Valoració de les INOV-8 TRAIL TALON 275

INOV-8 TRAIL TALON 275

Gràcies a Sport-Med hem pogut provar una de les joies de la corona de la marca britànica Inov-8 i que la consoliden com una de les millors marques del moment en calçat per a corredors de muntanya, les TRAIL TALON 275

inov-8 trail talon 275

 

Sense voler-nos avançar sobre el que podeu llegir  continuació, sí que volem destacar que tant sols calçant-nos aquestes sabatilles i corrent els primers quilòmetres, ja ens donem compte que la comoditat, amortiguacio i agarre són espectaculars, pràcticament insuperables.

La pròpia marca ja ens les defineix com unes sabatilles:

  • Perfectes per trails durs.

  • Nivells òptims d’absorció de l’impacte i retorn d’energia

  • Agarre agresiu

Però no ens anticipem i anem a analitzar-les!

 

CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS DE LES INOV-8 TRAIL TALON 275

Com sempre, valorarem primer els elements més importants d’unes sabatilles de córrer per muntanya, segons la nostra pròpia experiència i sensacions, per aquest model en concret, i sense entrar de moment en aspectes més tècnics:

 

Amortiguació (10)

Excel·lent! Se’ns dubte la primera gran sorpresa al sortir a córrer amb les Inov-8 Trail Talon 275 ha estat la gran amortiguació que ens proporciona.

La reducció de l’impacte es fa evident a mida que acumules quilòmetres i s’agraeix sobretot en aquells trams més ràpids o amb més desnivell negatiu, on l’impacte acostuma a ressentir més els genolls i la musculatura en general.

Sempre hem pensat que l’amortiguació és una de les característiques que a la llarga, més lesions ens evitarà i el nostre cos més agrairà i podem garantir que l’amortigüació que presenta el model TRAIL TALON 275 de INOV-8 és immillorable.

inov-8 trail talon 275

 

Estabilitat (9)

L’estabilitat és una altra de les principals característiques d’aquestes sabatilles. Tant l’amplada de la sabatilla com la dels tacs, permeten una trepitjada estable que proporciona gran seguretat al córrer damunt de qualsevol tipus de superfície.

 

Agarre (9)

Les hem provat damunt terrenys força diversos: sobre sec, sobre mullat, amb grava, amb fang, damunt de pedra llisa i pedra rugosa, i la sensació ha estat en tot moment d’un agarre sorprenent.

Els tacs, que aparentment no són molt exagerats, són de 4mm i força amples. Aquesta amplada que beneficia molt una bona estabilitat i seguretat en la petjada com comentàvem en l’apartat anterior, ens semblava a priori que potser anava en contra d’un bon agarre però ni molt menys.

Les Inov-8 Trail Talon són unes de les sabatilles de muntanya que més seguretat ens han transmès pel que fa a agarre damunt tot tipus de terrenys.

inov-8 trail talon 275

Excel·lent en les característiques més importants per  unes sabatilles de muntanya: Confort, estabilitat, agarre i amortigüació

 

Confort (9)

Aquest és un altre dels seus punts forts. Poques sabatilles de muntanya hem probat que proporcionin tant de confort i comoditat. La sensació als peus és d’amplada, de llibertat, i tot i que les Trail Talon 275 s’adapten perfectament al peu i el subjecten a la perfecció, en cap moment hi ha una sensació d’agobio, pressió, ni la més mínima molèstia.

Inclús permeten moure amb facilitat els dits dels peus degut a l’amplada en aquella zona en concret.

 

Lleugeresa (9)

Es tracta d’una sabatilla molt lleugera que sorprèn quan l’agafes per primer cop. El disseny podria fer pensar el contrari, però realment és una sabatilla que pesa molt poc ja que estem parlant tant sols de 275 grams per a una talla mitja

 

Durabilitat (-)

Encara no podem valorar la durabilitat de les sabatilles doncs portem menys de 200km correguts amb elles, però sí que us podem anticipar que segurament, tampoc ens decepcionarà pel que fa aquesta preuada característica que a tothom ens agrada que tinguin les sabatilles de muntanya.

En el nostre cas, les sabatilles estan en un estat exel·lent tant pel que fa la sola, com el upper, puntera i altres elements de disseny més estètics que a priori potser no donaben la sensació d’aguantar tant.

I tot i que com dèiem no hem corregut encara 200km amb elles, sí que ho hem fet per tot tipus de terreny i condicions climatològiques.

 

 

Tecnologia (9)

Parlarem dels aspectes més tècnics en el proper apartat, un cop finalitza la nostra valoració personal de les Trail Talon 275. De totes formes, és evident que la marca Inov-8 està a la última pel que fa l’aspecte tecnològic, ja que d’altra manera seria del tot impossible aconseguir un calçat amb tant bones prestacions i el més sorprenent, tant lleugeres i al mateix temps, tant perfectes pel que fa amortigüació i tant bones en quant a durabilitat, agarre i estabilitat.

Impermeabilitat (5)

Segurament aquesta no és una de les virtuts d’aquest calçat, però la marca Inov-8 n’és conscient i per això ha llençat el model TRAIL TALON 275 GTX que amb Gore-Tex, estan molt més pensades per córrer en terrenys humits i freds, protegint els peus davant aquestes inclemències meteorològiques.

 

Transpirabilitat (9)

Al mateix temps, la tela el upper permet una transpirabilitat excel·lent i quan les temperatures no són molt fredes ni ens mullem, s’agraeix moltíssim, al respirar el peu molt més i evitar un excés de sudoració.

 

 

Disseny (10)

En aquest cas, sabem que el disseny és un tema de gustos, però l’hem volgut destcar perquè ens ENCANTA! Pensem que es tracta d’una sabatilla amb un disseny molt original, sobretot pel que fa el relleu amb la marca Inov-8 sobesortint pel latral e la sabatilla.

inov-8 trail talon

Flexibilitat (7)

Molt bona flexibilitat. Ens donem compte tant sols agafant-les i doblegant-les, i és un dels elements clau per ajustar-se a la perfecció als moviments dels peus i adaptabilitat a tot tipus de terrenys amb màxima comoditat i eficàcia.

flexibilitat inov-8 trail talon

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

Les Trail Talon 275 ofereixen la més novedosa tecnologia pel que fa al balanç entre velocitat i amortiguació, sent unes sabatilles ideals per a llargues distàncies i terrenys durs. Proporcionen un ajustament i comoditat perfectes gràcies a la nova generació de tecnologia ADAPTERFIT.

En la MITJASOLA, dues peces POWERFLOW proporcionen nivells òptims d’absorció de l’impacte i retorn d’energia.

 

Fit Standard
Drop 8mm
Plantilla 6mm escuma
Profunditat llengüeta 4mm
Mitjasola POWER FLOW
Gruix Mitjasola Taló 25.5mm / Puntera 17.5mm
Pes 275g

 

TRACCIÓ SUPERIOR

Tacs multi-direccionals de 4mm de profunditat, tots ells amb una ample zona de contacte, proporcionen un agarre agressiu, excel·lent estabilitat i una ràpida expulsió de qualsevol residu.

 

MITASOLA – TECNOLOGIA D’AMORTIGÜACIO

Les dues peces POWERFLOW proporcionen un 10% de millor absorció de l’impacte i un 15% de millor retorn d’energia que les mitjasoles standars.

El gruix de la mitjasola, que va dels 25,5mm als 17,5mm no són excessius, més aviat són baixos, lo qual proporciona més estabilitat i proximitat al terra.

El Dynamic Fascia Band ajuda per altra banda a aconseguir aquesta millora en amortiguació i retorn d’energia.

 

INTERIOR – CONFORT i FLEXIBILITAT

L’amplada del calçat permet al peu disposar de més comoditat i espai a l’interior de les sabatilles. Com deiem anteriorment, inclús els dits dels peus gaudeixen d’una llibertat de moviments poc habitual a l’interior d’una sabatilla de trail running.

Fabricada tenint en compte l’anatomia natural del peu, la següent generació ADAPTERFIT s’adapta al moviment natural i inflamació del peu durant el moviment.

La tecnologia Meta-Flex aporta una més que considerable flexibilitat al calçat

inov-8 trail talon 275

UPPER:

La part superior està composada per una malla de teixit suau i resistent al mateix temps, i que rebutja l’aigua de forma que tot i que l’aigua la traspasa i com dèiem abans, ens mularem els peus si passen per rieres o zones molt mullades, també l’aigua s’expulsarà i ens asecarem de forma ràpida.

inov-8 upper trail talon

 

SOLA

La tecnologia Tri-C (composta per tres tipus de goma) juntament amb els tacs dels que abans parlàbem, proporcionen un agarre espectacular sobre tot tipus de terrenys, que donen una confiança increible al córrer.

Els tacs, que sobresurten uns 4mm, no són gaire llargs i en canvi, són amples, proporcionant bon agarre, sensació d’estabilitat i molt bona resistència al desgast.

inov-8 trail talon

 

 

Ideal per terrenys durs i trails de llarga distància degut a la bona amortiguació i comoditat. Una de les sabatilles per a corredors de muntanya que més bones sensacions ens ha transmès i que més recomanem!!!

 

Combinació excel·lent de velocitat, amortigüació, agarre i confort !!!

PVP – 125€ aprox.

Comprar a:

 

inov-8 trail talon

 

2017-03-29 09.47.32

2017-03-27 18.02.26

2017-03-27 18.01.59

inov-8 trail talon

inov-8 trail talon

Deixa un comentari