Reportatge – Completíssima prova d’esforç a Metges de Molins amb el Dr. Zabalza

Les millors proves d’esforç per a Esportistes

Aquest mes de març hem estat al centre Metges de Molins ( http://metgesdmolins.com ), on ens ha visitat el Dr. Zabalza, cardiòleg especialitzat en l’esport, per tal de fer-nos un chequeig de cor i les proves d’esforç més complertes i avançades, i poder garantir així que estem en plena forma per la pràctica de l’esport.

Com molts de vosaltres sabeu, hi ha proves esportives on és obligatori presentar un certificat mèdic per tal de poder participar. La FEEC, per exemple, ho demana per córrer Ultra Trails de Muntanya. El centre Metges de Molins, ha llençat un producte anomenat Cardio Check, pensat per a esportistes, i que us permetrà obtenir aquest certificat (en cas d’estar en bones condicions, obviament) per un preu super assequible!!!

Tot i això, el Dr. Zabalza ens ha insistit en la importància de realitzar periòdicament un checkeig d’aquest tipus al cor, i no només fer-ho per la obligatorietat que li donen a algunes curses. De fet, en alguns paisos, és obligatori presentar un certificat mèdic per inscriure’s a qualsevol cursa. Així doncs, és molt important conscienciar a tot el món que practica esport, de la necessitat d’un checkeig, independentment que pugui necessitar o no un certificat per participar en una prova en concret.

Volem destacar, doncs, el producte Cardio-Check i el treball que des de Metges de Molins, fan per consienciar a esportistes i sobretot, per facilitar-los que es puguin fer aquestes proves, amb ofertes super econòmiques pensades per a tots ells.

Ara anem a detallar com ha anat la visita amb el Dr. Zabalza, de Metges de Molins.

Rebuda:

El doctor ens explica que és cardiòleg especialitzat en esportistes, i des del primer minut tot el que ens comenta, ens pregunta i ens asesora, ho fa enfocat al món de l’esport, que és el que volem i ens interessa. És d’agrair, com a esportista, tenir aquest punt de vista, sobretot en la part final que després veurem, quan el doctor ens explica tots els resultats de les proves.

Electrocardiograma:

La primera de les proves que ens fan és un electrocardiograma. Ventoses per tot arreu, i primers resultats que ens permeten conèixer l’estat del nostre cor.

Al finalitzar, informe de valoració cardiològica per a la pràctica esportiva.

Fins aquest punt, que seria la visita del cardiòleg amb el corresponent electrocardiograma i informe, el doctor ja ens pot fer el certificat mèdic que ens permetrà inscriure’ns a determinades proves esportives on és obligatori, i aquesta visita+electro+certificat és precisament el producte “Cardio-check” que tant sols ens costarà 19’90€!!!

cardio check

Després si voleu altres proves mèdiques, els preus són:

  • Cardio-check (visita i exploració amb un cardiòleg + electrocardiograma + informe (certificat) per la pràctica esportiva = 19,90€
  • Cardio-check + Prova d’esforç = 49,90€
  • Cardio-check + Prova d’esforç + ecografia del cor = 75€
  • Cardio-check + Prova d’Esforç AMB GASOS + Ecografia del cor = 150€

Nosaltres no ens vam quedar amb el Cardio-Check i ens vam fer el pack més complert de proves, així que seguim:

Ecografia del cor

Posteriorment el doctor ens ha fet una ecografia, on ens ha ensenyat i hem pogut veure per pantalla el nostre cor. Tot una experiència veure els batecs per pantalla!

Prova d’esforç amb gasos

I per acabar, l’esperada prova d’esforç, que en aquesta ocasió ens l’ha feta amb gasos, utlitzant la més novedosa tecnologia per tal d’obtenir els resultats més exactes i detallats possibles!

Val a dir que com podeu veure en les imatges, ens ofereixen l’opció d’escollir si volem fer la prova d’esforç en bicicleta o corrent, i tota la maquinària és d’allò més moderna.

Al mateix temps, l’espai físic on es desenvolupen les proves és agradable, es veu net, modern, i inclús diríem que bonic amb la imatge de fons que sempre és millor que veure una pared blanca 🙂

Nosaltres vam escollir fer la prova d’esforç corrents, i fer-la amb gasos (podeu fer-ho sense gasos si voleu).

En qualsevol dels casos, prepareu-vos perquè el doctor posarà el vostre cor al màxim en 8 minuts on us haureu d’esforçar, i molt!!! És l’objectiu d’una prova d’esforç no?? Que hi hagi esforç per part vostra, i us aseguro que jugant amb la velocitat de la màquina i el desnivell, el vostre cor arribarà al seu màxim de pulsacions, per tal que el Dr. Zabalza us pugui analitzar amb detall tot el vostre funcionament cardiovascular durant l’activitat esportiva.

 

 

Resultats de les proves i explicació

Després de les proves, el doctor ens facilita un dossier amb tota la informació i resultats de totes les proves que ens ha fet.

I aquí tenim una altra de les coses que més ens ha agradat. El doctor, no es limita a donar-nos els resultats com faria un altre cardiòleg, sinó que a l’estar especialitzat en l’esport, ens diu els resultats i ens els explica, relacionant-los en tot moment amb l’esport.

Així doncs, ens explica en detall coses com on es troba el nostre umbral aeròbic, l’anaeròbic, el nostre consum màxim d’oxigen, etc… i ens explica que significa cada cosa i com ho hem de controlar en els nostres entrenaments o competicions si el que volem és rendir al màxim, en base als nostres límits. Una passada com t’ho explica tot i lo útil que resulta aquesta informació !!!!

 

Certificat

Per últim, si hem superat les proves i estem en condicions, el doctor ens signarà i segellarà el certificat mèdic que necessitem per tal de presentar en curses, federacions, etc… on ens ho hagin sol·licitat.

 

En definitiva, us recomanem moltíssim el Dr. Zabalza i Metges de Molins en tots els aspectes. Si sou esportistes, sortireu ben contents del centre, tant pels serveis rebuts, com pel tracte, explicacions i preus super asequibles que posen a l’abast de tothom un chequeig de cor !!

Deixa un comentari