Cervesa i Esport – Científics revelen nous beneficis

Cervesa i Esport: Els científics revelen nous beneficis del consum moderat de cervesa i també els beneficis que té per a esportistes

Millora la salut cardiovascular, l’obesitat i es beneficiosa en la prevenció de l’envelliment cel·lular

cervesa

Sanitat 30/09/2014

Brussel·les. (Efe) – Científics espanyols i europeus van destacar ahir els efectes beneficiosos per a la salut del consum moderat de cervesa, entre ells, la prevenció de problemes cardiovasculars i respiratoris, i van desterrar el mite de la “panxa cervesera”.

El VII Congrès Europeu sobre Cervesa i Salut, celebrat a Bruissel·les, va reunir ahir a uns 160 expoerts internacionals en medicina, nutrició i dietètica provinents de 24 països.

Investigadors espanyols de l’Hospital Clínic de Barcelona, de la Universitat de Barcelona i del Centre d’Investigació Cardiovascular (CSIC-ICCC) van resaltar els possibles beneficis de la cervesa, amb i sense alcohol, en la salut cardiovascular, obesitat, nutrició i prevenció de l’envelliment cel·lular.

“El consum moderat de cervesa juntament amb una dieta sana, com la mediterrània, ajuda a prevenir complicacions cardiovasculars majors com un infart de miocardi o un accident vascular cerebral”, va dir el doctor Ramon Estruchm, de l’Hospital Clínic dde Barcelona. També va comentar que estudis efectuats a Espanya han demostrat que la cervesa sense alcohol també té un efecte protector davant les enfermetats cardiovasculars (ECV). La directora del CSIC-ICCC, Linda Badimón, va destacar que la ingesta moderada de cervesa pot “afavorir la funció cardiaca global”

Pel que fa les quantitats que es consideren moderades, Estruch va explicvar que en homes són dues canyes al dia i una en les dones. Els “polifenols”, compostos que es troben majoritàriament en aliments d’origen vegetal i també en la cervesa, són els que poden reduïr els riscos de patir ECV i càncer, degut a les seves propietats antioxidants, va assegurar Rosa Lasmuela, de la Universitat de Barcelona.

“En la cervesa, hem trobat fins a 50 tipus de “polifenols” que , ingerits en l’organisme, tenen efectes beneficiosos sobre la pressió arterial, els lípids o la resistència a l’insulina” va afegir Lamuela.

Al congrés van assistir també facultatius procedents de centres d’investigació d’Alemanya, Irlanda, Rumania, Italia, Regne Unit i Holanda.

La doctora de salut pública del Regne Unit Kathryn O’Sullivan va desmentir la creença de què la cervesa provoca “panxa cervesera” al “no tenir ninguna base científica”. Va explicar que el consum excessiu de qualsevol tipus d’alcohol pot portar a increment de pes, però no si es fa de forma moderada.

La rehidratació que proporciona la cervesa als esportistes, desprès de l’exercici físic, va ser un altre dels aspectes destacats durant la jornada. El doctor Manuel Castillo Garzón va comentar que la cervesa, al contrari d’altres begudes alcohòliques, aporta poca quantitat d’alcohol, molta quantitat d’aigua (95%) i potasi,  el qual la fa apta per la rehidratació dels esportistes.

Donat que l’exercici prolongat incrementa el risc d’enfermetats en les vies respiratòries superiors, la cervesa es planteja com un complement alimentici favorable al reduir la seva inflamació i infecció, ja que conté compostos polifenòlics, va assegurar el doctor de l’Hospital Tècnic de Múnich, Johannes Scherr.

FONT: EFE
Article Original: http://www.lavanguardia.com/vida/20140930/54416493944/cientificos-espanoles-revelan-nuevos-beneficios-del-consumo-de-cerveza.html

Deixa un comentari