Entrevista a Laura Orgué “Ara vull endinsar-me en el món del Skyrace”

Entrevista a Laura Orgué

salomonlogo    santiverilogo

Laura Orgué: “Ara vull endinsar-me en el món del Skyrace”

L’atleta del Salomon Santiveri Outdoor Team ha concluit una temporada d’ensomni convertida en campiona del món de les Skyrunning World Series i del Campionat del Món de Kilòmetre Vertical

Laura Orgué: “Aquest any m’he demostrat a mi mateixa que també sóc capaç de córrer algo més que kilòmetres verticals”

laura vk chamonix droz phtot

(FOTO de DROZ PHOTO)

 

FONT: Departament de Premsa de Salomon / Suunto

En el món de la neu, i més concretament l’esquí de fons, el nom de Laura Orgué era ja una referència des de fa anys (amb dos jocs olímpics a les seves espatlles i havent estat abanderada a Vancouver 2010). I ara el seu nom també s’ha convertit en una referència en el món del trail running, on l’atleta del Salomon Santiveri Outdoor Team s’ha consagrat definitivament com la millor atleta del planeta en l’explosiva disciplina del kilòmetre vertical. Desprès d’una temporada de somni amb victòries en el Campionat del Món, la Copa del Món (que va revalidar per tercer cop consecutiu), la Red Bull K3 i un excel·lent paper en el seu debut en la Copa del Món de la mitja distància, laura Orgué pensa ja en la propera temporada amb un doble desafiament: mantenir la seva hegemonia en el kilòmetre vertical i donar el salt a les curses de més kilometratge.

¿Com et sents després d’haver protagonitzat una temporada tant positiva? Esperabes aconseguir tants bons resultats?

Molt satistefa per haver aconseguit ser bastant regular durant totes les curses de l’estiu i aconseguir estar en bones posicions en totes les curses en les que he participat. El cert és que veient les meves temporades anteriors, creia que podia fer una bona temporada de curses verticals, però de les skyraces no m’esperava res, el meu objectiu era provar.

¿De què et sents més orgullosa?

Veient les expectatives que tenia i la temporada  que ha sortit, del que em sento més orgullosa és de les skyraces. He aconseguit guanyar una de les proves de la Copa del Món i en les altres dues en les que he participat, les he pogut disputar. M’he demostrat a mi mateixa que també sóc capaç de córrer algo més que kilòmetres verticals.

¿En el futur t’agradaria focalitzar-te cap a les Skyraces?

Crec que aquest any he descobert que m’agraden també les curses de més kilometratge. Sí, crec que en el futur insistiré una mica més en aquest tipus de proves. Però les curses verticals no les deixaré, és una disciplina en la què em sento molt còmode, fins al punt de què com coneixo a la perfecció el tipus d’esforç que suposen, les disfruto moltíssim.

¿Quin és el secret d’una disciplina tant explosiva com el Kilòmetre Vertical?

Crec que la genètica està de part meva en aquest tipues de competicions: un bon motor i lleugeresa en el xassís. Això crec que és la base, però sense oblidar l’entrenament i ser capaç de competir al cent per cent durant una prova relativament curta. Crec que algo que s’ha d’entrenar també, i no és obvi, és el fet de saber posar el teu cos al límit durant un període curt de temps, saber patir intensament.

Olímpica en esquí de fons i campiona del món en kilòmetre vertical, no hi ha descans?

Per a mi representen dues temporades molt diferents i ben complementades. El meu objectiu principal són les competicions d’hivern i em preparo física i mentalment per aquestes durant tot l’any. Les curses per muntanya han aparegut a la meva vida amb un altre enfoc diferent, més lúdic. Encara que any rera any, m’estic especialitzant més en elles i tinc més expectatives posades en les curses de muntanya. Així que també s’incrementa la pressió. De moment disfruto molt d’ambdues temporades i amb cap, sense carregar-me massa de competicions, crec que he trobat la fòrmula per tal que es complementin sense que el meu rendiment es vegi perjudicat.

Com t’ajuda la preparació de la temporada d’hivern per després estar al cent per cent en la de trail running?

Crec que el que m’aporta la temporada d’hivern en benefici del trailrunning és el fet del que em passo sis mesos de l’any sobre els esquís i sense córrer gaire. Això, encara que a primera vista podria semblar que va en detriment del rendiment d’un corredor de muntanya, crec que a mi em beneficia en el sentit de què deixo reposar la musculatura del corredor i les articulacions no pateixen els típic impactes de quan corres. D’aquesta forma aconsegueixo arribar fresca a les curses de trail running, tot i haver estat tot l’hivern competint.

Quins objectius t’has marcat per la propera temporada?

De moment encara no hem marcat clarament el calendari però hi ha dues coses que tinc clares: per un costat no vull oblidar-me dels kilòmetres verticals, així que vull intentar disputar de nou la Copa del Món, i per altra banda vull endinsar-me en el món del skyrunning, tot i que ja veurem exactament com es materialitza aquest objectiu.

008(c)JordiSaragossa_SA_4298 limone skymarathon

(FOTO de JORDI  SARAGOSSA)

 

Deixa un comentari