Valoració de les INOV-8 ROCLITE 290

INOV-8 ROCLITE 290

De nou us parlem d’unes sabatilles de trailrunning de la marca britànica Inov-8, i en aquest cas, no són unes qualsevols. Ni més ni menys que les Inov-8 Roclite 290, un dels models que més èxit han tingut aquesta temporada i que més trailrunners volen utilitzar per córrer recorreguts llargs, no molt tècnics i més aviat ràpids. Una nova joia de la marca de la que no podíem deixar de parlar-vos. Una d’aquelles sabatilles que mai és tard per adquirir i gaudir !!!

 

A continuació podeu llegir la nostra valoració personal un cop provades les sabatilles i les característiques més tècniques que ens dóna la marca, però us anticipem que es tracta d’un calçat on les seves principals virtuts són:

 

  • Ideal per trails llargs

  • Increibles per córrer pistes i corriols ràpids

  • Polivalent i versàtil com ninguna! Genials per tot tipus de terreny, de roca humida a herba amb fang, pista dura…

  • Gran estabilitat, reactivitat i velocitat, unes sabatilles per trails ràpids

  • Gran confort

 Però no ens anticipem i anem a analitzar-les!

 

Però no ens anticipem i anem a analitzar-les!

 

CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS DE LES INOV-8 ROCLITE 290

Com sempre, valorarem primer els elements més importants d’unes sabatilles de córrer per muntanya, segons la nostra pròpia experiència i sensacions, per aquest model en concret:

Agarre (8)

Uns tacs amples, no gaire llargs (més aviat el contrari) ben distribuits i amb la forma propícia aporten a aquest model un agarre boníssim sobre la majoria de terrenys. Aquestes característiques dels tacs proporcionen bona estabilitat i reactivitat, fan que es tracti de la sabatilla ràpida que és, ideal per a pistes i corriols ràpids.

Amortiguació (7)

Més que correcte amortiguació, que sorpren sobretot tenint en compte el drop de només 4mm i el poc gruix de la sola, amb 13,5mm i 17,5mm a puntera i taló respectivament. Una sola més aviat fina i super flexible que tot i això, ens proporciona una amortigüació excel·lent sobretot per aquells corredors amb millor tècnica de córrer.

A més a més, amb aquest model la marca Inov-8 incorporava el Powerflow a la mitjasola, un compost que aporta un 10% més d’amortiguació i un 15% més de retorn d’energia.

Confort (9)

D’aquelles sabatilles (i la marca Inov-8 en té unes cuantes) que només calçar-les te n’adones de la gran comoditat que aporten. Acabats excel·lents com tot el que hem provat de Inov-8, poques costures, materials i tecnologia de primera. Sempre amb elements ben pensats com la llengüeta, que tot i ser força fina per tal d’alleugerir pes, està ben encoixinada i per tant protegeix el peu d’uns cordons apretats a la perfecció.

 

Disseny (9)

Un cop més, ens enamora el disseny de les sabatilles de la marca Inov-8. La forma, els detalls, els colors… tot plegat fa que sigui un model que ens agrada portar no només per la seva funcionalitat, sinó també per lluir-lo!

 

Durabilitat (9)

Ja hem corregut força kilòmetres amb les Roclite 290, per tot tipus de terreny i tant en sec com sobre mullat. El suficient com per poder dir que la durabilitat és excel·lent.

Es tracta de sabatilles pensades per llargues distàncies i la durabilitat és màxima. Els tipus de tacs que comentàbem, amples i més aviat baixos, ajuda també a què el seu desgast sigui mínim.

 

Estabilitat (8)

Bona estabilitat tot i ser una sabatilla més aviat estreta. El fet de tenir un gran suport, una adaptació perfecte al peu, els tacs no gaire alts i força amples, i un drop baix fan que la estabilitat de la sabatilla sigui notable, tirant a excel·lent.

Flexibilitat (10)

Una de les sabatilles amb major flexibilitat que hem provat mai. Ajuda el fet de que la sola sigui més aviat fina, així com el seu sistema META-FLEX a la sola, que tot i això, no resta capacitat d’amortiguació ni de protecció com veurem més endavant. Perfecte!

Lleugeresa (7)

Amb els seus 290 grams estem parlant se’ns dubte d’una sabatilla que cataloguem com a lleugera. Està clar que al mercat podem trobar sabatilles més lleugeres, però les prestacions de les Roclite 290 són pràcticament excel·lents, i quan es vol oferir una bona protecció i amortiguació evidentment el pes es veu resentit. De fet, sempre ens ha semblat increible que una sabatilla amb tots els elemnts i prestacions de la Roclite290 pugui baixar dels 300gr.

 

Protecció (7)

Bona protecció sobretot a part de la sola i puntera, així com al lateral de la part trasera de la sabatilla.

Destaquem la placa protectora Meta-Shank que trobem a la zona de la sola i protegeix la part central-lateral inferior del peu d’aquelles roques més punxegudes

També el reforç de goma a la puntera proporciona protecció i durabilitat en aquesta zona on tots sabem que les sabatilles de trailrunning pateixen especialment, degut a possibles impactes de pedres, troncs, arrels, terra…

Reactivitat (9)

Una de les grans virtuts d’aquesta sabatilla, que com deiem abans incorpora el sistema Powerflow a la mitjasola que per si sol ja proporciona un 15% més de retorn d’energia. Aquesta reactivitat junt amb la seva lleugeresa i altres de les característiques que hem anat veient fan que la Roclite290 sigui una sabatilla ràpida i versàtil.

El drop de només 4mm també és un dels principals elemanets que fan que sigui una sabatilla ràpida i de gran reactivitat.

 

Suport (8)

Una sabatilla més aviat estreta, amb tot una sèrie d’elements com la tecnologia Adapterweb, un combinat de cintes per on passen els cordons que abracen els peus aportant subjecció i firmesa. Aquest sistema Adapterweb baixa una mica més del normal de forma que subjecta molt millor el peu desde una alçada mitja del mateix, donant al corredor una gran seguretat i sensació de bona fixació i suport del peu.

El tram negre del lateral exterior, on trobem la marca Inov-8, també ajuda a proporcionar un suport més potent del peu a la part del taló.

Tecnologia (9)

Com sempre, una tecnologia puntera la que Inov-8 ens té acostumats, amb elements com el Power Flow, AdapterWeb, Meta-Plate, Tri-C Sticky Rubber.

Gràcies a tot plegat la marca aconsegueix petits miracles aconseguint grans resultats en diferentes prestacions que sobre el paper estarien contraposades (per exemple, una sabatilla molt lleugera, amb drop petit, però al mateix temps amb bona amortiguació, protecció i estabilitat)

 

Transpirabilitat (9)

Transpira perfecte gràcies a tots els forats que conté el upper,  una malla força lleugera i porosa, amb forats més grans a la part davantera i més petits a laterals i part trasera. Al mateix temps i possiblement per aquest mateix motiu es tracta d’una sabatilla poc impermeable.

 

Excel·lent en CONFORT, SUPORT, TRANSPIRABILITAT, FLEXIBILITAT i REACTIVITAT  i més que notable en AGARRE, AMORTIGUACIÓ, ESTABILITAT i LLEUGERESA són les nostres notes per aquest calçat de la marca Inov-8 ideal per trails ràpids i per tot tipus de terreny. Una aposta segura i una de les més exitoses de la marca britànica que de ben segur no et decepcionarà! 100% VERSÀTIL!!!

 

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

 

ROCLITE 290

  • Lleugeres i flexibles – Una sabatilla ràpida, gran reactivitat.
  • Totalment versàtil – adaptabilitat a tot tipus de terreny
  • Perfecte per desplaçar-se de forma ràpida de roques humides a herba amb fang, terrenys compactes i pistes.

LLEUGER I VERSÀTIL

Corre amb confiança amb una sabatilla molt lleugera i super flexible. La ROCLITE 290 està dissenyada per córrer ràpid sobre multiterrenys. Proporciona versatilitat, bona resposta i una gran durabilitat i és perfecte per desplaçar-se de forma ràpida de roques humides a herba enfangada, terrenys compactes i pistes.

 

Fit Standard
Drop 4mm
Plantilla 6mm
Profunditat llengüeta 6mm
Mitjasola POWER FLOW
Gruix de la mitjasola Taló 17.5mm / Puntera 13.5mm
Shank META-PLATE™
Compost de la sola TRI-C STICKY
Pes 290g / 10.15oz

UNA TRACCIÓ SUPERIOR

La nova generació de sola ROCLITE és se’ns dubte la més versàtil del mercat. Amb el compost de la sola TRI-C rubber i els tacs multidireccionals, cadascún d’ells amb una amplia àrea de contacte, proveeix un agarre sense rival sobre tot tipus de terreny i al mateix temps, una ràpida explusió de residus.

CORRE RÀPID I AMB CONFIANÇA

Amb un pes de tant sols 290gr i amb 4mm de drop, es tracta d’un calçat flexible i versàtil que permet córrer ràpid mentre que al mateix temps proporciona bona protecció, suport i confort.

CORRE AMORTIGUAT

La mitjasola POWERFLOW aprota un 10% més d’absorció de l’impacte i un 15% més de retorn d’energia que les mitjasoles estàndars.

AJUST PERFECTE

Construit tenint en compte l’anatonia natural del peu , el nou ADAPTERWEB proporciona una adaptació perfecta al moviment natural i el major gruix del peu en acció, mentre el Y-LOCK system manté i subjecta el taló a lloc oferint un bon suport.

ESTIGUES PROTEGIT

La segona generació META-SHANK és una placa que protegeix la sola de roques afilades, mentre una reforçada capa davantera protegeix els dits dels peus d’obstacles.

 

Comprar a:

 

Deixa un comentari