Valoració de les SALOMON SONIC RA

SALOMON SONIC RA

En aquesta ocasió hem tingut el plaer de provar les SALOMON SONIC RA, les noves sabatilles de la marca francesa que tal i com indiquen les sigles RA (Running Avenue) són per córrer damunt asfalt.

Es tracta d’una sabatilla per a trepitjada neutre i que esdevé una renovació total de la gamma Sonic. Amb aquesta renovació, la marca Salomon té l’objectiu de consolidar-se cada cop més com a referent en la sabatilla de running damunt asfalt, un referent que té des de fa anys en la modalitat de trailrunning.

salomon sonic ra

Polivalència i versatilitat

Es tracta d’una sabatilla molt polivalent, ideals per a corredors de pes mig per entrenaments regulars i per tirades llargues, i per a corredors de pes alt per a distàncies mitges tot i que tirant a llargues sense problema.

Pel que fa ritmes, es tracta d’una sabatilla ideal per ritmes mitjos-ràpids, per rodar sense problemes a 4’ – 4:30’ el kilòmetre.

Així doncs, resumint, les Salomon Sonic RA garantitzen resultats excel·lents per a tirades llargues, corredors de pes mig i alt i ritmes també mig i alts.

També podem afirmar que es tracta d’una sabatilla molt versàtil, sent ideal també per córrer no només damunt asfalt sinó també en superficies de terra compacta (ara que s’aporpa la Salomon Run Barcelona, podem dir que aquesta seria la sabatilla ideal per una cursa d’aquest estil!!!)

salomon sonic ra

Comoditat, reactivitat i amortiguació com a les principals virtuts d’aquesta sabatilla.

De les Salomon Sonic RA destaquem la comoditat, lleugeresa, reactivitat i amortiguació. Concretament el model SONIC RA (recordem que també està el RA MAX i el RA PRO) és el que presenta més amortiguació de tots i el que ofereix les més complertes prestacions per aquest perfil de corredors, ritmes i tipus de tirada.

 


COMPRAR A:

 

CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS DE LES SALOMON SONIC RA

Valorem a continuació els elements més importants d’unes sabatilles de córrer, per aquest model en concret, i sense entrar de moment en aspectes més tècnics:

Amortiguació (10)

Com deiem abans, una de les principals característiques d’aquesta sabatilla és la bona amortiguació que ofereix al corredor, i especialment, a aquells que impacten en primer lloc amb el taló. Per tot aquest perfil de corredor, és una sabatilla ideal! I com podeu veure en el vídeo, és el nostre cas. La sensació és de portar un coixinet al taló, d’allò més confortable.

Les tecnologies emprades per Salomon i de les que us parlarem amb més detall en l’apartat posterior d’aquest mateix test, permeten combinar dos elements que a priori no haurien d’anar a la par, com són l’amortiguació i el pes del calçat. Salomon aconsegueix una amortiguació màxima i al mateix temps, una lleugeresa sorprenent.

 

Estabilitat (7)

Gràcies al sistema SensiFit que veurem més endavant, la subjecció del peu és ideal, la qual cosa proporciona molt bona estabilitat.

A això cal sumar la guia que trobem a la sola i el mateix sistema Contagrip, que tot plegat, genera una estabilitat altísima i transmet gran seguretat al corredor.

 

Agarre (8)

Molt bon agarre sobretot tenint en compte que està pensada per donar molt bona resposta damunt terra mullat, que sempre es tracta d’una de les principals preocupacions de corredors d’asfalt. De per si, Salomon sempre s’ha cuidat, amb la seva tecnologia Contagrip, de proporcionar un bon agarre al seu calçat, i en aquest model en concret, el Contagrip està especialment pensat per a tenir bon agarre damunt terreny mullat. Excel·lent!

A tot això, també ajuden els tacs davanters que mantenen aquest agarre fins el moment de l’enlairament del peu en cadascuna de les passes.

 

Reactivitat (9)

Hi ha diferents elements en aquesta sabatilla que tot sumats, fan que sigui especialment bona pel que fa la reactivitat, però segurament el gran artífex d’aquesta bona puntuació pel que fa aquesta característica és el compost EnergyCell+ que trobem a la mitja sola, juntament amb el compost Opal, que aporta un rebot altíssim i del qual us parlem més endavant.

 

Apart, el bon agarre que proporciona la Sonic Ra i els seus tacs davanters ajuden també, i molt, a la bona reactivitat del calçat.

Lleugeresa (9)

El primer que ens ha sorprès quan hem tingut les Salomon Sonic Ra entre les nostres mans, més enllà d’un disseny xulíssim, ha estat el seu pes. Les hem notat super lleugeres i inclús haguéssim dit que pesaben menys que els pesos que s’especifiquen en les característiques tècniques del producte (245gr home / 210 dona). Amb aquest pes, es tracta d’una de les més lleugeres del segment.

 

Durabilitat (8)

No hem disposat de tant temps com per valorar la durabilitat de la sabatilla (actualizarem la dada quan l’acumulació de kilòmetres sigui considerable) però ens atrevim ja a valorar positivament aquesta característica ja que els materials emprats per Salomon, si per alguna cosa es caracteritzen, és per la seva qualitat i durabilitat.

Confort (9)

Comoditat extrema on tots i cadascun dels elements de la sabatilla aporten el seu granet de sorra per tal d’oferir un confort excepcional. I parlem de comoditat tant al calçar-se la sabatilla (que realment és sorprenent gràcies també al seu mesh sense costures) com després d’acumular kilòmetres, on la bona amortiguació i la tecnologia utilitzada que redueix les vibracions, aporten un plus de sensació de benestar. Altres sabatilles que a priori poden ser còmodes, generen molèsties amb l’acumulació de kilòmetres, però ni molt menys és el cas de les Salomon Sonic RA on el confort és total d’inici a fi.

I no només parlem de comoditat quan ens referim a upper i sola, sinó que el seu interior disposa d’un forro moldejat que també proporciona comoditat absoluta al voltant del peu, zona de tendó d’Aquiles i turmells.

Per últim, i també com a ingredient bàsic per una bona comoditat en tirades llargues, la transpirabilitat és excel·lent! I ja no només degut al mesh, pensat per maximitzar aquesta funcionalitat, sinò també gràcies a detalls com la mateixa llengüeta que si ens fixem, té un seguit de forats per facilitar aquesta funció de transpirabilitat màxima.

Comoditat, reactivitat i amortiguació, principals característiques d’aquesta sabatilla per corredors de pes mig i alt, tirades llargues i ritmes tirant a ràpids

 

Informació tècnica de les SALOMON SONIC RA

A continuació us parlem dels aspectes més tècnics de les Salomon Sonic Ra, tenint en compte tecnologia utilitzada en les diferents parts de la sabatilla.

UPPER

MESH

Com comentàbem abans, a la part del upper trobem un mesh sense costures, que proporciona bona transpiració, suavitat, lleugeresa i molta comoditat.

GESTIÓ DE L’AJUST

SensiFit™ 

El sistema SensiFit és el que embolica el peu desde la mitjasola fins el sistema de cordons, lo qual proporciona un ajust segur, còmode i pràcticament personalitzable al voltant de tot el sistema.

Cordons tradicionals 

Els cordons tradicionals ofereixen la familiaritat, ajustabilitat i confort que prefereixen els corredors en carretera.

 

CONSTRUCCIÓ DE LA PALA

Impressions OrthoLite®

SensiFit™ soldat

Unió de cuir soldada

 

 

MITJASOLA

Gràcies a la tecnologia Vibe i els compostos Opal i Energy Cell de la mitjasola, tant l’amortiguació com la reactivitat de les sabatilles són excel·lents. Diríem que és una tecnologia ideal, com deiem abans, per aquells que impacten sobre taló ja que per un costat, els impactes i vibracions es minimitzen, i per altra part la transició des de l’aterratge del peu i l’enlairament és força ràpida.

Ens atreviríem a dir inclús que és molt bona sabatilla per aquells corredors que han patit o que tenen més risc de patir lesions a genolls o articulacions, ja que aquesta gran amortiguació al taló i reducció de vibracions sempre és un punt a favor per minimitzar aquests riscos.

 

EnergyCell+ 

EnergyCell+ és un compost de mitjasola d’alt rebot, que ofereix un retorn d’energia excepcional, al mateix temps que proporciona una gran amortiguació i durabilitat.

VIBE 

La tecnología Vibe és la combinació d’EnergyCell+, Opal y una unió única que actua com un sistema per reduir les vibracions, lom qual redueix una càrrega potencialment dolenta per al cos, al mateix temps que ofereix resposta en la petjada.

OPAL

Opal és un compost d’amortiguació que s’inserta en l’entresola i que ofereix una trepitjada sua i cómode sota el peu, amb l’aventatge d’un alt rebot. Amortiguació i rebot, el millor d’ambdos mons. A més a més, Opal és extremadament lleuger i resistent i manté el seu rendiment en temperatures extremes.

SOLA

Es tracta d’una sola amb 8mm de drop, i amb la particularitat de la línea que divideix la sola en dos meitats, que millora l’agarre i la tracció, i aporta un plus d’estabilitat al distribuir l’impacte.

Wet Traction Contagrip®

La sola, amb els tacs que podem veure a les imatges i el sistema Contagrip de Salomon, presenta en aquest cas el Wet Traction Contagrip, que proporciona un bon agarre damunt terreny mullat.

Geometric Decoupling 

Geometric Decoupling treballa amb el peu per oferir una guia suau i eficient de la càrrega, la qual es tradueix en una transició eficient i sense esforç del taló a la punta.

 

FORRO INTERIOR

OrthoLite® moldejat 

El forro interior OrthoLite® moldejat s’adapta al contorn del peu per oferir una amortiguació excepcional i duradera. La seva construcció aumenta la transpirabilitat i ajuda a eliminar l’humitat del peu minimitzant els punts calents i millorant l’entorn interior del calçat.

 

En definitiva, les Salomon Sonic Ra són se’ns dubte una interessantíssima proposta de Salomon per tal de consolidar-se com a gran referent pel que fa sabatilles de running sobre asfalt. Amb qualitat i prestacions excepcionals, es tracta d’una sabatilla excel·lent.

COMPRAR A:

Deixa un comentari