Grampons ICE TRAIL de GRIMPADA – Ideals per Snowrunning !!!

Prova dels GRAMPONS ICE TRAIL de GRIMPADA

grimpada

 

Aprofitant les nevades dels útlims dies pels Pirineus, ens hem desplaçat fins els Pirineus per tal de provar els GRAMPONS ICE TRAIL de la marca catalana GRIMPADA.

De fet, hem trobat l’escenari ideal: un poblet ja pertanyent a França, Eyne, on la neu no havia caiguat amb excés i la zona en la que vam estar comptava amb neu més aviat dura i zones de gel, és a dir, el terreny més temut per corredors que han de passar per zones on ha nevat amb les sabatilles de trailrunning sense més, corren un greu perill de relliscades i lesions.

grampons ice trail

Ens han dit que aquests grampons són ideals per córrer precisament en aquestes circumstàncies i per la pràctica del SNOWRUNNING, una modalitat cada cop més concorreguda i amb més adeptes, de forma que ho hem provat, i a continuació us parlem de la nostra experiència així com de les característiques tècniques d’aquest producte, del tot recomenable!

Abans de començar amb la prova dels grampons ICE TRAIL destaquem la presentació en què ens arriba aquest material. Ben plegat en un estoig robust i lleuger de tanca amb cremallera, es tracta d’una primera mostra de la qualitat del producte i sobretot, de la marca. A més a més, els grampons es poden traure i guardar fàcilment dins l’estoig i no suposa cap problema, a diferència d’altres productes que venen molt ben plegats però un cop trets de la seva funda és gairebé impossible tornar-los a guardar de la mateixa manera.

ice trail grimpada

 

 

 

Però presentació a banda, que destaquem en primer lloc?

Imagineu que afronteu un recorregut o cursa de trailrunning on sabeu que hi haurà trams nevats i amb gel. Us imagineu carregar amb molt de pes tota la cursa per tal d’afrontar aquests trams de forma segura? O us imagineu perdre 5 minuts per posar cada grampó i traure’l posteriorment? Doncs cap d’aquestes dues coses us passarà amb els ICE TRAIL ja que destaquem que es tracta d’un producte molt lleuger i que es posa i treu amb un facilitat i rapidesa sorprenent:

 

ULTRALLEUGERS:

Només pesen 300 grams, de forma que no suposarà un gran esforç portar-los al damunt mentre practiquem trailrunning en zones sense neu o gel i el fet d’utilitzar-los un cop arribem a la neu i gel ens proporcionarà una seguretat que compensa, de totes totes, el pes que hem carregat. Es tracta dels grampons més lleugers que em tingut el plaer de provar!

 

FÀCILS i RÀPIDS de posar i traure:

En menys de 30 segons ens posem els grampons de forma que quedin perfectament ajustats a la nostra sabatilla de trailrunning, i en qüestió de segons ens els podem traure. Un cop més, el temps que perdem per posar-nos-els es veurà compensat totalment amb la velocitat i seguretat que correrem sobre neu dura i trams gelats posteriorment. De fet, diuen que una imatge val més que mil paraules, així que us mostrem un vídeo on podeu veure amb quina facilitat es posen i es treuen.

Ens han sorprés aquestes dues característiques dels grampons ICE TRAIL però un cop posats, quines han estat les sensacions?

Destaquem el següent:

 

ADAPTACIÓ AL CALÇAT:

L’adaptació a les sabatilles de trailrunning que fem servir habitualment ha estat PERFECTE. El sistema de silicona elàstica que aguanta les cadenes i punxes s’estira permetent que entri el peu i s’ajusta perfectament a la sabatilla, com un guant. I el millor és que s’adapta a tot tipus de calçat i uns únics grampons els podràs fer servir amb qualsevol de les teves sabatilles de trailrunning, o inclús botes de trekking, de muntanya, d’esquí, etc…

SEGURETAT EN LA PETJADA:

Després de córrer per corriols en obaga, on havia nevat últimament però la neu ja estava ben dura i inclús hi havia zones amb plaques de gel, podem dir que els grampons aporten una seguretat i agarre a aquest terreny espectaculars. Sense els grampons haguéssim anat caminant, amb molt de compt de no relliscar, i amb els grampons posats hem anat corrent igual que si ho fèssim damunt terra normal. Increible, divertit i segur!

Només cal veure les puntes que surten del taló en aquestes imatges, que es claven i et subjecten tant sols contactar el peu amb el terra en el moment de fer la petjada.

VELOCITAT:

El fet de tenir unes puntes més aviat curtes en comparació amb grampons d’altres tipologies, fa que siguin especialment ideals per córrer i per mantenir una bona velocitat, gaudint del snowrunning en tota la seva esència. Tampoc té punts davanteres que incrementarien el risc d’ensopegar

 

MATERIAL DE PRIMERA QUALITAT:

La funció de la silicona elàstica és realment increible, ens sorpren la facilitat per posar al peu i que al mateix temps, s’agafi tant bé al calçat. Al mateix temps, l’acer inoxidable és un material resistent i que com el seu nom indica, resistent a l’òxid, algo indispensable quan està en contacte amb neu i gel i que permet que el manteniment d’aquest material sigui mínim.

 

 

Aspectes més tècnics dels grampons ICE TRAIL de GRIMPADA

Sistema d’agarre i antilliscament per a neu i gel dissenyat per adaptar-se a qualsevol tipus de calçat.

Pensat per a persones que busquen seguretat a l’hora de córrer sobre neu i gel. Viu l’experiència i noves sensacions d’un esport hivernal en creixement, el Snowrunning.

Està format per un microgrampó i unes cadenes d’acer innoxidable, els quals són materials molt resistents i duraders per un bon agarre durant tota la temporada d’hivern en superfícies lliscants.

Talles:

– S 33/36 EU – groc (310 g)

– M 37/40 EU- verd (320 g)

– L 41/44 EU- vermell (330 g)

– XL 45/48 EU- blau (340 g)

Característiques:

– Fabricat amb acer innoxidable i silicona.

– Cadenes d’acer innoxidable i resistent i polímero de plàstic.

– S’ajusta fàcilment a la forma del calçat mitjançant silicona elàstica.

– Tracció en qualsevol direcció sobre neu i gel.

– Molt fàcils de posar i treure.

– Ultralleugers, només 300 grams

– Ajuda a reduir el risc de caigudes i lesions.

– Nombre de puntes: 8

– Funda de transport inclosa

– Ajust de fixació amb velcro- S’adapta a qualsevol tipus de calçat: bamba de córrer, bota de muntanya, bota d’esquí…

– L’ojectiu d’aquests grampons és poder viure noves experiències, corren sobre neu i gel amb seguretat.

– Perfectes per a la pràctica de Snowrunning, Trekking per neu o gel, alpinisme lleuger amb pendents suaus…

 

Observacions 

  • A diferència del model SUMMIT de la meteixa marca Grimpada, no té tantes puntes i són una mica més curtes, de forma que si el que busque és un grampó ràpid, aquest és el vostre model!
  • Més lleuger que el model SUMMT, perfecte per activitats ràpides com el Snowrunning.
  • Grampó d’alta gamma també aconsellable per a trekking o alpinisme en pendents suaus.

NO VÀLID PER A ÚS EN PENDENTS MOLT FORTES SENSE PETJADA, no és un sustitutiu de grampons d’escalada.

On el podeu trobar?

https://grimpada.com/collections/grampones/products/crampones-ice-trail

PVP: 32€

www.grimpada.com

https://www.facebook.com/Grimpada/

 

Un consell sobre l’ajustament dels grampons: si no us queda la cadena del tot tensada, ajusteu la part del taló del grampó tant amunt com sigui possible, així aconseguireu que quedi fixa. 

Un producte de gran qualitat i MOLT RECOMENABLE amb el que disfrutareu molt corrent damunt neu i gel. Proveu-lo i gaudiu al màxim del snowrunning!!

Deixa un comentari