Valoració de les INOV-8 Roclite 305

INOV-8 ROCLITE 305

Després de córrer durant una bona temporada amb les Roclite 290, de la qual podeu veure la nostra valoració en aquest article (review Inov-8 Roclite 290) buscàbem algo que degut també a les nostres condicions físiques (corredor d’alçada i pes mig-alt, amb prop de 1,90 i 83km) ens permetés afrontar una prova dura i llarga com és una Ultra Trail.

Les Roclite 290 són ja unes sabatilles perfectes, però pel nostre cas, buscàbem potenciar encara més el confort i la protecció de la sabatilla, i per això ens hem decantat per les Roclite 305. Una sabatilla d’unes prestacions increibles, amb la qual la nostra confiança és màxima per afrontar una prova com una Ultra.

A continuació podeu llegir la nostra valoració personal un cop provades les sabatilles i les característiques més tècniques que ens dóna la marca. Us anticipem que es tracta d’un calçat on les seves principals virtuts són:

 

·        Versatilitat: ideals per tot tipus de terreny.

·        Gran flexibilitat, protecció i reactivitat.

·        Agarre sensacional per tot tipus de terreny, inclús roca humida, fang…

·        Ideals per tirades llargues.

·        Confort excepcional, increible

 inov-8 Roclite 305

Comprar a:

 

CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS DE LES INOV-8 ROCLITE 305

Com sempre, valorarem primer els elements més importants d’unes sabatilles de córrer per muntanya, segons la nostra pròpia experiència i sensacions, per aquest model en concret:

 

Agarre (9)

Uns tacs amples, no gaire llargs (més aviat el contrari) ben distribuits i amb la forma propícia aporten a aquest model un agarre boníssim sobre la majoria de terrenys. Aquestes característiques dels tacs proporcionen bona estabilitat i reactivitat, fan que es tracti de la sabatilla ràpida que és, ideal per a pistes i corriols ràpids. Una de les característiques que més seguretat i confiança ens donen en aquestes sabatilles!

inov-8 Roclite 305

Amortiguació (9)

Ens tornem a trobar amb una mitjasola que incorpora el Powerflow, un compost que aporta un 10% més d’amortiguació i un 15% més de retorn d’energia, la qual cosa proporciona una amortiguació i reactivitat excel·lents.El drop de 8mm, el doble que presentava per exemple la Roclite 290, i sobretot els 16mm a la zon del taló i 8mm a la punta de la sabatilla, són ja una clara evidència del nivell d’amortiguació i confort que ens proporciona aquest calçat.

 

Confort (10)

Increible. La veritat és que amb Inov-8 sempre hem provat sabatilles amb un alt confort, però en aquest cas és excepcional, fantàstic. Tots i cadascun dels elements de la sabatilla així com les seves prestacions, ajuden a que la sensació de comoditat al córrer amb aquesta sabatilla sigui excel·lent.

Destaquem també la llengüeta que en aquest model, a diferència d’altres com la mateixa Roclite290, va cosida al upper. Upper i llengüeta es fusionen per tal d’evitar que la llengüeta es pugui moure de posició, algo que quan succeeix pot arribar a ser molt molest. Petits detalls, doncs, que sumen a favor de la comoditat de la sabatilla.

 

Disseny (9)

Com sempre diem, qüestió de gustos, però particularment ens encanten la majoria de sabatilles de la marca britànica i aquesta no és una excepció. Amb els tons grisos i verds, detalls negres, etc… es tracta d’una sabatilla que s’integra perfectament amb altres colors de la muntanya. No és llampant, no destaca com d’altres, no “canta” ni és indiscreta. Creiem que és elegant, i ens encata lluir-la.

inov-8 Roclite 305

Durabilitat (10)

Quan vam parlar de les Roclite 290 comentàbem que la durabilitat era força bona. En aquest cas, és exel·lent, ja que com deiem, es tracta d’una sabatilla encara més robusta i amb elements com el mesh, més tancat que en d’altres models, i que aporta encara més durabilitat

Es tracta de sabatilles pensades per llargues distàncies i la durabilitat és màxima. Els tipus de tacs que comentàbem, amples i més aviat baixos, ajuda també a què el seu desgast sigui mínim.

 

Estabilitat (8)

La Roclite 305 ens proporciona molt bona estabilitat. Una bona subjecció del peu, juntament amb la seguretat de l’agarre, fa que ens sentim molt segurs i la sensació d’estabilitat és força alta.

 

Flexibilitat (9)

Una de les característiques a les que ens tenen acostumats Inov-8 és la gran flexibilitat de les sabatilles. En aquest cas, tot i que es tracta d’una sabatilla més robusta i amb més proteccions, la flexibilitat és també excel·lent, i permet aquesta adaptació perfecte del peu a la diversitat de terreny.

inov-8 Roclite 305

Lleugeresa (7)

Estem molt ben acostumats amb la lleugeresa que presenta Inov-8 en les diferents sabatilles que treu al mercat, sobretot en relació a les prestacions que ofereixen les mateixes. En aquest cas, els 305 grams de la sabatilla fan que estigui per sobre d’aquesta barrer dels 300gr, però tenint en compte que com deiem abans, es tracta d’una sabatilla amb més drop, més robusta i amb més proteccions, podem dir que és un pes molt ben aconseguit. Sembla mentida realment, quan la tens a les teves mans i quan la proves, que totes les prestacions de les que parlem en aquesta review estiguin concentrades en tant poc pes.

 

Protecció (9)

Excel·lent protecció sobretot a part de la sola i puntera, així com al lateral de la part trasera de la sabatilla.

Destaquem la placa protectora Meta-Shank que trobem a la zona de la sola i protegeix la part central-lateral inferior del peu d’aquelles roques més punxegudes

També el reforç de goma a la puntera proporciona protecció i durabilitat en aquesta zona on tots sabem que les sabatilles de trailrunning pateixen especialment, degut a possibles impactes de pedres, troncs, arrels, terra…

Buscàbem una sabatilla que ens permetés córrer moltíssimes hores i km d’una tirada sense que el peu pateixi dolors o molèsties sobretot a la sola, i aquest model de la Roclite ens dóna una confiança total pel que fa aquest aspecte. Ens hem sentit realment còmodes i protegits en tot moment!!

inov-8 Roclite 305

Reactivitat (9)

Una de les grans virtuts d’aquesta sabatilla, com deiem abans, és que incorpora el sistema Powerflow a la mitjasola que per si sol ja proporciona un 15% més de retorn d’energia. Realment la Roclite 305, igual que ja comentàbem amb la Roclite 290, és una sabatilla on la reactivitat és important i és una de les seves millors virtuts.

 

Subjecció (8)

Al igual que veiem amb la Roclite 290, la sabatilla està provista de la tecnologia Adapterweb, un combinat de cintes per on passen els cordons que abracen els peus aportant subjecció i firmesa. Al mateix temps la part del taló també disposa de l’anomenat External Heel Counter que proporciona una millora en la subjecció de la part del darrera del calçat, i que en aquest cas està encara més reforçat al ser en forma de X. Les sensacions són realment bones en aquest aspecte, tot i que no seria la gran virtut d’aquesta sabatilla.

inov-8 Roclite 305

Transpirabilitat (7)

En aquest cas, el mesh de la sabatilla és més tancat que en el model Roclite 290, de forma que no transpira tant, tot i que la transpiració del calçat és realment bona. Aquest mesh ofereix en canvi major protecció i durabilitat.

inov-8 Roclite 305

 

Excel·lent en CONFORT, PROTECCIÓ, AGARRE, FLEXIBILITAT, AMORTIGUACIÓ i REACTIVITAT  és la nostra principal valoració per aquesta sabatilla per aquest calçat de la marca Inov-8 ideal tot tipus de terreny. Una aposta segura i una de les més exitoses de la marca britànica que de ben segur no et decepcionarà! 100% VERSÀTIL!!!

 inov-8 Roclite 305

Comprar a:

 

 

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

ROCLITE 305

  • Increment de l’agarre
  • Increment de confort i protecció.
  • Totalment versàtil– adaptabilitat a tot tipus de terreny

PER TERRENYS VARIATS I IMPREDICTIBLES

 Corre amb confiança i confort amb aquestes sabatilles de trailrunning. La ROCLITE 305 és la millor sabatilla per aquells que busquen un increment de confort i protecció mentre corren per multi terrenys. Uns material de durabilitat excel·lents en l’upper proveeixen un excel·lent ajust i sensacions, mentre que l’agarre que proporciona la sola proporciona una confiança màxima, independentment de la diversitat i impredictibilitat del terreny. Noves aquesta temprada en un atractiu verd i negre.

 

Fit Scale 3
Drop 8mm
Plantilla 6mm
Profunditat llengüeta 6mm
Mitjasola POWER FLOW
Gruix de la mitjasola Taló 16mm / Puntera 8mm
Shank META-PLATE™
Compost de la sola TRI-C STICKY
Pes 305g / 10.67oz
Preu 145€

UNA TRACCIÓ SUPERIOR

La nova generació de sola ROCLITE és se’ns dubte la més versàtil del mercat. Amb el compost de la sola TRI-C rubber i els tacs multidireccionals, cadascún d’ells amb una amplia àrea de contacte, proveeix un agarre sense rival sobre tot tipus de terreny i al mateix temps, una ràpida explusió de residus.

inov-8 Roclite 305

MÀXIM CONFORT

Els materials de l’upper, d’una durabilitat excepcional, combinats amb un drop de 8mm aseguren un sensacional confort mentre corres.

 

CORRE AMORTIGUAT

La mitjasola POWERFLOW aporta un 10% més d’absorció de l’impacte i un 15% més de retorn d’energia que les mitjasoles estàndars.

 

AJUST PERFECTE

Construit tenint en compte l’anatonia natural del peu , el nou ADAPTERWEB proporciona una adaptació perfecta al moviment natural i el major gruix del peu en acció, mentre el External Heel Counter envolta la part de darrera de la sabatilla i proveeix el taló d’un gran suport.

inov-8 Roclite 305

ESTIGUES PROTEGIT

La segona generació META-SHANK és una placa que protegeix la sola de roques afilades, mentre una reforçada capa davantera protegeix els dits dels peus d’obstacles. Un reforç integrat a la llengüeta manté tots els residus allunyats.

A més a més disposa de ganxos per a polaines que ofereixen, si es requereix, protecció adicional, ja que permeten adjuntar de forma perfecta les polaines RACE ULTRA GAITER

inov-8 Roclite 305

Comprar a:

 

Més fotos i videos de les Roclite 305

 

inov-8 Roclite 305

inov-8 Roclite 305

inov-8 Roclite 305

inov-8 Roclite 305

inov-8 Roclite 305

inov-8 Roclite 305

inov-8 Roclite 305

inov-8 Roclite 305inov-8 Roclite 305

inov-8 Roclite 305

 

 

 

 

 

Deixa un comentari