PRIMERA EDICIÓ DEL TRAIL VIELHA – MOLIÈRES 3010

PRIMERA EDICIÓ DEL TRAIL VIELHA – MOLIÈRES 3010

Neix un trail d’alta muntanya a la Val d’Aran, amb pas pel sostre de la vall, el Tuc de Molières a 3.010 mts d’altitud

Aquesta primera edició del Trail Vielha-Molieres 3010 se celebrarà el pròxim 15 de juliol del 2017. Es compon de  dues curses amb dos traçats diferenciats. Una sky marató de 40 km de distància amb 4.000 metres de desnivell positiu; 8.000 metres acumulats. I una altra cursa, una mitja marató també d’altura, amb 21 km i 1.500 metres de desnivell positiu.

trail vielha

La Marató Vielha-Molières 3010 es tracta d’una cursa d’alta muntanya on es coronen 5 pics de més de 2.000 metres; entre ells el Molières de 3.010, sostre de la Vall d’Aran i de la cursa. Es passen dos colls de més de 2.400 metres. Té un quilòmetre vertical amagat en els primers 6 quilòmetres. Gran part de la cursa es desenvolupa per sobre dels 2.000 metres d’altitud, i la sortida i arribada es troba a Vielha, a 974 mts. Crestes com les de Letassi, prats alpins a Aubàs, magnífics boscos com el Baricauba, llacs com l’Estanh des Pois, espais naturals com l’Artiga de Lin, vistes de l’Aneto des del Tuc de Molières, cascades com les de Conangles, rius, tarteres , … tot això t’espera en aquesta cursa de pur sky run.

Hi ha curses de muntanya, aquesta és una cursa per la muntanya, en ple Pirineu axial. Et sentiràs com un cabirol o un ós en el seu hàbitat.

Més del 90% de la carrera són sendes i camins, poca pista i poc asfalt. Un recorregut circular de l’estil ganivet. Amb zones corribles i amb zones tècniques que faran gaudir als corredors. La Mitja Marató Vielha-Montpius aprofita gran part del recorregut de la seva germana gran, i corona quatre pics de més de 2.000 metres, per després baixar a Vielha de nou. El seu sostre es el Montpius a 2.258 mts. Una carrera amb 1.500 metres de desnivell positiu que no té res a envejar a la seva companya.

perfil trail vielha molieres
Les inscripcions a la cursa es van obrir el passat 24 de novembre a través de la pàgina web de la cursa www.trailmolieres3010.com , i només hi haurà 300 dorsals disponibles per a cada cursa.
Trail Vielha-Molières 3010 està organitzada pel Centre Trail Val d’Aran, l’Ajuntament de Vielha e Mijaran, i el Club Excursionista d’Aran.

Pensada i desenvolupada per corredors, per a corredors.

Podeu trobar més informació al nostre calendari de curses:

Trail Vielha Molieres 3010

 

 

Deixa un comentari