Pau Capell campió de la UTMB 2019

Pau Capell toca la glòria. Per això ha estat treballant tot l’any. Enrere queden Transgrancanaria, Patagonia Run, Cerrorojo, Blue Trail, Cami de Cavalls i la Mozart 100. I és que l’objectiu de la temporada era coronar-se a l’UTMB, i ho va aconseguir. Vaja, si ho ha aconseguit!! El corredor de The North Face ho va fer per la porta gran, dominant de principi a fi, els 170 quilòmetres que el coronen com el que és: EL MILLOR.

Foto:@josemiguelmunoze

Pau Capell tenia com a objectiu les 20h14′, que tot i no ser el mateix recorregut, ell ho tenia al cap. Així ho havia estudiat amb la seva entrenadora i així ho tenia planificat. El de The North Face va imprimir un ritme alt des de l’inici. Els primers metres el japonès Masatoshi Obara va encapçalar la cursa, però simplement per ser protagonistes de les càmeres, perquè un cop deixat l’asfalt inicial, Pau el va donar captura i d’aquesta manera començar la seva gran batalla.

Primer es va emparellar amb Scott Hawker, però ràpidament el de Sant Boi de Llobregat el va deixar enrere per anar durant el recorregut en solitari.
Per darrere Thevenard, Hajnal, Hawker, Owens, Symonds, Obara, Miller, Luo i Deng se les tenien entre ells. Pau continuava al seu ritme regular.

Foto:@josemiguelmunoze

Amb el pas dels quilòmetres, el de The North Face ha anat distanciant-se dels seus perseguidors, al capdavant. Amb un ritme molt regular Capell seguia concentrat sense donar cap mostra de relaxació. Les seves referències del 2017 s’anaven complint, tot i que el recorregut era diferent. El de The North Face arribava a Vallorcine a les 11:54, en el que era el seu darrer descens abans de començar l’ascens a T.auxVents.

Les diferències amb el Xavier Thevenard, en aquest punt ja era de 28′ quan a Pau li tocava el que era el darrer ascens del recorregut. Poc menys de 20 quilòmetres per meta: el seu objectiu. El cansament començava a notar-se, i és que portava 150km i més de 9100m+ Però a Pau res ni ningú li podia treure el que estava a punt d’aconseguir. L’ascens se’l va prendre amb calma però amb un ritme constant. L’ascens era dur, però Pau ho suportava bé. Les diferències es mantenien. El de The North Face va saber patir per aconseguir el seu somni, guanyar l’UTMB sumant una nova victòria en el seu palmarès, aquesta vegada a la catedral del trailrunning mundial.

Pau Capell, CAMPIÓ de l’UTMB i revalida el títol de CAMPIÓ de l’UltraTrail World Tour.

Només finalitzar la curtsa, Pau comentava que “era un somni i ara puc dir que ho he aconseguit quan vaig començar a córrer fa 7 anys. Per super herois, els meus pares. Fins que no he arribat al poble, no m’ho he cregut, he clabat els temps que havíem parlat però tot això, això va a dies”

Deixa un comentari