Valoració de les ASICS GEL NIMBUS 20

ASICS GEL NIMBUS 20

Ja hem tingut l’oportunitat de provar les noves ASICS GEL NIMBUS 20, que podem catalogar, així ja d’entrada, com les reines de l’amortiguació i comoditat per a qualsevol corredor d’asfalt.

De fet, són per a corredor neutres (o amb plantilles), i estan especialment pensades per a donar un rendiment excel·lent a aquells que fagin tirades llargues. Degut a les característiques que veureu a continuació, ideals també per a corredors de pes mig-alt, inclús aquells que tenen un peu més ample i trobin incòmodes molts altres calçats. La GEL Nimbus 20 sorprendrà positivament a tot aquest perfil de runners, sent ideal també per a qualsevol altre corredor.

Així doncs, si ets un corredor de pes mig o alt, que fas llargues tirades com mitges maratons o maratons, aquesta és la teva sabatilla ideal!

Amb aquest model, la marca japonesa celebra els 20 anys de Gel Nimbus, temps en què la sabatilla s’ha convertit en tot un referent i el millor del mercat en quant a amortiguació i comoditat.

CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS DE LES ASICS GEL NIMBUS 20

Valorem a continuació els elements més importants d’unes sabatilles de córrer, per aquest model en concret, i sense entrar de moment en aspectes més tècnics:

Amortiguació (10)

Després analitzarem amb més detall les components tècniques de la sabatilla pel que fa sola i mitjasola i veureu perquè aquesta sabatilla la valorem amb un 10 pel que fa amortiguació.

Dos dels principals responsables, la revolucionaria escuma FlyteFoam i com no, el famós GEL que dóna nom al calçat i és visible a simple vista, que en aquest cas es situa en la part del taló i a la zona metatarsiana. D’aquesta forma la part del taló està totalment pensada per minimitzar l’impacte d’aquells corredors que realitzen la petjada recolzant en primer lloc el taló, que són moltíssims. Aquesta sabatilla, doncs, està pensada perquè aquests corredors vagin molt més còmodes però sobretot, minimitzin força el risc de lesió, ja que no oblidem que l’impacte al caure amb el taló al terra provoca a la llarga un major risc de lesions a articulacions, sobretot al genoll que és qui més ho pateix.

Notareu, i molt, l’excel·lent amortiguació del producte, i ho agraireu, també moltíssim!

Estabilitat (9,5)

Una altra de les grans virtuts d’aquest calçat és l’estabilitat que proporciona al corredor. La subjecció del peu és excel·lent, en part i com veurem més endavant, degut a la subjecció de la part del taló (gràcies a la tecnologia Heel Clutch  Counter)

També veurem a la part més tècnica d’aquesta prova tota la sola, on destaquem la Guidance Line que atravessa la sola des del taló fins la puntera aportant eficiencia a la gambada i la peça rígida, forta, dura, que trobem en la part central de la sola i que ja havíem vist en altres models d’Asics, que proporciona també estabilitat en aquesta part de nexe entre taló i puntera.

 Agarre (8)

Es tracta d’una sabatilla per córrer  sobre asfalt o terra dur, i l’agarre que proporciona és bonísssim, sobretot donat també pel control d’estabilitat i les característiques de la sola que veurem més endavant.

Els tacs de la part davantera de la sola proporcionen un bon agarre sobretot pel que fa la reactivitat, ajudant al corredor a agafar impuls en cada gambada.

Excel·lent  en sec, notable en asfalt mullat, podem dir que en conjunt l’agarre és sensacional.

Lleugeresa (8)

Aquest model torna a rebaixar pes respecte l’anterior Gel Nimbus 19, amb uns 10 gr menys, per tal de situar-se en només 305gr les sabatilles d’home i 250gr les de dona.

Es tracta doncs d’una sabatilla lleugera, però sense ser aquesta la seva principal virtut ni l’objectiu principal de la sabatilla, doncs no oblidem que per davant es tracta d’oferir uns nivells d’amortiguació, estabilitat i confort òptims, i de vegades aquestes variables són inversament proporcionals a l’aconseguir un pes extremadament lleuger.

Tot i això, amb materials com el FlyteFoam, cada cop s’avança més en reduir el pes del calçat i millorar aspectes com l’amortiguació i reactivitat al mateix temps increible!

Durabilitat (9)

La qualitat dels material i la tecnologia utilitzada en parts claus de la sabatilla, com és el cas de l’Ahar+ a la sola, proporcionen al producte una durabilitat excel·lents. Penseu que la sola és sempre un dels elements de la sabatilla que més pateix a mida que sumem quilòmetres, i aquest model d’ASICS presenta una sola d’allò més resistent.

Confort (10)

Podríem parlar de comoditat 360 graus, és a dir, per tot arreu! És el primer que hem notat quan ens hem calçat aquesta sabatilla, una comoditat extrema!!!

Tant per la sola, amb la gran amortiguació a la que fem referència, com per la part del taló, tant ben subjectada com dèiem, com per la part superior del peu on no notes cap tipus de pressió molesta, o la puntera, més aviat ample per als dits, espaiosa, comodísima!

A part d’això, els grans culpables d’aquesta comoditat extrema són principalment dos elements dels quals a la part tècnica us parlem amb més detall:

 • Nou Gradient Jacguard Mesh – sense costures, amb mayor subjecció i transpirabilitat i menys pressió
 • Disposició en forma d’estrella dels ullals, afavorint menor fricció a la part superior del peu. La part superior del peu sembla més oberta, s’alleugereix la pressió en aquesta zona i el grau de comoditat encara s’incrementa més.

I no podem oblidar la plantilla COMFORDRY X-40 SOCKLINER que millora el rebot del peu i proporciona una transpirabilitat i control d’humitat excel·lents

El CONTROL D’ESTABILITAT, AMORTIGUACIÓ i COMODITAT, principals característiques d’aquestes sabatilles ideals per a corredors neutres de pes mig-alt i per llargues tirades

Tecnologia (9)

Quan parlem de tecnologia ens referim a les novetats a nivell tecnològic que incorporen les sabatilles, algo imprescindible per tal que puguin proporcionar tant altes prestacions en les diferents característiques que hem valorat en aquesta prova (comoditat, amortiguació, estabilitat, etc…)

A continuació, analitzant més en detall les diferents parts de les sabatilles, podem veure com utlitza materials de primeríssima qualitat i la més avançada tecnologia. I és que tal i com anem veient en les diferents novetats que presentem d’ASICS durant la temporada, el que és indubtable és la gran inversió en I+D que constantment realitza la marca japonesa per dotar els seus productes de la més alta tecnologia.

 

Informació tècnica de la ASICS GEL NIMBUS 20 i tecnologia utilitzada

Amb aquest model es celebra el 20è aniversari de tot un clàssic pel que fa sabatilles de running per la categoria neutra.

Avui en día la GEL-Nimbus és el model d’amortiguació líder principalment per aquells corredors amb trepitjada neutra i integra diferents tecnologies ASICS. La combinació de FlyteFoam a la sola juntament amb el GEL, ofereix a la GEL-Nimbus 20 una amortiguació superior, absorvint els impactes i fent sentir al corredor lleugeresa en cadascuna de les seves petjades.

La nova GEL Nimbus 20 ofereix una comoditat màxima gràcies al sistema de GEL adaptable, que incrementa l’amortiguació a mida que el corredor es fatiga. El sistema FuidRide millorat incrementa la reactivitat en una sabatilla de pes més lleuger.

Les tecnologies incloses en la GEL-Nimbus 20 son:

 • Mitjasola amb FlyteFoam per lleugeresa i durabilitat
 • Drop de 10mm
 • 3mm addicionals en el taló en el model per a dona per protegir el seu tendó d’Aquiles.
 • Protecció garantitzada
 • Amortiguació especial per a cada sexe
 • Capa superior de goma a la mitjasola SpEVA
 • Sola exterior de goma esponjosa AHAR
 • Base del taló AHAR
 • Guidance Line en la sola per ajudar en el cicle de trepitjada.
 • Trusstic System en la zona central de la sola per estabilitat i consistència estructural de la sabatilla.
 • Plaques de GEL (visibles) en la zona davantera i trasera.
 • Nou mesh Gradient Jacquard
 • Disposició dels ullals en forma d’estrella per evitar friccions en la zona superior del peu.
 • Plantilla X-40 Ortholite Sockliner per un extra d’amortiguació i confort.
 • External Heel Counter per reforçar la subjecció del taló.
 • Detalls reflectants 3M
 • Pes: 305 gr home ; 250 gr dona
 • Drop: 10mm home / 13 mm dona
 • PVPR: 180€

Comprar oferta:

 

UPPER

Gradient Jacguard Mesh

El nou mesh – Gradient Jacguard Mesh –  amb impressió estratègica 3D sense costures, que ajuda a mantenir el peu més subjecte durant tota la fase de cursa. A més a més està estratègicament dissenyat per oferir un extra de confort en la zona de flexió que suporta més estrés en cada trepitjada. Aquest nou upper també ofereix al peu un major ajust i transpirabilitat.

Una altra de les seves grans novetats és la disposició en forma d’estrella dels seus ullals, la qual cosa afavoreix una menor roçadura i fricció sobre la part superior del peu

Clutch Counter

Reforç exoesqueletal del taló que optimitza la subjecció i maximitza l’ajust de la sabatilla al peu en la zona del taló. Aquesta perfecte subjecció del peu en aquesta zona afavoreix d’allò més l’estabilitat del calçat.

El Clutch Counter, part rígida a la zona del taló, proporciona gran estabilitat sobretot en el moment de l’impacte del taló amb el terra.

3M Reflective

Material reflectant fabricat por l’empresa 3M que et permet mantenir-te perfectament visible a la foscor.

 

SOLA

AHAR+

Sola confeccionada en un compost de goma d’aire insuflat AHAR. Aquest material és de gran solidesa, incorpora carboni, i és molt resistent, de forma que proporciona una amortiguació i durabilitat òptimes i facilita la gambada.

GUIDANCE LINE®

La Guidance Line es una línia d’orientació vertical flexible al llarg de la línia de progressió de la sola que resulta en una gambada més eficient.

 

IMPACT GUIDANCE SYSTEM (I.G.S.

Tecnologia disenyada per ASICS que permet una transició suau i equilibrada es del moment de l’aterratge fins el posterior enlairament. 

GUIDANCE TRUSSTIC

El sistema Trusstic System® integra la construcció Guidance Line® per millorar l’eficiència de la gambada al mateix temps que proporciona una integritat estructural a mig peu.

COMFORDRY X-40 SOCKLINER

Aquesta plantilla de primer nivell millora el rebot del peu i proporciona una excel·lent transpirabilitat i control de la humitat.

 

MITJASOLA

SPEVA® MIDSOLE MATERIAL

Optimitza l’amortiguació, millora l’impuls de la gambada i maximitza la durabilitat de la mitjasola.

FLYTEFOAM

La FlyteFoam de la MetaRun es una escuma revolucionaria que pesa un 55% menys que d’altres utilitzades en el sector i està reforçada amb fibres orgàniques que contribueixen a recuperar la forma original de la mitjasola ràpidament *+/- 10%

SPEVA 45 LASTING

Aquest és el material més lleuger utilitzat en la mitjasola de les sabatilles ASICS i es fa servir també com a tecnologia per garantir una amortiguació i comoditat òptimes.

REARFOOT AND FOREFOOT GEL® CUSHIONING SYSTEM

El famós GEL que redueix l’impacte durant les fases d’impacte i impuls del peu i afavoreix el moviment en múltiples plans mentre el peu realitza la transició al llarg de la gambada.

Amb el  nou Heel Clutch Counter s’aconsegueix que la subjecció i ajust de la sabatilla en la part del taló sigui excepcional, proporcionant així una gran estabilitat.

El drop és de 10mm per als homes i 13mm per les dones

Ideal per llargues distàncies, les ASICS GEL NIMBUS 20 garantitzen comoditat i amortiguació al 100% inclús als corredors més pesats. Una sabatilla EXCEL·LENT!!!

 

Deixa un comentari