Esportistes.cat al Trail Nocturn La Tossa 2017

TRAIL NOCTURN LA TOSSA

El passat dissabte 7 d’octubre vam estar presents a la cursa de muntanya Trail Nocturn La Tossa

Una cursa de muntanya que celebrava la seva primera edició i que ens va sorprendre molt positivament.

Esperem que els organitzadors segueixin amb aquesta cursa els propers anys ja que després de l’experiència, la recomanem molt!

Anàlisi dels elements més importants a tenir en compte en una cursa

Localització:

Santa Margarida de Montbui, població tocant a Igualada. Sortida des del complex esportiu Mont Aqua

Horari:

Dissabte 7 d’Octubre a les 21h, temps màxim per fer el recorregut 2h 15min.

Nit amb bona temperatura i lluna casi plena, un dels elements que sempre agraim als organitadors en les curses nocturnes, el poder coincidir amb dies de lluna plena! Genial en aquest sentit!

Recorregut:

Circuit de 9,6km per pistes i corriols pujant dues vegades a La Tossa de Montbui.

nocturn la tossa recorregut

nocturn la tossa perfil

Terreny:

Pistes molt ràpides combinades amb corriols tècnics i molt macos.

Recorregut dur però ràpid alhora on es podia portar un bon ritme tant a les pujades com a les baixades. El circuit estava marcat amb pintura reflectant biodegradable, cintes amb reflectant que es veien perfectament amb la llum del frontal i fletxes.

Paisatges:

Tot i de ser una cursa nocturna des de dalt de la Tossa i degut a la lluna casi plena que teníem es podia gaudir de unes bones vistes nocturnes de la zona.

trail nocturn la tossa foto

Avituallaments:

Hi havia 3 avituallaments en total.

Durant el recorregut havia 2 avituallament líquids (el mateix, es passava dues vegades) al replà de l’església que el trobaves de pujada km3,5 i baixada km 6,5aprox. sota de La Tossa. Al ser una cursa de nit més que suficient.

A l’arribada avituallament líquid i sòlid amb entrepans de pernil i llonganissa, fruits secs i fruita.

Voluntaris:

Bona feina feta pels voluntaris en el marcatge de la cursa tot i que per culpa del vent s’havien mogut algunes fletxes. Molt atents amb tots els corredors tant abans de sortir com a l’arribada.

Ambient:

Al ser pocs corredors l’ambient era una mica fred, però molt bon rotllo entre tots els corredors i organitzadors parlant tots junts tant abans de sortir com a l’arribada.

Organització:

Felicitar a l’organització per l’esforç fet al tirar endavant una cursa amb pocs inscrits i donant tots els serveis com si fos una cursa que hagués tancat inscripcions.

Destacar el lloc per dutxar-se amb taquilles. També destacar el detall de l’organització de convidar a tots els corredors inscrits a la seva mitja marató de muntanya (Trail 3 Municipis) que es fa el mes de Juny.

Tot això, sumat al que hem explicat, el recorregut, els avituallaments, les indicacions, els voluntaris, etc… fa que posem un 10 als orgaitzadors. FELICITATS!!!

Bossa del corredor:

A la bossa del corredor hi trobem una samarreta tècnica de la cursa, una gorra del seu patrocinador principal Gaes, una cantimplora de pvc, sobre de crema de calor OX, dues begudes de la marca Solan de Cabras.

Tot dins d’una motxilla de cordes.

Una bossa del corredor més que complerta!!!

trail nocturn la tossa

Reportatge – Esportistes.cat al Trail Nocturn La Tossa

Arribem a Santa Margarida de Montbui a les 20h, aparquem just al costat del lloc de la sortida i anem a recollir el dorsal. Només una persona davant nostre per recollir-lo, ens atenen de seguida molt amablement i a les 20:15 ja ho tenim tot.

trail nocturn la tossa

Fem una mica de temps xerrant al lloc de la sortida, allà ens comenten que hi ha pocs corredors inscrits i comencem a veure alguna cara coneguda d’altres curses.

trail nocturn la tossa

A les 20:30h entrem als vestuaris del complex esportiu Mont Aqua (calefacció, taquilles, banys… tot molt nou) i a les 20:45 estem tots apunt.

trail nocturn la tossa

El speaker ens fa un brifing indicant el tipus de senyalització que ens trobarem, ens demana cura, ens desitja sort.

trail nocturn la tossa

A les 20:58 es dóna la sortida.

trail nocturn la tossa

El recorregut molt divertit on es pot córrer molt.

Al principi més pista i després, aproximadament del kilòmetre 2 al 3,5,  corriols de pujada fins el punt més alt de la cursa.

Segurament aquest tram és el més dur i cansat de la cursa, però no se’ns fa gens pesat, al contrari. I a dalt, trobem el primer avituallament.

trail nocturn la tossa

Tornem a baixar per corriols i seguidament pujem per pista amb forts desnivells fins tornar casi a dalt on ens trobem de nou amb l’avituallament. Ha estat un puja i baixa seguit, amb combinació de pista i corriols, ràpid, divertit, d’aquells que et fa gaudir molt més que no pas patir.

Tot seguit venen els últims 4km de la cursa, tots ells de descens ràpid primer per corriols i després per pista fins a l’arribada. Un cop més, un d’aquells elements que et fa gaudir i entregar-te al màxim, el poder córrer de baixada i fins al final de la cursa!

A l’arribada, avituallament final en el que mengem uns entrepans mentre xerrem amb els organitzadors que es preocupen molt pel tema de la senyalització i per si ens a agradat el circuit, també comentem la cursa amb els companys fins a l’entrega de premis.

Entrega de premis senzilla però amb unes bones bosses de regals pels tres primers generals masculí i femení !!

trail nocturn la tossa

Una cursa que tot just comença amb aquesta primera edició i que es mereix molta més participació de la que va tenir. És ràpida, divertida, molt ben organitzada en tots els aspectes, LA RECOMANEM MOLT!!!!

Deixa un comentari