unificades en la BONATTI WP JACKET per a home. Es guarda amb facilitat en la seva pròpia butxaca en el pit. Un material essencial per a curses de muntanya!

Lleugeresa

El teixit de 2,5 capes proporciona protecció climàtica amb menys pes.

Impermeable i Protecció climàtica

El teixit de 2,5 capes AdvancedSkin Dry y la caputxa ajustada et protegeixen de condicions climàtiques adverses.

jaqueta bonatti

Plegable en la seva pròpia butxaca

Es guarda amb facilitat en la seva pròpia butxaca del pit.

  • Pes: 200gr
  • Composició: BODY: PA 100%
  • Concepte/Tecnologia: MotionFit i AdvancedSkin Dry 10K/10K
  • Teixits: Ripstop lleuger de 2,5 capes i DWR
  • Ajust: Ajust actiu
  • Caputxa: Caputxa Smart
  • Butxaques: 1 butxaca al pit

 

Prova Esportistes.cat

Hem provat la Bonatti en les condicions meteorològiques que estàbem esperant, és a dir, pluja, vent i fred, i estem del tot enamorats d’aquest producte de Salomon, ja que els resultats obtinguts han estat espectaculars.

Bona transpiració, no ens hem mullat absolutament gens i la sensació tèrmica del cos ha estat agradable en tot moment. Apart, sumeu tot el que us expliquem a continuació!!

jaqueta bonatti

DISSENY

Sempre diem que el disseny és algo força subjectiu, però en aquest cas no només ens ha encantat a nosaltres, sinó que encara no hem trobat a ningú a qui no li agradi. Es tracta d’un disseny minimalista, que s’ajusta perfectament al cos sense anar arrapat, i que compta amb detalls de gran qualitat dels quals us en parlem a continuació.

També disposa d’una pràctica butxaca a la zona del pit (i podem plegar la jaqueta dins la mateixa!) i unes franges reflectants.

jaqueta bonatti

COMODITAT

La jaqueta és comodíssima, en gran part degut a totes les característiques que veiem en aquesta prova, i especialment al seu poc pes, que sembla que no portem res damunt. El disseny, que s’ajusta al cos, fa que no molesti en aboslut en córrer, inclús passant per corriols estrets, on potser amb peces de roba més amples o de diferents teixits i hauria més perill d’enganxades o notaríem més molesties a l’entrar en contacte amb la vegetació de l’entorn.

Destaquem també pel que fa aquest aspecte, la caputxa, que s’ajusta al front de forma increible, provocant que no molesti ni es mogui en absolut, que no es filtri aigua per davant ni que se’t desplaci en condicions de vent en contra, i tot això sense haver-la d’ajustar manualment amb gomes ni cap altre mètode. Aquest aspecte, fa que la caputxa no nomès sigui còmode de portar posada, sinò també que sigui còmode de posar i traure, en qüestio de segons i sense parar de córrer.

jaqueta bonatti

I un altre detall, el botó interior que trobem a l’alçada del pit, que ens permet descordar una mica la cremallera per obtenir encara millor transpiració sense que la jaqueta s’obri pel davant i ens molesti al córrer.

LLEUGERESA

Es tracta d’un producte que podem catalogar com a ULTRALLEUGER i aquesta és precisament una de les característiques que agrairem, i molt, si hem de fer entrenaments o curses de llarga distància, doncs és important carregar amb el mínim pes possible tenint en compte el munt d’hores i kilòmetres d’esforç a realizar.

En aquest cas, qualsevol gram de pes suma, i més tenint en compte tot el material obligatori que haurem de portar al damunt. Així doncs, la Salomon Bonatti, és també perfecte en aquest sentit, gràcies a un pes de només 200gr.

IMPERMEABILITAT

Recordem que aquesta jaqueta és també impermeable, i precisament la impermeabilitat és una de característiques que més agrairem i més ens hem d’assegurar a l’hora d’escollir aquest tipus de producte. Si hem de córrer moltes hores, no podem anar mullats, i menys encara en aquests tipus de proves, les ultres, on de cop i volta ens trobem corrent de nit, on baixen les temperatures. Arribar a aquest punt amb el cos mullat ens passaria factura, i la Salomon Bonatti ens garantitza un cop més total seguretat en aquest aspecte. De fet, es veu clarament que quan cauen gotes d’aigua damunt del teixit, aquest les expulsa, les rebutja, sense que en cap moment gota d’aigua i teixit s’arribin a fusionar.

És un producte TERMOSEGELLAT i això ho podem observar en les costures que són del tot planes, diríem que invisibles, i que inclús elements com la cremallera són impermeables.

TRANSPIRACIÓ

A priori semblaria que un producte termosegellat i impermeable, no permet molta transpiració, però us podem assegurar que això no és així en la Salomon Bonatti. És aquí on entra en joc el fet d’aquirir el producte d’una gran marca, on la qualitat i la tecnologia utilitzada ens permet petits miracles com el poder oferir un prducte amb totes aquestes prestacions al mateix temps.

DURABILITAT

Sembla mentida que un producte tant lleuger, i que a simple vista pugui semblar tant fràgil, tingui tant bona durabilitat o resistència. És evident que sempre ens pot jugar en contra la mala sort, però en condicionas normals, la Bonatti us durarà força temps.

jaqueta bonatti

jaqueta bonatti

Imprescindible, un d’aquells productes que val la pena pagar el que costa, perquè és garantia de qualitat i prestacions, i que se’ns dubte amortitzareu amb el temps.

Comprar a:

 

Algun curt vídeo on es veu com realment s’adapta al cos al córrer

 

Deixa un comentari