TrinxaCerdanya BTT 2018 – Reportatge Esportistes.cat

CURSA BTT TRINXACERDANYA 2018

El passat diumenge 29 juliol de 2018 vam estar presents a la cursa en BTT TrinxaCerdanya  que es celebrava a Martinet de la Cerdanya.

 

Anàlisi dels elements més importants a tenir en compte en una cursa

Localització:

La cursa BTT es feia a Martinet de la Cerdanya, un poble que es troba situat a la comarca de l’Urgell (Lleida) ben comunicada pel túnel del Cadí. Hi havia facilitats per aparcar amb un pàrquing que estava situat al costat de la sortida.

trinxacerdanya

trinxacerdanya

Horari:

La cursa de 33km i 21km començaven a la mateixa hora; és a dir, a les 9h del matí. Un bon horari per evitar la calor del mes de juliol.

Recorregut:

Hi havia 2 recorreguts, el llarg de 33km i el curt de 21 km. Nosaltres varem optar per fer la de 33Km i aquí teniu el track.

trinxacerdanya

Terreny:

Tot el terreny era de terra, excepte algun petit tram d’asfalt situats al principi i al final de la cursa. Els corriols eren, en la seva majoria, tècnics i estrets. En resum, era un circuit exigent, amb trams de baixada complicada (hi havia algun tram amb graons de pedra).

trinxacerdanya

trinxacerdanya

trinxacerdanya

Paisatges:

La part del recorregut més interessant es disfrutar d’ aquestes impressionants vistes de la zona de la Cerdanya ple de boscos de pins i es podía veure el Parc Natural del Cadí- Moixeró.

trinxacerdanya

Avituallaments:

Hi havia 3 avituallaments, més el de l’arribada. A la cursa llarga es feien 3 avituallaments i a la curta 2 avituallaments. Les 2 curses compartien el primer avituallament. El segon i tercer avituallament era només pels participants de la cursa llarga. El primer estava situat  cap al km9. El segon el trobaven cap al km 16 i l’últim estaba al km 22. Als avituallaments trobaven galetes, fruita (taronja, síndria,,plàtans), aigua, taronjada. A l’avituallament de l’arribada hi havia també entrepans de butifarra.

trinxacerdanya

trinxacerdanya

trinxacerdanya

Voluntaris:

Un excel.lent treball dels voluntaris, tant en el tema de l’avituallament, com en el marcatge amb fites del circuit . També ens van animar molt als participants

Ambient:

No hi havia gaire espectadors veient la cursa, excepte algún caminador i els nostres familiars. Hi havia un speaker i música.

trinxacerdanya

Organització:

Hi ha que felicitar a l’organització pel marcatge del circuit i pels avituallaments tant complerts pels participants.

trinxacerdanya

trinxacerdanya

Bossa del corredor:

La bossa del corredor contenia 1 samarreta tècnica, 1 porta-entrepans,…

trinxacerdanya

 

Reportatge – Esportistes.cat a la cursa BTT TRINXACERDANYA

Vam sortir al voltant de les 6h del matí per arribar bé d’hora a Martinet. Quan varem arribar anem a aparcar al pàrquing situat a prop de la sortida. Després ens dirigim a recollir el dorsal i la bossa del corredor, que es fa ràpidament, ens canviem i ara toca preparar la bici i posar-la a punt per la sortida.

trinxacerdanya

Aquí estem tots preparats i amb nervis, esperant que donin la sortida per començar la cursa.

trinxacerdanya

Com ja he dit abans la cursa es caracteritzava per un circuit força tècnic al que jo no estava acostumat, amb corriols estrets i tècnics, amb trams de baixades pronunciades amb graons de pedra, però crec que vaig superar la prova i ho vaig passar força bé.  Vaig creuar la meta satisfet amb el treball realitzat.

trinxacerdanya

trinxacerdanya

Només hi havia premis pels participants de la cursa llarga (ampolla de cava i bossa d’obsequis).

trinxacerdanya

A l’arribada hi havien dutxes, però no hi havien massatgistes. Cada participant de la cursa rebia una entrada gratuïta a la piscina municipal de Martinet.

Una  recomanació de cara posteriors edicions, introduir activitats, especialment pels nens, per fer l’espera fins l’arribada dels pares més entretinguda (inflables, jocs, circuits de bici…).

Per finalitzar, recomano aquesta cursa BTT a ciclistes que estiguin en forma i que els agradin els corriols tècnics ja que ho passaran bomba i es divertiran molt.

trinxacerdanya

 

Deixa un comentari