Esportistes.cat a la Run Castell Figueres 2018

RUN CASTELL FIGUERES 2018

El passat dimarts 1 de maig vam ser presents a l’onzena cursa Castell de Figueres organitzada pel Club Atletisme Figueres.

Localització:

La sortida i arribada va tenir lloc a l’estadi Albert Gurt. Hi havia una zona habilitada per l’organització per aparcar còmodament molt a prop. L’arc de sortida i arribada estava situat a la pista d’atletisme de l’estadi.

Horari:

1 de maig a les a les 9:30h. curses infantils, a  les 10:00h. sortida de les dues curses

Recorregut:

La cursa es presenta amb tres modalitats diferents:

  • RunCastell-Kids: D’1 a 4 anys 100 m. De 5 a 7 anys 250 m. De 8 a 10 anys 400m.
  • Cursa popular, amb un recorregut de 3,5 km. per a caminadors i corredors de totes les edats, amb cronometratge i classificació.
  • Cursa atlètica, amb un recorregut de 10 km. per a corredors, amb cronometratge i  classificació.

Nosaltres vam fer la Cursa popular, com a caminadors per lesió, aquí teniu el nostre track:

Terreny:

La sortida i arribada va ser a la pista d’atletisme, després un camí de terra fins a la bifurcació amb la cursa de 10 km, que baixaven per asfalt per tornar per camins fins el Castell, la cursa popular va fer una petita pujada per asfalt fins el Castell on el terreny combinava, terra, camí  i llambordes.

Paisatges / entorn:

L’encant d’aquesta cursa i la que la fa diferent és poder córrer per dins del Castell de Sant Ferran, una fortificació molt ben conservada i amb vistes del voltants de Figueres espectaculars.

Avituallaments:

Avituallament d’aigua a la cursa de 10 km, a la de 3’5 no ni feia cap falta, ni per distància ni per la temperatura que va ser molt agradable. Avituallament final molt complerts amb begudes i entrepans de diferents tipus, formatge, pernil, botifarra.

 

Voluntaris:

Molt bé els voluntaris, tant en la zona de sortida i arribada com els del recorregut indicant en els encreuaments.

Ambient:

Molt bon ambient a la sortida i arribada, molt. Molta presència de famílies fent la cursa curta. L’speaker també va ajudar a animar als corredors.

Organització:

Bona organització, recollida de dorsals i bossa del corredor sense problemes. Avituallaments abundants i amb diversitat. Tot els serveis necessaris per una cursa: dutxes, aparcament, senyalització, avituallaments, servei d’ambulància, xip al dorsal,  classificacions online PERFECTES.

Bossa del corredor:

Samarreta commemorativa i algun detall dels col·laboradors

 

 

Reportatge: Esportistes.cat a la XI Run Castell Figueres

Degut a una inoportuna lesió (sempre són inoportunes no?) no vaig poder córrer els 10 kilòmetres i em vaig limitar a fer la cursa curta de 3 km caminant. Mai havia fet una cursa en pla caminada i ha esta una nova experiència força interessant per veure les curses des d’un altre punt de vista.

Arribem a Figueres una mica justos però sense problemes per agafar el dorsal i dir que faria la cursa curta. Espero que donin la sortida i començo a caminar, hem de fer una volta a la pista d’atletisme abans de sortir de l’estadi, els corredors surten disparats i la resta de caminadors anem fent tranquil·lament.

Ens dirigim cap el castell i arribem a la bifurcació de les dues curses, el voluntari em diu que he d’anar cap a avall, li dic que faig els 3 caminant i no em posa cap problema. Entrem a la fortificació, primer per la part de fora, és molt interessant i aprofito per fer algunes fotos amb en Josep que m’acompanya, després entrem al Castell , un passadís força ampla ple de llambordes.

Sortim de nou a fora i pugem per la muralla, tornem a fer més fotos , quan sortim del recinte del castell comencen a pujar els primers corredors. Anem cap l’estadi i quan estem a punt d’arribar a la meta ens passa el primer classificat, en Jordi Rabionet, un clàssic a les curses de Girona.

Arribem a meta i passo sense trepitjar la catifa per no provocar confusions en les classificacions. Anem a buscar l’entrepà de botifarra que ens mengen mentre anem veien com arriben més corredors. Quan acabem la botifarra anem cap al cotxe i tronem a Girona havent gaudit la cursa d’una manera molt diferent i amb ganes de tornar-hi el proper any per córrer-la en condicions.

Una cursa diferent ja que es corre per dins el castell, amb un gran ambient i organització, que us recomanem que tingueu en compte per properes edicions!

Deixa un comentari