DiR i la Fundació OAFI col·laboren per fomentar la pràctica de l’esport de forma saludable

La cadena de clubs esportius DiR i la Fundació OAFI col·laboren per fomentar la pràctica de l’esport de forma saludable

La Fundació Internacional de l’Artrosi (OAFI) i la cadena de Clubs DiR a través de la Fundació DiR, signen un acord per col·laborar en projectes vinculats a l’artrosi en l’àmbit de l’esport i la salut.

Ambdues entitats promouran programes socials orientats a la prevenció i educació per als diferents grups de risc de patir artrosi (persones grans, esportistes, dones i nens i nenes), i també, impulsaran campanyes de divulgació i conscienciació social per a la prevenció i tractament de l’artrosi, la salut articular, l’exercici i l’alimentació.

Col·laboraran en l’estudi, desenvolupament i implementació de projectes en l’àmbit de la salut, especialment aquelles que puguin estar vinculades amb l’artrosi en l’àmbit de l’esport i la salut, prevenció i rehabilitació de lesions, estudi del múscul i el tendó, i nutrició i suplements.

Així mateix, organitzaran Programes, Cursos, Diplomatures, Conferències, Seminaris i Tallers que siguin d’interès en l’àmbit de la salut articular i l’esport.

Com comenta el Dr. Josep VergésCal estar en forma per practicar un esport, no fer esport per estar en forma. La pràctica esportiva ha de realitzar-se de forma saludable i adequada al morfotipus i condicions de cada persona per evitar lesions i artrosis prematura

Per a Clubs DiR, cadena de gimnasos líder a Catalunya, aquesta aliança segueix afermant el seu compromís per transmetre els valors de l’esport com a generadors de salut i per orientar a la societat cap a uns hàbits de vida saludables.

Isabel Caba, Directora de la fundació DiR, afirma que “amb aquesta aliança amb OAFI, DiR qualifica encara molt més el servei als seus clients. Perquè fer esport amb seguretat, evitant lesions i adaptant-ho a les necessitats de cada persona, converteix l’activitat física en una millora de la nostra salut i en un plaer.

L’ARTROSI

L’artrosi afecta a més de 300 milions de persones a tot el món. Malgrat el seu gran impacte social, es veu sovint com una patologia llunyana, associada a la vellesa. No obstant això, a més d’afectar a les persones grans, cada vegada es detecta amb més freqüència en dones postmenopàusiques, esportistes i fins i tot joves.

A Espanya hi ha 7 milions de persones que pateixen artrosis. Segons l’última Enquesta Nacional de Salut (Juliol 2018), realitzada en població femenina a partir dels 15 anys, el 23,5% de les dones espanyoles pateix artrosis. En 2012, es van posar a Espanya més de 93 mil pròtesis de maluc i genoll i les expectatives és que augmenti.

S’estima que al voltant d’1.000.000 persones a Catalunya pateixen artrosis. Una patologia que ocupa la 5a posició en el llistat de principals trastorns crònics declarats a Barcelona. Afecta el 15,2% dels homes i al 29% de les dones. Juntament amb la migranya i el dolor d’esquena, l’artrosi està al capdavant dels trastorns crònics que més afecten les dones de la ciutat de Barcelona.

dir

A la foto: Sra. Isabel Caba, Presidenta de la Fundació DIR,
Dr. Josep Vergés, President de la Fundació OAFI

Sobre Clubs DiR

DiR és l’empresa pionera a Barcelona, amb 39 anys de trajectòria, a fomentar l’esport i l’estil de vida saludable, oferint les últimes innovacions en fitness, wellness i salut. La missió de DiR és millorar la qualitat de vida de les persones acostant a tothom la pràctica d’un estil de vida saludable. L’objectiu de DiR és continuar liderant el sector del fitness i la salut a Barcelona, amb la vocació d’oferir serveis innovadors i de qualitat que reverteixin en el benestar integral de les persones en les millors condicions.
Més informació a: www.dir.cat

Sobre OAFI

OAFI és la Fundació Internacional de pacients amb Artrosis. Única al món, amb seu a Barcelona, lidera a escala mundial projectes de prevenció, conscienciació, tractament i millora de la qualitat de vida de les persones amb artrosis o susceptibles de patir-la. Treballa per posar fre a aquesta patologia inflamatòria crònica que, amb l’increment de l’esperança de vida i l’envelliment de la població, presenta una tendència d’afectació cada vegada més preocupant. La Fundació ha desenvolupat programes educacionals per millorar i prevenir aquesta patologia, per a tot els segments de població susceptibles de patir artrosi: OAFI WOMAN, OAFI SPORT, OAFI SPORT CHILDREN, OAFI SPORT VETERANS, OAFI WELLNESS CORPORATION, PACIENT EXPERT, entre altres. A més, està liderant projectes internacionals de recerca per millorar la qualitat de vida dels pacients amb artrosi.
Més informació en: www.oafifoundation.com

Deixa un comentari