Mitja Marató de Ripoll 2018 – Reportatge d’Esportistes.cat

Mitja Marató de Ripoll

El diumenge 18 de novembre vam ser presents a la Mitja de Ripoll, una mitja que complia la seva 40a edició i que a més a més era Campionat de Catalunya de la distància. També es fa fer la cursa de 5 km Bressol de Catalunya.

Localització:

La cursa començava des del monestir de Ripoll, lloc emblemàtic. Pels voltants es podia aparcar amb certa facilitat.

mitja de ripoll

Horari:

Dos horaris diferents per les dues modalitats:

  • Mitja marató a les 10:00
  • 5 km a les 10:15

Recorregut:

Dos modalitats diferents:

  • La mitja 21’097 km certificats per la Federació Catalana d’Atletisme.
  • 5 km.

Nosaltres vam córrer la mitja, aquí teniu el recorregut i perfil:

mitja de ripoll

mitja de ripoll

Terreny:

Cursa totalment d’asfalt. Es comença a Ripoll i es va fins a Sant Joan de les Abadesses per tornar per la mateixa carretera fins el km 19 que entrem a Ripoll per una altra banda dins arribar novament al Monestir.

Paisatges / entorn:

La cursa transcorre per la carretera que va des de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses i que passa per la Vall del Riu Ter. Tot i ser carretera el paisatge és molt verd i corres envoltat de camps i muntanyes.

Avituallaments:

Hi havia un cada 5 km, al km 5, al 10, al 16 i l’avituallament final, els del recorregut eren de líquid i taronja i el final amb hamburguesa i pa amb tomàquet i deferents begudes. Molt ben col·locats i els voluntaris superatents i amables amb els corredors. De tornada t’oferien més aigua dels avituallaments que ja havies passat anteriorment.

mitja de ripoll

Voluntaris:

Tots molt amables i amb ganes d’ajudar, des de la recollida de dorsals fins el guardarroba. Tot i la pluja van estar animant a la carretera i fent la seva feina a la perfecció.

Ambient:

Força ambient a la sortida, en el pas per Sant Joan de les Abadesses i a l’arribada. Durant el trajecte per carretera poca animació com és lògic i més amb la pluja que tot i no ser forta no va parar de caure.

mitja de ripoll

Organització:

Molt bona organització!!! Entrega de dorsals i xips sense problemes. Espai per poder-se canviar i deixar la bossa. Les dutxes una mica lluny de l’arribada, a pavelló. Inici puntual. Servei d’speaker a la sortida i arribada.

L’arribada al monestir molt emblemàtica. Cursa cronometrada amb xip d’un sol ús.

mitja de ripoll

mitja de ripoll

Bossa del corredor:

Bossa amb bona samarreta de la marca Mizuno.

mitja de ripoll

Reportatge – Esportistes.cat

Diumenge plujós, molt plujós, dels que sents la pluja per la finestra i penses, ara he d’anar a córrer? I tant què si!!!

Així que a les 7 em llevo i després d’esmorzar cotxe cap a Ripoll que falta gent. Surto i plou amb força, però quan arribo a Vic deixa de ploure i fins Ripoll el temps ens dona una pausa. Després d’aparcar a uns 800 m de la sortida vaig caminant fins el Monestir i recullo el dorsal, he arribat molt bé de temps, una hora abans així que aprofito per anar al lavabo, esmorzar una mica més, fer quatre fotos i escalfar.

mitja de ripoll

A les 10 puntualment es fa el tret de sortida, comencem a córrer sota una pluja fina però constant que va calant al llarg dels kilòmetres. La primera part del circuït és una mica ascendent, vaig a un ritme còmode per no cremar-me gaire en aquests 10 primers kilòmetres, poc abans del kilòmetre 5 hi ha el primer avituallament.

mitja de ripoll

Foto organització

Seguim direcció Sant Joan i quan encara no he arribat al km 9 ja veig al primer classificat que torna, és el triatleta professional Nan Oliveres, li porta una bona distància al segon. L’animem i seguim endavant, veig els tres primers classificats amb distàncies clares entre ells. Poc a poc van passant més corredors que ja fan el camí de tornada. Després de l’avituallament passem pel pont d’entrada de Sant Joan i fent una petita volta per dins de la població per tornar a la carretera direcció Ripoll.

Ara el terreny fa una mica de baixada i accelero una mica el meu ritme, em trobo bé tot i que aquest mes no he entrenant gaire i recupero alguna posició de les moltes que he perdut en la primera part. Es nota que és campionat de Catalunya perquè tot i no haver-hi gaire corredors hi ha molt de nivell.  La tornada em va força bé, animo als corredors que encara han de fer la volta i agafo més aigua tot i anar ben xop de la pluja, sembla que ens dóna una mica de treva a partir de l’hora i quart i ja no plou tant. Arribem a Ripoll fent una petita desviació i entrem per un altre carrer, encara tinc temps d’avançar algun corredor més i arribo a la meta força bé.

mitja de ripoll

Foto organització

Després de creuar-la vaig directe a buscar l’hamburguesa que s’olora des de lluny, saludo alguns coneguts i vaig per la bossa. Torno al cotxe i cap a Girona novament. Un gran diumenge per córrer tot i que semblava que no seria així.

Una gran mitja al bressol de Catalunya i amb bons paisatges tot i ser d’asfalt. Per això us la recomanem, organització genial i a diferència de molts curses d’asfalt, respires muntanya, aire lliure i paisatges genial!!!

mitja de ripoll

Deixa un comentari