Esportistes.cat a la Multisegur Volta als Ports d’Andorra 2018

Multisegur Volta als Ports d’Andorra – Marxa cicloturista 4*

El passat 1 de juliol vam estar presents a la marxa cicloturista Multisegur Volta als Ports d’Andorra.

A continuació teniu tots els detalls de la cursa, així com la crònica de la nostra participació.

No ens volem adelantar al que llegireu, però sí us anticipem que es tracta d’una marxa cicloturista que val molt la pena, on tant els paisatges, el circuit i l’organització són excel·lents. Si t’agrada pedalar no te la pots perdre!!

Anàlisi dels elements més importants a tenir en compte en una cursa

Localització:

La marxa cicloturista comença a La Massana, per anar passant per una gran quantitat de poblacions per arribar a l’últim port, La Coma d’Arcalís, que ens va portar fins a l’estació d’esquí d’Ordino-Arcalís (no és un circuit circular tot i que  sempre ens movem per una zona bastant propera).

Les carreteres d’accés a Andorra són bones, tot i que a la tornada es pot trobar embut sortint d’Andorra.

La comunicació fins a Ordino és molt bona i a més al mateix carrer de sortida hi ha molt de lloc per aparcar, a més hi havien dos aparcaments, un cobert i de pagament a partir d’una (1) hora d’estada, que es trobava just a sota de l’oficina de turisme (edifici de Telecabina), i un altre de descobert i gratuït, sortint de la Massana en direcció a Arinsal.

Horari:

Vam sortir a les 8:30 AM. Fins llavors feia una miqueta de fresqueta però tan bon punt vam començar va sortir el sol, que dominaria tot el dia d’inici a fi.

Recorregut:

Vam escollir la modalitat 4*, la més llarga ja que tenia 4 ports:

volta als ports d'andorra

La distància va ser de 109kms que a més van quadrar molt amb la medició/track del GPS:

volta als ports d'andorra

El circuit 4* té un desnivell positiu de 3232m, que també quadra bastant amb la medició/track del GPS (3228+)

volta als ports d'andorra

Terreny:

En ser una marxa cicloturista, el terreny és 100% asfalt i com no, estem parlant d’Andorra, amb lo qual o es puja o es baixa.

A l’anterior imatge podem veure el rutòmetre on es veuen clarament tots els punts pels quals passava la marxa, ports inclosos. Des de ports amb desnivell sostingut fins rampes brutals passant per baixades molt ràpides però també amb trams técnics.

Paisatges / entorn:

Els paisatges són preciosos, en tot moment ens movem per ports i mentres pugem podem, entre el patiment de la pujada, gaudir de les vistes des de gran alçada.

Les millors vistes sens dubte són les que ens trobem a l’última pujada mentre encarem el port de la Coma d’Arcalís que ens dura a la pista d’esquí d’Ordino-Arcalís, amb la vista de les muntanyes, algunes encara amb una mica de neu.

volta als ports d'andorra

Avituallaments:

Els avituallaments d’aquesta marxa cicloturista són molt bons i complerts, posant de tot el que el participant necessita i en bones quantitats.

Per la marxa 4* van ser els següents:

Km 40, La Rabassa

Km 63, Alt de la Comella

Km 79, Coll de Beixalís

Km 99, El Serrat

Km 104, Arcalís

Km 109, Arribada / llegada

Vam trobar aigüa, isotònica, coca cola, fruits secs, fruita seca, xocolata, fruita normal (meló, síndria, plàtan, taronja), gels, barretes, etc…

volta als ports d'andorra

Voluntaris:

A RECALCAR, en majúscules, el tractament que ens van oferir tota la gent de tots els avituallaments i voluntaris en ruta, donant ànims, ajudant a la gent que no volia baixar de la bici avituallant-los en ruta i als que volien baixar i descansar omplint bidons, un 10 per ells.

 

Ambient:

A l’inici de la marxa vam tenir música mentres esperàvem la sortida amb l’speaker donant indicacions del temps que quedava per començar així com indicacions sobre la cursa. Durant el recorregut hi vam trobar gent animant del poble que sortia a donar un tomb i aplaudia i animava als corredors. A la zona d’arribada també hi havia speaker i música.

 

Organització:

A l’organització d’aquesta marxa cicloturista Volta als Ports d’Andorra els hi posem un 10, per tota la quantitat d’atencions i detalls que tenen amb els esportistes, des d’abans de començar la cursa, com per exemple:

– Correus electrònics amb informació important pels inscrits

– Resposta i resolució ràpida de preguntes via correu electrónic

– Facilitats per recollir el dorsal el mateix dia de la cursa

– Informació dels aparcaments per la zona de sortida

– Esmorzar previ a la sortida per tots els inscrits amb entrepans, coca, sucs, cafés en  gran quantitat i bona qualitat.

– Indicacions importants sobre la marxa, com informació de la sortida neutralitzada, marcatge de la marxa, precaucions a tindre al circular amb trànsit obert, cotxes de suport als corredors en cas d’avaria mecànica

– Possibilitat de deixar una bossa de vida amb roba seca per recollir-la a l’arribada i posar-te roba seca mentres dines

– Parking de bicicletes a l’arribada per deixar la bicicleta mentres dines

– Regal de 2 tickets per pujar al telecadira de Creussans en Arcalis (valid per acompanyants i participants) a la pista d’esquí per fer una passejada i estirar cames a la muntanya després de la marxa

– Dinar molt complet a l’acabar la cursa amb beguda, 2 plats i postre, tot cuinat i amb una molt bona qualitat.

– Sorteig de premis a l’arribada

– Servei de massatges a l’arribada

– Dutxes a la sortida (a la pista d’esquí no n’hi han).

– Autobusos gratuits per pujar als acompanyants a Arcalís i baixar als corredors que ho volguessin.

– Tall de la carretera d’accés a Arcalís de 11 a 15h per tal que els corredors tinguessin la carretera per ells sols durant aquesta franja horària.

– Animació amb speaker i música a la zona d’arribada.

– Medalla de finisher amb gravació làser de temps a la mateixa arribada gratuita pels finishers.

– SMS amb el temps de classificació post-cursa.

 

Bossa del corredor:

El maillot no entrava al preu de la inscripció però es podia comprar a l’hora de fer la inscripció.

La bossa del corredor portava una mena de plàstic per cobrir-se en cas de fred o pluja, una barreta energètica, un gel i una pastilla de sals de la marca 226ERS, a més de publicitat i un bon mapa de carreteres a Andorra amb les millors rutes per fer.

 

Reportatge – Esportistes.cat a la Multisegur Volta als Ports d’Andorra

Vam sortir de Barcelona molt aviat per tal de no fer tard a la sortida i perquè haviem de recollir dorsals i la bossa del corredor. A les 4 AM sortiem de BCN direcció la Massana on vam arribar sobre les 7 AM aproximadament,  una mica aviat ja que vam arribar a la sortida i encara l’estaven muntant.

De totes maneres ens vam apropar a la sortida on ja hi havia la gent de l’organització que molt amablement ens van facilitar la bossa de corredor.

volta als ports d'andorra

Acte seguit vam anar a esmorçar ja que l’organització el preparava pels corredors i quin senyor esmorçar, hi havia de tot i en gran quantitat, entrepans, coques, sucs, cafés, tot boníssim.

volta als ports d'andorra

Després vam marxar al cotxe a descansar una mica, vestir-nos i posar a punt les bicis.

Deu minuts abans de la sortida arribem a la sortida i deixem la bossa de vida a l’organització per tal que ens la donin a l’arribada. La sortida està separada per tanques depenent del circuit que s’anés a fer, des del 1* fins  al 4*.

volta als ports d'andorra

Ens coloquem al calaix i a esperar la sortida entre les indicacions de l’speaker i la música ambient.

volta als ports d'andorra

volta als ports d'andorra

volta als ports d'andorra

Comença la sortida neutralitzada que ens farà baixar un munt de kilòmetres, uns 23 kms aproximadament direcció Andorra fins la duana. Una baixada ràpida i gens técnica però amb compte ja que hi ha trànsit obert. Mentres baixes tots aquests kilòmetres només pots pensar que després s’haurà de pujar tot.

Arribem a la rotonda de la duana i mitja volta, comencem a pujar direcció Sant Julià, el Poble d’Aixirivall per començar el primer port que ens durà al Coll de la Peguera, al km 40. Una pujada bastant sostiguda excepte el principi on ens esperen unes rampes fortetes.

volta als ports d'andorra

Una vegada arribats a dalt, avituallament i cap a baix.

volta als ports d'andorra

volta als ports d'andorra

Comencem a descendre cap al Poble Juberri i Sant Julià al km 54 on començarem el segon port que ens durà a l’Alt de la Comella, km 63,3. Aquí ja comença a apretar la calor i les pujades, sense ombra comencen a passar facura. Arribem a dalt i trobem el segon avituallament.

volta als ports d'andorra

volta als ports d'andorra

Ens avituallem bé i comencem la baixada cap a Encamp, km 70.5 per engaltar el port més curt i a la vegada més dur que pujarem, la Collada de Beixalís, amb 3 kms inicials molt forts on ens retorcem sobre la bici i 3 kms menys durets fins arribar al tercer avituallament, km 78,7.

volta als ports d'andorra

Una vegada avituallats comencem a baixar un altre cop cap a Anyós Poble i anirem passant per La Massana Poble, Ordino, Llorts i el Serrat on ens espera el quart avituallament. Carreguem bidons per encarar la última pujada del dia, que ens durà a la Coma d’Arcalís, a la estació d’esquí al km 109. A mitja pujada però ens tenen preparat un altre avituallament, en ple sol, amb uns voluntaris de 10 que ens animen i ens donen forces, al km 104,2.

volta als ports d'andorra

volta als ports d'andorra

volta als ports d'andorra

 

 

Una vegada arribats a dalt, deixem la bici al parking de bicicletes que l’organització havia muntat, ens hidratem (amb cervessa) i qui vol va a fer-se un massatget. Nosaltres anem a gravar la nostra medalla al moment amb tecnologia làser i després a dinar.

volta als ports d'andorra

volta als ports d'andorra

volta als ports d'andorra

El dinar és de qualitat, res de dinars per emportar, amb la possibilitat d’escollir entre amanida de llenties i pasta de primer i mandonguilles o pollastre de segon i amb unes natilles de xocolata de postres. Un dinar molt bo, de bona qualitat i amb gran quantitat per tal de recuperar forces.

volta als ports d'andorra

volta als ports d'andorra

volta als ports d'andorra

volta als ports d'andorra

En acabar ens posem el paravent i encetem la baixa per tornar al cotxe, ja que tot i que hi havia autocars per baixar preferim baixar pel nostre compte.

volta als ports d'andorra

Només podem agraïr les atencions rebudes per part de l’organització i els voluntaris arreu els 109kms i recomanar aquesta marxa cicloturista a tothom que li agradin les dues rodes no motoritzades.

FELICITATS ALS ORGANITZADORS i us recomanem a tots córrer les properes edicions de la marxa cicloturista VOLTA ALS PORTS D’ANDORRA.

És una marxa cicloturista que se’ns dubte heu d’afegir al vostre calendari!!

Deixa un comentari